Celebs promoten schokkende docu 'India's Daughter': 'We moeten seksueel geweld uit de wereld helpen'

10/03/15 om 19:47 - Bijgewerkt om 19:46

Op maandagavond werd in New York de documentaire India's Daughter gelanceerd. Heel veel sterren toonden zich begaan met het tragische verhaal van Jyoti Singh, die tijdens een busrit door mannen werd aangevallen en later overleed aan de gevolgen.

Celebs promoten schokkende docu 'India's Daughter': 'We moeten seksueel geweld uit de wereld helpen'

© EPA

De documentaire, die integraal te zien is op YouTube, vertelt het verschrikkelijke verhaal van de Indische studente Jyoti Singh. Ze werd samen met een vriend op een bus aangevallen door zes maanden. Singh werd verkracht en verminkt, ze overleed jammer genoeg aan haar verwondingen.

Meryl Streep was één van de bekende gezichten op de screening van de film in New York. Ze hielden een bezinningsmoment waarbij ze kaarsen aanstaken om de studente te herdenken. 'Ze was de dochter van India, maar vanavond is ze ook onze dochter', klonk het. De documentaire toont onder meer een interview met één van de daders, die de schuld botweg bij het slachtoffer legt. Ook andere mannen laten in de docu neerbuigende commentaren over vrouwen horen.

Ook Freida Pinto, zelf een Indiase, betreurt bovendien de ban van de film in India. 'Dit is een film die iedereen moet gezien hebben. Er is geen enkel land dat in 2015 vrij is van seksueel geweld tegen vrouwen.' (AB/ via Glamour)

Onze partners