CNN haalt vrouwonvriendelijk artikel offline na Twitterprotest

26/10/12 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Bron: Knack Weekend

Toen de nieuwswebsite van CNN een artikel bracht over hoe vrouwen beïnvloed worden door hun hormonen bij het uitbrengen van hun stem ging de hele vrouwelijke bevolking van Twitter op haar achterpoten staan. De redactie werd zo onder vuur genomen dat het artikel uiteindelijk offline werd gehaald..

CNN haalt vrouwonvriendelijk artikel offline na Twitterprotest

© thinkstock

Het CNN-artikel dat alle ophef veroorzaakte meldde dat het kiesgedrag van vrouwen wordt beïnvloed door hun menstruele cyclus.

Vrouwen in hun eisprong voelen zich volgens het artikel sexy en sterk en zouden daarom tijdens die periode nogal ruimdenkend zijn over onderwerpen als abortus en dergelijke. Tijdens de rest van hun cyclus zouden vrouwen dan weer eerder conservatief stemmen. Aanleiding van dit artikel -overigens geschreven door een vrouwelijke journalist - was een ongepubliceerde studie van Kristina Durante, een assistent prof aan de Universiteit van Texas.

De twittergemeenschap reageerde allesbehalve verwelkomend op het CNN-bericht. De woede en algemene heisa was zo groot dat de CNN redacteurs zich verplicht voelden het bericht van de website te halen met de uitleg dat het stuk niet aan "de journalistieke standaarden van de CNN" voldeed. (KS)

Onze partners