Modedefilé van Spullenhulp is een succes

© LVR

Al voor de tiende keer organiseerde Spullenhulp haar modedefilé en designtentoonstelling voor het goede doel. Belgische ontwerpers zoals Natan, Delvaux en Kim Stumpf gingen aan de slag met tweedehands kleding en creëerden unieke stukken. Na afloop werden de designobjecten en kledingstukken verkocht aan de hoogste bieder.

Al voor de tiende keer organiseerde Spullenhulp, een organisatie die zich voornamelijk inzet voor daklozen, haar modedefilé en designtentoonstelling voor het goede doel. Het evenement ‘Second Hand Second Life’ vond plaats in Tour & Taxis, Brussel. Belgische ontwerpers, zoals Sandrina Fasoli, Véronique Leroy, Delvaux en Kim Stumpf gingen voor Spullenhulp aan de slag met tweedehands materialen en verrassen op de catwalk met unieke stukken. Na het defilé konden de bezoekers bieden op hun favoriete designstuk of kledingstuk. De opbrengst van de veiling gaat naar een onthaaltehuis voor jongeren van Spullenhulp.
Op het evenement ‘Second Hand Second Life’, voor de tiende keer georganiseerd door Spullenhulp, krijgen tweedehands kleding en objecten een nieuw leven. Belgische modeontwerpers en designers, gevestigde waarden en jong talent, gaan aan de slag met oude kleding en materialen om hier unieke stukken mee te creëren. Het stoffige imago van tweedehands wordt in een vingerknip weggewerkt.

Design uit oude materialen

Binnen het evenement zijn er twee luiken: enerzijds is er de tentoonstelling met designvoorwerpen en anderzijds is er het modedefilé. De tentoonstelling toont decoratieve objecten, samengesteld uit tweedehands objecten. Onder meer Numa, Tamawa, Hopop Studio en Dirk Wynants gingen aan de slag en creëerde unieke designstukken. Dit resulteerde in kleurrijke stoelen, originele lampen, een uniek bed en een strakke tafel in groen en wit. Voor de modeshow van start ging kon het publiek gaan kijken naar de objecten en eventueel hun favoriet in het achterhoofd houden voor tijdens de veiling.

De ontwerpers voor design waren: Alain Berteau, Atelier Baquet Menuge, Atelier 11, Bike Paradise, Dirk Wynants, Gauthier Poulain, Hopop Studio, Lise El Sayed, Nicolas Callens, Numa, Ognev Vlaminck, Quentin de Coster, Tamawa, het team van Spullenhulp, Two Designers en Zoé Morel.

Modeontwerpers creëren unieke kledingstukken

Even later was het tijd voor de grote modeshow met ontwerpen van 15 ontwerpers. Ook dit jaar wist Spullenhulp weer grote Belgische modenamen te strikken zoals Natan, Véronique Leroy, Delvaux, Kim Stumpf en Sandrina Fasoli. De verschillende ontwerpers gingen aan de slag met oude stoffen en tweedehands kledingstukken. Op de catwalk zagen we originele ‘minicollecties’ verschijnen en de persoonlijke stijl van elke ontwerper was te herkennen in deze collecties voor het goede doel. Kim Stumpf was bijzonder enthousiast over haar deelname aan het project en zei het volgende: “Ik vind het fijn om mee te werken aan positieve, kwalitatieve projecten met een maatschappelijk betekenis. Het defilé van Spullenhulp is een echte creatieve kruisbestuiving waar verschillende partners elkaar ontmoeten. Het geeft mij persoonlijk de kans om een experimenteel stuk te tonen aan het publiek. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mijn steentje bij te dragen voor de maatschappij”.

Het object van de avond was ongetwijfeld de doorschijnende handtas met goudkleurige details van Delvaux. Viel ook op: de oranje-collectie van Natan, de zwarte silhouetten van Sandrina Fasoli en Véronique Leroy, de cosy winterjassen van Kim Stumpf en de vrolijke kindercollectie van Jungle Angels. Het publiek werd helemaal enthousiast tijdens het defilé van de kleine modellen. Ze dansten onder de duizenden zeepbellen en maakte er een vrolijk feestje van. Het publiek ging helemaal door het dak.

De volledige lijst van ontwerpers: Atelier Baquet Menuge, Atelier Marchal, Emilie Beaumont, Marc-Philippe Coudeyre, Delvaux,Sandrina Fasoli, Carine Gilson, Jungle Angels, Véronique Leroy, Elvis Pompilio, Kim Stumpf, Joanne Vanden Avenne,

De show was een spektakel
De artistieke leiding van de modeshow, die tot in de puntjes verzorgd was, werd in handen genomen door Guillaume Jovenau. Joveneau is al twintig jaar actief binnen de evenementenwereld. Voor de tweede keer werd er beroep gedaan door Spullenhulp op Joveneau voor het verwezenlijken van de modeshow van Spullenhulp. De omkadering van de modeshow was inspirerend: videobeelden op de achtergrond bij elk defilé, perfect aangepast muziek, sneeuw uit het plafond en zeepbellen daalden neer over de catwalk tijdens de show van Jungle Angels . De show was een lust voor het oog.

Opbrengst naar onthaaltehuis voor jongeren van Spullenhulp

Na afloop van het modedefilé konden de bezoekers een bod uitbrengen op het voorwerp naar hun keuze. Bieden was niet verplicht, maar bezoekers die graag een kledingstuk of designstuk wouden hebben moesten hiervoor bieden. De opbrengst van de tiende editie van ‘Second Hand Second Life’ zal volledig besteeds worden aan de verdere inrichting van het nieuwe onthaaltehuis. In dit huis kunnen jonge daklozen terecht voor een bed voor de nacht. Daarnaast krijgt de jongere ook eten en socio-professionele begeleiding .

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content