Louis Vuitton expo op het Rode Plein roept controverse op

27/11/13 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Bron: Knack Weekend

Vlakbij de laatste rustplaats van Lenin heeft het Franse modehuis Louis Vuitton een gigantische koffer neergezet. De koffer van het luxemerk, die als expositieruimte dient, stuit heel wat Russen tegen de borst.

Louis Vuitton expo op het Rode Plein roept controverse op

Vlakbij de laatste rustplaats van Lenin heeft het Franse modehuis Louis Vuitton een gigantische koffer neergezet. De koffer van het luxemerk, die als expositieruimte dient, stuit heel wat Russen tegen de borst. Het mausoleum van de communistische leider Lenin en het Rode Plein in Moskou worden door vele Russen gezien als heilige grond die nu bezoedeld wordt door de vintage koffer van Louis Vuitton.

Het gevaarte van 9 meter hoog en 30 meter lang maakt de communistische politici woest. Sergei Obukhov, een communistisch parlementslid, noemde de koffer 'obsceen' en zei dat zijn partij de politie zou inschakelen om te onderzoeken hoe Louis Vuitton ooit toestemming heeft gekregen voor de plaatsing van het object.

'Het Rode Plein is een heilige plaats voor het Russische parlement. Symbolen zoals het plein en het Kremlin mogen niet gebagatelliseerd of gekleineerd worden aangezien de toekomst van onze regering ervan afhangt,' aldus het Russische parlementslid.

De tentoonstelling heeft als doel het verhaal te vertellen van 25 beroemde persoonlijkheden die op hun reizen vergezeld werden door een koffer van Louis Vuitton. De expo zal normaal op vrijdag geopend worden als er geen verdere stappen ondernomen worden tegen de tentoonstellingsruimte. (LP)

Lees meer over:

Onze partners