Hoe word je het perfecte bruidsmeisje?

© Thinkstock

Een van je beste vriendinnen gaat trouwen en natuurlijk wil jij ervoor zorgen dat haar huwelijk perfect verloopt.

Een van je beste vriendinnen gaat trouwen en natuurlijk wil jij ervoor zorgen dat haar huwelijk perfect verloopt. Na een jarenlange vriendschap gevuld met lange gesprekken over gebroken relaties en het zoeken naar ware liefde is het jouw taak om er voor haar te zijn op de belangrijkste dag van haar leven. Refinery 29 geeft enkele tips om het perfecte bruidsmeisje te zijn.
Wat doe je aan?
Op het vrijgezellenfeest: De traditie wil dat het vrijgezellenfeest doorgaat de avond net voor de trouw. Zorg dus vooral voor comfortabele schoenen en een leuke feestjurk. Niets te strak en te bloot maar gewoon klassevol, deze avond is om je te amuseren met vriendinnen en er wordt niet naar de mannen gekeken (op een occasionele stripper na dan). Laat je clutch thuis want je zal je beide handen nodig hebben om de drankjes uit te delen en om de bruid te ondersteunen als ze naar huis gaat.

Op het trouwfeest: Dat hangt een beetje af van de jurk die de bruid voor je heeft uitgekozen. Pimp de jurk met een paar prachtige hoge hakken, lange kristallen oorbellen en je favoriete kleur lippenstift. De gouden regel is natuurlijk: Enkel de bruid draagt wit. Maak er vooral geen probleem van als je je bruidsmeisjesjurk afschuwelijk vind. Het is maar voor een dagje en daarna kan je je untaggen op alle foto’s die op Facebook verschijnen.

Wat geef je cadeau?
Ga vooral voor iets persoonlijk en niet te cliché. Pinterest is altijd een goede inspiratiebron voor huwelijken maar als het een goede vriendin is wil je haar iets geven waar ze al lang naar verlangt. Een mooi cadeau is een fotoalbum met leuke foto’s van jullie samen of een chique versie van het vriendschapsarmbandje dat jullie vroeger droegen, liefst met een leuke inscriptie. Voor het vrijgezellenfeest kan je ook een dagje wellness regelen met een deugddoende massage om van de stress af te geraken. Bovendien laten dingen die je samen meemaakt een diepere indruk na dan een tastbaar cadeautje. Als ze geregistreerd is bij een cadeauwinkel hou je dan vooral aan de lijst. Koppels steken veel tijd in het selecteren wat zij graag willen dus wijk zeker niet af als je zelf iets mooiers hebt gezien.

Wat doe je in moeilijke situaties?
Als het huwelijk je veel geld kost: Als het de eerste keer is dat je gevraagd bent als bruidsmeisje mag je je aan een aantal extra kosten verwachten. Zo is er je bruidsmeisjesjurk, het cadeau, het vrijgezellenfeest… Als de bruid beslist om op een luxereisje te gaan met haar bruidsmeisjes maar is dit voor jou financieel nogal moeilijk, zeg het haar gewoon. Als ze een goede vriendin is zal ze het wel begrijpen en plant ze iets minder extravagant.

Als de bruid twijfelt: Sommige bruiden krijgen zenuwen naarmate de grote dag dichterbij komt. Blijf vooral kalm en probeer haar zoveel mogelijk te steunen. Een beslissing zoals deze is een hele grote stap in je leven dus moet ze vooral zeker zijn, ook al is alles al reeds betaald. Als ze echt twijfelt haal dan andere mensen erbij die dicht bij haar staan zoals haar zus, broer, moeder of jeugdvriendin. Geef haar vooral veel tijd en ruimte. Het ergste wat je kan doen is met een heleboel bruidsmeisjes samentroepen rond de bruid en haar nog nerveuzer maken dan ze al is.

Wanneer de spanning te snijden is: Situaties zoals kibbelen met je mede-bruidsmeisjes en met je ogen rollen bij de zoveelste gril van de bruid komen wel vaker voor. Een goede communicatie is belangrijk dus geef elk bruidsmeisje een taak die haar ligt. Heeft de bruid een creatief nichtje, maak haar dan verantwoordelijk voor de versiering in de zaal en laat haar feestende zus het vrijgezellenfeest plannen. Zo voorkom je concurrentiegedrag en zorg je ervoor dat niemand zich verveelt. Maak iedereen vooral duidelijk dat het hier gaat om de belangrijkste dag in het leven van je vriendin en dat het hun taak is om haar zo gelukkig mogelijk te maken. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content