Blog Awards: finalisten Photography

© Thinkstock

Elke dag zetten we een categorie van de Knack Weekend Blog Awards in de kijker. Vandaag is de categorie Photography aan de beurt.

Coffeeklatch

Coffeeklatch duikt in het leven van intrigerende personen en legt dit vast op de fotografische plaat. Dit zorgt voor een interessante fotoreportage, die ons een beter beeld geeft over het leven van deze persoon. Onder meer Bent Van Looy en modeontwerpster Katrien Van Hecke worden geporter. De beelden worden voorzien van een interview. Coffeeklatch kijkt binnen en maakt nieuwsgierig.

Clique-Chique

Manon Wethly is een echte creatieve duizendpoot met een achtergrond in grafische vormgeving, architectuur, illustratie en architectuur. Maar het meest gebeten, en dat leiden we af uit haar blog, is ze door fotografie. Ze experimenteert met digitale fotografie en Instagram. Kleur en beweging krijgen veel aandacht in haar fotografische composities.

Coineanach

Kelly, de bezielster van deze blog, haalt haar fototoestel boven op plekken waar ze komt. Haar verwondering legt ze vast door middel van foto’s. Kleurrijke etalages, een vrolijk konijn of een bekende band, er zijn geen grenzen voor Kelly’s fotografische oog.

Me and My Ego

De 20-jarige Femke experimenteert met fotografie en is volop haar eigen weg aan het zoeken. Wat we te zien krijgen, toont aan dat ze op al op de goede weg is. Een huwelijksreportage, met veel oog voor detail, een fotografische impressie van Barcelona en een reeks portretten. Vooral het werk in zwart/wit spreekt aan.

We are Drifters

Dit is een platform voor jonge (experimentele) fotografen. Via deze blog leren we een reeks van intrigerende fotografen kennen van over de hele wereld. Je kan hun, vaak analoge, creatieve fotografie hier beter leren kennen.

Bliss

Deze blog is een project van Karin De Bruyn. Ze fotografeert voornamelijk huwelijken en dat op een heel vrolijke en dromerige manier. Het leuke aan de blog is dat de foto’s voorzien worden van een heel persoonlijke tekst van de blogster zelf. Ook haar rol als fotografe bij een intieme gebeurtenis als een huwelijk komt uitgebreid aan bod.

A Polaroid Story

Deze blog is geen onbekende meer in het landschap. Met een polaroidcamera legt de creatieve bezielster vooral muzikanten vast. Een paar keer schudden en er komt een foto tevoorschijn van onder meer Jessie Ware, Nelly Furtado of Ciara. De combinatie van de muziekwereld en polaroid werkt enorm goed en je wil gewoon weten welke bekende kop de volgende keer aan de beurt is.

One Minute Portraits

De blog brengt portretten van bekende mensen uit binnen-en buitenland. Voorbeelden hiervan zijn Sergio Herman, Luc Tuymans en Sofie Dumont. Veel tekst staat er niet bij de foto’s, geen eigenlijk, maar dat stoort ook helemaal niet. Bij deze blog sluiten we ons aan bij het gezegde: een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Pitslamp

Filip Bunkens concenteert zich op analoge fotografie en experimenteert met stop motion en technieken om foto’s te laten bewegen. De blog is beschrijvend van aard, maar we krijgen ook fragmenten te zien van foto’s uit zijn reportages.

Dipfico

Op deze persoonlijke blog deelt Niko Caignie foto’s met zijn lezers. Hij concentreert zich vooral op portretten en landschappen/architectuur in zwart/wit. Ook deze blog is voorzien van weinig of geen tekst, maar dat stoort niet omdat de beelden sterk genoeg zijn. Heel aandoenlijk zijn de foto’s van zijn dochtertje, waar een fiere papa achter de lens staat. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content