Olivier Dinet, oprichter van de app Faver: ‘Er zijn genoeg sociaal voelende en behulpzame mensen’

Olivier Dinet. © Johan Jacobs

Olivier Dinet (26) is Lennikenaar. Hij voltooide zijn rechtenstudies in 2016 en is bedenker en medeoprichter van Faver, een app waarmee je anderen om een gunst kunt vragen op basis van hun gps-lokalisatie.

‘Bij de research voor mijn thesis had ik vaak informatie nodig uit oude boeken die zich elders bevonden. Kon ik maar in contact komen met andere studenten in die bibliotheken, dacht ik, dan kon ik iemand vragen om een foto van de gezochte pagina door te sturen en mezelf de verplaatsing besparen. Zo ontstond het idee voor een tool waarmee je mensen op een bepaalde plek om een gunst kunt vragen.

‘Eenvoudige dingen, zoals de sfeer in een club of de drukte in een winkel checken, startkabels uitlenen of uitkijken naar een verloren huisdier of voorwerp. Via Faver kun je zulke vragen stellen aan mensen die niet tot je eigen netwerk behoren, maar wel op de juiste plaats zijn. En is er daar even niemand in de buurt, dan kun je je vraag achterlaten voor later gebruik. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe liever dus.

‘Sommigen zullen het maar een naïef idee noemen en willen enkel hulp bieden als ze er iets voor terugkrijgen, maar er zijn genoeg sociaal voelende en behulpzame mensen. Een jaar geleden wist ik trouwens zo goed als niets van ondernemen en projectmanagement – voor mezelf is de tussenbalans dus alleen maar positief.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content