Chiara Ferragni is allereerste blogster ooit op de cover van Vogue

© Vogue

Werelddominantie voor de Italiaanse blogster Chiara Ferragni. Een tijdje geleden raakte bekend dat ze met haar blog ‘The Blonde Salad’ maar liefst 7 miljoen euro per jaar opstrijkt. Nu prijkt ze ook als eerste blogster op een Vogue-cover.

Heel wat modellen zouden een rib veil hebben om op de cover van het bekende modeblad te staan. De 27-jarige Chiara Ferragni mag dit alvast van haar bucket list schrappen. De Spaanse editie van het magazine haalde haar en enkele honden als figuranten voor hun camera en de succesvolle blogster is er dus als eerste in geslaagd om dat felbegeerde plekje op de cover te veroveren. Het is echter niet de eerste keer dat ze een magazinecover haalt, ze schitterde eerder al op de voorpagina van Lucky en de Mexicaanse Marie Claire.

Sinds ze in 2009 haar blog The Blonde Salad startt, groeide het uit tot een media-imperium waarbij ze 16 werknemers in dienst heeft. De Amerikaanse universiteit Harvard hield haar blog tegen het licht en analyseerde haar werkwijze. Daaruit kwam ook aan het licht dat ze maar liefst 7 miljoen euro per jaar verdient. Benieuwd of ze er in 2015 nog een schepje bovenop doet. De cover van Vogue Spain is alvast een stap in de goede richting. (AB)

Chiara Ferragni is allereerste blogster ooit op de cover van Vogue
© Vogue
Chiara Ferragni is allereerste blogster ooit op de cover van Vogue
© Vogue

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content