De 6 dingen die je niet mag missen op de Affordable Art Fair

05/02/15 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:25

Van 6 tot en met 9 februari vindt de 7de editie plaats van de Affordable Art Fair op de site van Tour & Taxis in Brussel. Wij lijstten de zes activiteiten, galerijen en kunstenaars op die een bezoekje waard zijn tijdens deze beurs voor betaalbare, maar interessante kunst.

De 6 dingen die je niet mag missen op de Affordable Art Fair

© -

Hubert-Breyne galerij

De Hubert-Breyne galerij, ofte 'Galerie Petits Papiers', uit het hart van de Zavelwijk in Brussel organiseert regelmatig tentoonstellingen en veilingen van originele platen en tekeningen uit de stripkunst. Onlangs namen ze deel aan de Brafa kunstbeurs, waar ze een topstuk in de aanbieding hadden: de originele cover van het Kuifje-verhaal 'De Geheimzinnige Ster'. De originele tekening werd van de hand gedaan voor 2.5 miljoen euro. Op de Affordable Art Fair zal het aanbod van de galerij echter veel toegankelijker zijn en kan je onder de 700 euro al een mooie originele striptekening op de kop tikken.

Winwood Gallery

Deze gallerij ontsproot aan een privécollectie en evolueerde naar een kunstgalerij die zich specialiseert in prints van hedendaagse kunstenaars met grote internationale naam (ondermeer Luc Tuymans, Marcel Broodthaers, Michaël Borremans, David Hockney, Koen van den Broek) en gelatin silver prints van fotografen zoals Robert Mapplethorpe en Wouter Deruytter.

Themsculpures

ThemSculptures is Tom Dekyvere, een designer die artiest werd en kunst maakt met licht. Dat resulteert in sterke emotionele vormen, sculpturen en installaties met betrekking tot individualisme en menselijke interactie en de frictie tussen natuur en de moderne mens. De ingang van de Affordable Art Fair wordt door ThemSculptures opgeleukt.

Joanne Vanden Avenne

De jonge Belgische ontwerpster Joanne Vanden Avenne stelt dit jaar tentoon op de Affordable Art Fair. Naast haar collecties zal ook haar kunst te bewonderen zijn. De prints die ze gebruikt in haar ontwerpen schildert ze eerst op doek alvorens ze digitaal te bewerken. Op de beurs stelt de ontwerpster voor het eerst haar eigen kunstwerken voor.

L'Atelier Yves Mattagne

Uiteraard bestaat een van onze aanraders uit een culinaire stop. Uren naar kunst kijken en overleggen of we de pareltjes mee naar huis zullen nemen of niet, maakt een mens immers hongerig. In het restaurant van driesterrenchef Yves Mattagne op de beurs kan je gelukkig terecht voor een heerlijke lunch, een vlugge hap of een lekker dessert met koffie. En dat allemaal aan heel democratische prijzen.

Ch'arty

De Ch'arty night gaat door op 6 Februari en wordt gehost door Cornette de Saint-Cyr. De opbrengst van deze veiling gaat volledig naar Kids Care. Aangezien we op de beurs betaalbare kunst op de kop hebben kunnen tikken, mogen we voor enkele topstukken gerust wat dieper in onze buidel tasten en zo het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola steunen. Met de opbrengst wordt er een robot aangekocht voor kinderchirurgie. Werken van onder meer Alain Trellu, Pauline Cliquet en Jose Sahagun worden die avond geveild. Ook de beroemde Franse kunstenaar ARMAN is vertegenwoordigd, want zijn familie was zo vriendelijk om een van zijn werken te doneren.

Wie nog geen genoeg heeft gekregen van de informatie over de Affordable Art Fair surft best naar de website van de beurs.

(LP)

Lees meer over:

Onze partners