Ondernemende vrouwen aan de macht: 9 originele adresjes in Luik

© Irina Kha

Antwerpen, Brussel en Gent zijn bij ons al goed ingeburgerd als shopsteden. We moeten echter soms eens verder durven kijken dan onze neus lang is. De Waalse stad Luik heeft heel wat meer te bieden dan een mooi treinstation.

Shoppen is heel vaak een vrouwenzaak, maar bij deze leuke adresjes in Luik worden de lakens uitgedeeld door vrouwen. Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag trokken we met het stoere accessoirelabel Eastpak op ontdekkingstocht doorheen de vurige stad en leerden we heel wat vurige vrouwen kennen.

Stop 1: L’appartement

Pupa Biasucci is een Luikse kunstenares die graag haar projecten met de wereld wilde delen, maar een plekje in een kunstgalerij was een dure aangelegenheid. Met een soort van nomadische galerij ‘L’appartement’ trekt ze dezer dagen door Wallonië. Ondertussen staan tientallen jonge designers en kunstenaars in de rij aan te schuiven om met haar appartementen onder handen te nemen en gedurende één weekend om te toveren in een cosy kunstgalerij .

De eigenaars van de woning, ze is nog steeds op zoek naar leuke plekjes in Vlaanderen, maken samen met haar een selectie van de designers en kunstenaars die ze leuk vinden. De keuken wordt in een handomdraai omgetoverd tot een bar mét tastings.

Alle info én geplande events via https://www.facebook.com/pages/L-appartement/1382454451975209?pnref=lhc

Stop 2: Delphine Quirin

Ondernemende vrouwen aan de macht: 9 originele adresjes in Luik
© Delphine Quirin

Winters warme mutsen, wollige sjaals en originele hoofddeksels zijn de passie van Delphine Quirin. Ze is al lang geen groentje meer in het modemilieu. Ooit studeerde ze af als kunsthistorica, maar haar hart lag bij de mode. Delphine is een autodidact, maar de liefde voor mooie materialen is haar allesbehalve vreemd.

In haar eentje, af en toe met de hulp van een naaister uit de buurt, probeert ze de vele bestellingen (ook uit Japan) bij te houden. Nu ze ook een webshop heeft, boomt de vraag naar haar originele ontwerpen enorm.

Rue Pierreuse, 26

http://www.delphinequirin.be/

Stop 3: Cup ‘N Cake

Nood aan een tussendoortje tijdens het shoppen? Haal dan zeker een heerlijke kop koffie én een schattige cupcake (natuurlijk!) bij Cup ‘N Cake.

Rue des Clarisses 58

https://www.facebook.com/CupNCake.Liege

Stop 4: Irina Kha

Fashionlovers moeten beslist ook eens passeren bij Irina Kha, dé modeshop van Luik. De jonge Morgane Lindenberg treedt dezer dagen in de voetsporen van haar modebewuste mama en bouwde samen met haar een indrukwekkende boetiek uit. Van Balenciaga, Miu Miu en Marni over Dries van Noten, Maison Margiela en Ann Demeulemeester. Je vindt er zowel kledij, accessoires als beautyproducten.

Rue du pot d’Or

http://www.irina-kha.com/fr/

Stop 5: Carré Noir

Ondernemende vrouwen aan de macht: 9 originele adresjes in Luik
© Carré Noir

Mélanie Lemmens is een chocoladelover in hart en nieren. Al van toen ze een klein meisje was, droomde ze ervan om haar eigen pralines te maken. In haar shop Carré Noir verzamelt ze de allerbeste chocolade van overal ter wereld én deelt ze haar eigen creaties. Heel leuk zijn de chocoladesnorren op stokjes, waan jezelf bijvoorbeeld Hercule Poirot.

En Neuvice, 29

http://www.carrenoir.be/

Stop 6: Une Gaufrette Saperlipopette

Van zoetigheid kan er nooit genoeg zijn, zeker niet als het om handgemaakte, verse gebakjes gaat. Wie Luik zegt, denkt meteen aan Luikse wafels. Ga dus zeker de heerlijke, ouderwetse wafels en andere hemelse hapjes proeven bij Bénédicte Goffin van Une Gaufrette Saperlipopette. In het schattige winkeltje ruikt het de hele dag naar de zevende hemel.

Rue des Mineurs, 7

https://www.facebook.com/UneGaufretteSaperlipopette

Stop 7: Restore

Ondernemende vrouwen aan de macht: 9 originele adresjes in Luik
© Restore

Jessica Berger en haar compagnon, designer Benjamin Pailhe, delen hun leuke én betaalbare accessoires en interieurobjecten in hun Restore designshop. In hun atelier tovert Benjamin met gerecycleerd en gerecupereerd materiaal de mooiste juweeltjes en de leukste lampen uit hopen ‘afval’. Wie graag origineel wil zijn, maar daarvoor niet te diep in de portemonnee kan tasten.

En Neuvice, 14

http://restoredesign.be/

Stop 8: Wattitude

De Luikse Emanuelle Wegria verzamelde het beste, het lekkerste en het mooiste van Wallonië in haar boetiek Wattitude. Ontdek er leuke accessoiredesigns, originele foodproducten en hebbedingetjes van Waalse makelij. Naast het enorme aanbod van maar liefst 150 verschillende labels en designers, kan je er ook terecht voor workshops, lezingen en tastings.

Rue Souverain-Pont 7

http://www.wattitude.be/

Stop 9: Hotel Neuvice

Moe na al dat shoppen ? Overweeg dan zeker een nachtje in Hotel Neuvice. Gaëtane Leroy toverde drie historische gebouwen om tot een pareltje van een hotel. De voormalige drukkerij is nu het decor van een sfeervol hotel met een beperkt aantal kamers mét, naar verluidt, een overheerlijk ontbijt.

En Neuvice, 45

http://www.hotelneuvice.be/nl

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content