IKEA vervolledigt Street Art collectie met Belgisch werk

31/03/15 om 17:51 - Bijgewerkt om 16:46

De Zweedse meubelketen Ikea breidt zijn Street Art collectie uit met het werk van een artiest van Belgische bodem. De Gentse street artist Dave de Rop alias Bué The Warrior zal zijn stempel drukken op de vernieuwde collectie, die tot nu enkel bestond uit 12 internationale artiesten.

IKEA vervolledigt Street Art collectie met Belgisch werk

Gratis kunst voor iedereen op de gevel van het IKEA woonwarenhuis in Zaventem. © IKEA

Toen IKEA hem de kans gaf om aan de Street Art collectie deel te nemen, was Bué The Warrior meteen enthousiast. 'Dit werk is ontstaan uit een wederzijdse motivatie. Samen kunst bij de mensen in huis brengen is te mooi om links te laten liggen', meent de Gentse artiest.

Betaalbare kunst voor iedereen

Voor de promotie van de uitgebreide collectie in België, mocht de creatieve Gentenaar zijn fantasie loslaten op het meest iconische canvas dat de Zweedse meubelketen hem kon bieden: de blauwe doos van een IKEA-vestiging. Het unieke resultaat is vanaf vandaag te bewonderen op de gevel van het IKEA woonwarenhuis in Zaventem. Achter deze actie ligt een symbolische betekenis: met dit concept wil de keten namelijk kunst toegankelijk maken voor iedereen.

Vanaf 1 april ligt de IKEA Street Art Collectie in alle IKEA woonwarenhuizen in België. Bué The Warrior ontwierp voor het project een print (zie video hieronder), die in een beperkte oplage gedrukt zijn op posterformaat. Er zullen 500 posters gratis worden weggeven, genummerd en gesigneerd door de artiest. De wedstrijd loopt van dinsdag 7 april tot en met zaterdag 11 april.

(LD)

Lees meer over:

Onze partners