Actuele Thema's »

Mobiliteit in de toekomst

donderdag 16 december 2010 om 17u33

Léonardo Vittorio

Léonardo Vittorio

Peugeot bestaat 200 jaar. Voor deze feestelijke gelegenheid daagde het merk met de leeuw dertien getalenteerde kunstenaars uit hun visie op 'mobiliteit binnen 200 jaar' voor te stellen in 200 minuten. Het resultaat is een unieke verzameling ontwerpen die bol staan van de verbeeldingskracht.

Artiesten die aan het toekomstproject van Peugeot meewerkten zijn onder andere literair talent Saskia de Coster, striptekenaar Léonardo Vittorio, Belgisch modeontwerpersduo Girls From Omsk, wetenschappelijk kunstenaar Frederik de Wilde en designergoeroe Axel Enthoven. Elk van deze kunstenaars kreeg de kans om binnen hun eigen vakgebied verschillende visies uit te werken rond mobiliteit in de toekomst en deze binnen een tijdslimiet van 200 minuten op een rond doek te presenteren. 

Een terugkerende gedachte doorheen alle kunstwerken is, niet geheel onverwacht, de idee van alternatieve energiebronnen. Een wel erg originele conceptie hieromtrent kwam van Saskia de Coster die het publiek onder meer laat kennismaken met de eerste wagen op slaapenergie en ons het idee van de wagen als rijdende boom en groene long voorschotelt.

Hanne Vlogaert

KnackWeekend-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang het recentste lifestyle nieuws wekelijks in uw mailbox!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse reizennieuwsbrief

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Meest gedeeld

  • Dossier: Laat er licht zijn!
  • Comfort food: Winters koken met Jamie Oliver
  • Fenomeen: Er is (alweer) een nieuwe man

Whitepapers

UiT met Kinderen