Aankomen mag

Van 17 tot 25 mei heeft in Gent de derde editie van Stof-e-ring, een biÔnnale rond mode en textiel plaats.

Betasten is de boodschap tijdens de derde editie van Stof-e-ring, de Gentse biÔnnale rond mode en textiel. Meer dan veertig ontwerpers uit de fiere stede én daarbuiten kregen de opdracht iets te doen rond ‘Zintuigen en beweging’ en de resultaten daarvan worden van 17 tot 25 mei geposteerd in de Gentse binnenstad. Hun uiteenlopende creaties vormen zo alweer een boeiend parcours dat de liefhebbers op dertien haltes uitnodigt hun zintuigen te laten verleiden.

‘Normaal mag je in een museum nergens aankomen’, licht projectcoördinator Katrien De Tremerie toe. ‘Zelfs in een kledingzaak moet je soms op je tellen passen. Tijdens Stof-e-ring gelden andere regels. De bezoekers mogen bijvoorbeeld zelf meewerken aan het borduursel op de creatie van Elena Werner, en de lederen bollen van Hilde Prévost zien eruit als een speeltuig. Vandaar dat je sommige installaties op verrassende locaties vindt, zoals het Caermersklooster of EXKI.’

Trouw aan haar geschiedenis als textielcentrum lééft Gent als modestad, zeker in de week van 17 tot 25 mei. Ter gelegenheid van Stof-e-ring staan er immers ook nog workshops, defilés, optredens en een bevreemdende filmspecial in Sphinx op het programma. In Het Pand zie je hoe de modestudenten kledingstukken van genereuze Gentenaren als Jan Hoet en Pascale Platel hebben heruitgevonden.

Vergeet in al deze creatieve drukte vooral de ‘Shoppingroute’ niet. Die folder leidt enthousiaste shopaholics naar een selectie van de leukste winkels langs het parcours. En já, die route blijft nog lang na Stof-e-ring geldig als een ideale wegwijzer.

Barbara De Coninck

Stof-e-ring. Van 17 tot 25 mei, van 11 tot 18 uur, behalve op 17 mei van 13 tot 18 uur, in de Gentse binnenstad. De brochure en informatie over evenementen vind je in het meetingpoint Post Plaza. Workshops en rondleidingen kan je aanvragen op info@boekjebezoek.be of 09 269 60 04. Info: www.stof-e-ring.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content