Dag van de Webshop: onze favoriete online adresjes

Webshop © iStock

Van 5 tot 7 november vieren we de webshop. Inmiddels zijn webshops zo ingeburgerd dat we onze kredietkaarten af en toe achter slot en grendel moeten stoppen om rode cijfertjes te vermijden. Deze online shops veroverden ons hart en plunderden onze portemonnee.

  • Wolk print minimalistische 3D-halskettingen. De typische geometrische ontwerpen zijn het handelsmerk van deze Gentse juwelenwebshop. Wolk maakt gebruik van ecologisch afbreekbare PLA dat bestaat uit mais en suikerriet. Uniek en milieuvriendelijk? Wij zijn in de wolken/in de zevende hemel.
  • Alleen al voor de inspirerende eigen modeshoots surfen wij regelmatig naar Lily and the Lady. Je kan er onder andere modemerken zoals Nathalie Vleeschouwer, Magdalena, Hoss Intropia en Nice Things vinden.
  • Het Britse The Book Depository is een webbedrijf waar je terecht kan voor zowel stockverkoop van boeken – omdat er bijvoorbeeld een nieuwe kaft is ontworpen – als de verkoop van nieuwe titels. Het aanbod beslaat meer dan 10 miljoen werken en de levering is wereldwijd gratis.
  • De Belgische interieurshop Espoo stilt onze honger naar Scandinavisch design. Hier shoppen we Hay, ferm Living, L:A Bruket, Muuto en Sandqvist.
  • Actrice Ashley Eckstein was het beu dat het aanbod van geeky kledij voor vrouwen zo kleinschalig bleef en richtte een eigen webshop op. Her Universe zet fangirls in de schijnwerper, erkent en beloont ze. Grote plus: Ashley Eckstein voorziet alle kledij ook in grotere maten.
  • Eclectic Eccentricity is een kleine Britse webshop met unieke juwelen die stuk voor stuk een verhaal vertellen. Van een eenzame ruimtevaarder tot een ode aan de Brontosaurus – deze eigenzinnige juwelen verwerken vintage met verrassende elementen.
  • HipAndGreen is webshop vol duurzame kinderkledij. Wie de kleinste van het gezin in een nieuwe outfit wil steken en eens van de platgetreden paden af wil, kan terecht op deze webshop waar hippe én eco-friendly kledij centraal staat.
  • Laat je verwarmen door de schattigste webshop van het universum. Kleurrijke interieuraccessoires, pluizige knuffels, stoer speelgoed en originele kinderbedjes: geef je ogen de kost bij Wolf en Wolkje.
  • Bij Today is a Good Dayhalen we ons ecologische modehart op. Hier kan je shoppen zonder schuldgevoel. Je vindt er tijdloze en eigenwijze looks van merken zoals People Tree, Armed Angels en Nudie Jeans. Leuk om weten is dat ze ecocheques aanvaarden.
  • Bij Rewindvinden we duurzame interieuritems voor volwassenen en mini-avonturiers. Het beste bewijs dat duurzaam niet stijlloos moet zijn.
  • De Belgische concept webstore Fabrikk heeft een klein, maar fijn aanbod in mode, accessoires en ander moois. De webshop is de droomgarderobe van oprichtster Eline. Een droomgaderobe die ook onze dromen beroert. Je vindt er merken zoals Nanushka, Leon & Harper, Anna + Nina en Anecdote.
  • Het koppel Kelli en Johan, eigenaars van de hippe kledingwinkel Lily in Mechelen en Oostende baten gelukkig voor ons ook een webshop uit. De slogan op de site luidt: ‘It’s all about Life’s Little Luxuries’, en dat is precies wat de website aanbiedt. Biedt onder meer Selected Femme, Soaked, French Connection, Carmini, Mamouchka, Louche, Samsoe & Samsoe en Black Lily aan.
  • Nog niet online, maar alvast veelbelovend: Walrus & Vlinder is een nieuwe online speelgoedwinkel met een aanbod in origineel en duurzaam speelgoed. De Walrus en Vlinder e-store gaat eind november online en viert haar eerste offline aanwezigheid in de vorm van ‘Het Kinderparadijs’ op 28 en 29 november in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

(AW/AB/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content