Actuele Thema's »

Queen Elisabeth II viert 60 jaar troon

vrijdag 17 februari 2012 om 08u46

Cecil Beaton maakte het officiële staatsieportret van Queen Elisabeths kroning op 2 juni 1953, nu te zien in het Victoria & Albert Museum © Cecil Beaton

Londen is de komende maanden niet alleen in de ban van de Olympische Spelen. Zes weken voor de openingsceremonie vieren de Britten immers Queen Elizabeth II, die tijdens het verlengde feestweekend van 2 tot 5 juni precies zestig jaar op de troon zal zitten.

Bezoekers wacht dan een parade van duizend versierde boten op de Thames, al valt nu al moeilijk te ontkomen aan de Diamond Jubilee. Zo toont het Victoria and Albert Museum tot 22 april honderd portretten van de hand van Cecil Beaton (1904 -1980), de gevierde modefotograaf die jarenlang mee het onwrikbare imago van de Britse monarchie bepaalde.

Later dit voorjaar traceert het National Maritime Museum de maritieme geschiedenis van het koningshuis (27 april tot 9 september), terwijl de National Portrait Gallery inzoomt op Elizabeths voorstelling in de kunsten (17 mei tot 21 oktober).

Ook koninklijke verblijven als Buckingham Palace en Windsor Castle delen in de pret, met expo’s over onder meer de imposante meubel- en juwelencollecties van de familie.

Wim Denolf

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Meest gedeeld

  • Special Deco & Design
  • 10 om te zien: Nieuwe designtalenten, oude bekenden
  • Designer van het jaar: Marina Bautier

Whitepapers

UiT met Kinderen