Ecover vist plastic uit Amsterdamse grachten en ontwerpt er nieuwe fles mee

10/03/15 om 17:23 - Bijgewerkt om 17:23

Om zwerfafval in de oceanen tegen te gaan, lanceert Ecover een project om nieuwe flessen te maken uit opgevist plastic. Samen met Plastic Whale gaat de Belgische producent van was-, reinigings- en verzorgingsproducten plastic opvissen in de Amsterdamse grachten.

Ecover vist plastic uit Amsterdamse grachten en ontwerpt er nieuwe fles mee

De 'Ecover Ocean Bottle' © -

Bedoeling is om tegen eind 2015 Ecoverflessen uit Amsterdams grachtenplastic in de rekken van een Nederlandse en Belgische supermarkt te brengen, zo meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht."Ecover wil een halt toeroepen aan plastic afval dat in zee terecht komt", zegt Rudy De Vis, country manager Benelux van Ecover.

"Samen met Plastic Whale werken we aan nieuwe initiatieven en producten om concreet actie te ondernemen tegen het probleem van de 'plastic soup'."De groep ondernemende Amsterdammers achter Plastic Whale bouwde een designsloep van meer dan 10.000 gerecycleerde flessen uit de Amsterdamse grachten. Daarmee gaan vrijwilligers op jacht naar ronddrijvend plastic.

Plastic Whale. The plastic fishing co. from Marius Smit on Vimeo.

Op woensdag 11 maart stellen Ecover en Plastic Whale de gloednieuwe plastic sloep voor aan het publiek op de Boat Show in de Amsterdamse RAI. Hiermee kunnen mensen vanaf eind maart zelf de grachten op om op plastic te vissen. In de strijd tegen oceaanplastic, lanceert Ecover de 'Ecover Ocean Bottle' voor vloeibaar afwasmiddel, volledig gemaakt uit gerecycleerd plastic en voor een tiende afkomstig uit de Amsterdamse grachten.

Zin om ook te gaan 'vissen'? Surf dan zeker naar de website van Plastic Whale. (BELGA/AB)

Lees meer over:

Onze partners