Cher en Kathy Griffin komen op voor vrouwenrechten en tegen team Mitt Romney

04/11/12 om 09:27 - Bijgewerkt om 09:27

Bron: Knack Weekend

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen die in hun nek hijgen proberen vrouwen hun rechten veilig te stellen via filmpjes met bekende gezichten. Deze keer trekken ook Cher en Kathy Griffin aan hetzelfde laken.

Cher en Kathy Griffin komen op voor vrouwenrechten en tegen team Mitt Romney

Vrouwenbewegingen hebben al veel inkt laten vloeien om hun zusters op te roepen te gaan stemmen op 6 november - en als dat even kan de in hun ogen juiste keuze te maken. Toch hebben filmpjes meer impact, zeker wanneer de juiste BV's zich erachter scharen. Twee weken na de indrukwekkende eerste video waarin populaire meisjes als Alexa Chung en Lena Dunham "You Don't Own Me" meezingen en vrouwen wijzen op het feit dat presidentskandidaat Mitt Romney de fondsen voor initiatieven als Planned Parenthood wil afschaffen, zijn er nieuwe beelden opgedoken.

In onderstaande videoboodschap steken wat oudere vrouwen hun nek uit. Cher en Kathy Griffin, beide dames die heel goed weten waarvoor er destijds op de barricades werd gestaan, proberen op een humoristische manier de kijker ervan te overtuigen om "niet terug in de tijd te gaan." De vrouwelijke achterban van huidig president Obama wordt met iedere klik wellicht vergroot. (KS)

Onze partners