Chef-kok Seppe Nobels van Graanmarkt 13: 'Ik trek me van niemand nog iets aan'

01/11/16 om 11:00 - Bijgewerkt op 31/10/16 om 18:33

Bron: Knack Weekend

De Black-editie van Knack Weekend bestaat vijf jaar. Daarom blikken we in elke Black 5 jaar achteruit en 5 jaar vooruit met een boeiende gast. Deze keer laten we chef-kok Seppe Nobels (34) van Graanmarkt 13 aan het woord. De man die urban farming in Vlaanderen op de kaart zette.

HET VERLEDEN

In februari zal ik zeven jaar chef zijn bij Graanmarkt 13 en de eerste twee jaar was ik echt op zoek naar een eigen identiteit. Je kunt gerust van groeipijnen spreken. Ik heb mijn leermeesters als het ware van mijn schouders moeten slaan. In mijn hoofd zat ik al verder dan wat ik met mijn handen deed. Vandaag daarentegen trek ik me van niemand nog iets aan. Als ik een bord gepekelde radijzen wil serveren, dan doe ik dat. In het begin wou ik dat wel, maar ik durfde niet. En dus was er een à la carte-menu, een zevengangenmenu, een kaaschariot ... Ik had zulke dingen altijd gezien en dacht dat het ook zo moest. Al voelde ik dat ik ze wilde loslaten. Het heeft geduurd tot mijn zakenpartners op tafel sloegen en zeiden: "Seppe, nu doe je wat jij wilt, vergeet die tralalie en tralala. Werk met een wortel in plaats van met langoustines als je dat zo aanvoelt." (lacht) Ik ben er nog niet, maar ik voel me wel al heel comfortabel in wat ik doe. Echt, ik zou mezelf niet elke dag voluit kunnen geven als ik nog deed wat ik zes jaar geleden uitspookte.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners