Actuele Thema's »

Commotie rond Olympische outfits Ralph Lauren

maandag 16 juli 2012 om 10u49

Nu zowat iedereen een mening heeft over het feit dat Ralph Laurens uniformen voor het Amerikaanse Olympische team in China zijn gemaakt komt er hulp uit onverwachte hoek. American Apparel -hoe Amerikaans kan je gaan?- biedt Lauren aan de kleding voor hem te produceren.

Dov Charney legt uit: "De fabrieken van American Apparel maken zo'n 50 miljoen kledingstukken per jaar, en die zijn zeker niet allemaal voor de winkels bestemd; daar zitten ook verzoekjes van particulieren bij. Wij kunnen dus eigenlijk alles maken voor iedereen. American Apparel zou vandaag kunnen beginnen werken aan de uniformen en ze over zeven dagen in Londen krijgen."

Daarnaast haalde Charney in de New York Post uit naar het feit dat er zoveel (kleding) in China geproduceerd wordt. "De Verenigde Staten zijn zelfgenoegzaam geworden over het importeren", aldus Charney.

Nu mag het heel vriendelijk (of arrogant?) zijn van Dov Charney om zijn fabriek ter beschikking te stellen, de Stem Van De Massa zal alvast niet gesust zijn wanneer Ralph Lauren de honderden reeds geproduceerde uniformen zal moeten verbranden.

Bovendien gaan de geruchten dat Charney samenzit met het Russische Olympische team om diens uniformen voor de Olympische Winterspelen van 2014 te fabriceren, omdat de Rusland blijkbaar "absoluut geen kleding uit Chinese fabrieken" wil. Wij kleden ons alvast warm aan voor deze Koude Mode-oorlog. (KS)

Eerder verschenen:

De officiële Olympische Spelen uniformen voor het Amerikaanse team - ontworpen door Ralph Lauren – zorgen voor heel wat controverse. Naast de ‘gewone’ commentaren uit de modewereld, bemoeit nu ook de politieke wereld zich met de outfits. Aanleiding voor het debat: de uniformen zijn vervaardigd in China. Dat meldt WWD.

Het Amerikaanse team zal deze outfits dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen en vertegenwoordigt daarmee ook een beetje de Amerikaanse modewereld. Ontwerper Nanette Lepore deed in een interview op de nieuwszender ABC verschillende politici aan het denken zetten: “Waarom zouden we niet trots zijn op Amerikaanse werkers die kledij vervaardigen en de bouwstenen zijn van onze samenleving?”, vroeg ze zich af.

Daarop volgde een persbericht van twee senatoren, gericht aan het Olympisch Comité van de VS: “De trots van onze atleten gaat samen met de trots die we hebben voor onze Amerikaanse goederen. Team USA moet van kop tot teen in kledij gekleed zijn die geproduceerd is in de VS.” Senator Harry Reid ging zelfs zo ver en zei dat de uniformen moeten verbrand worden.

Ralph Lauren heeft nog niet gereageerd op de commentaren maar het Olympisch Comité heeft alvast zijn steun betuigd aan de Amerikaanse ontwerper. “We zijn trots en dankbaar dat we samen mochten werken met Ralph Lauren, die een icoon is in de Amerikaanse modewereld.” (RDM)

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

edwincodde | 18 juli 2012

het is mooi zoals altijd!!!!! Martje Michaux

Ongepast?

willy.bb | 16 juli 2012

Ziet er hopeloos ouderwets uit. Compleet met witte sokjes. Mannen weggelopen uit een film met Fred Astaire. Als ze daar trots op moeten zijn...

Ongepast?

stephaneS | 16 juli 2012

wat een onozel potske hebben die op hunne kop

Ongepast?

Airmail | 16 juli 2012

Waar is dat Amerika van weleer , "A Great pride nation" Ze kunnen zelfs nog geen eigen kleding meer produceren . Maar ja ,hier is het al niet veel beter gesteld ,hier is tegenwoordig ook alles Made in China ! De nieuwe wereld macht komt er aan ! 中國萬歲更好地開始學習中國 (Lang leven China ! Begin maar vast Chinees te leren)

Ongepast?

geen idee | 16 juli 2012

Ach, het waren een paar senatoren die graag nog eens in het nieuws kwamen en niets beters konden winden. Alle middelen zijn goed voor politici om in de kijker te komen, dat is in België niet anders.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Meest gedeeld

  • Dossier: Laat er licht zijn!
  • Comfort food: Winters koken met Jamie Oliver
  • Fenomeen: Er is (alweer) een nieuwe man

Whitepapers

UiT met Kinderen