Indonesië verbant homoseksuele emoticonsRadar

Indonesië verbant homoseksuele emoticons

Emoticons van twee vrouwen of twee mannen hand in hand kunnen niet door de beugel voor de Indonesische overheid. Ze zouden maar eens kunnen aanzetten tot homo-erotisch gedrag.


'In de winter kunnen we ons minder goed concentreren'Radar

'In de winter kunnen we ons minder goed concentreren'

Zou je vandaag liever in je bed kruipen voor een winterslaapje omdat je op het werk maar lijkt weg te dromen? Een onderzoek van de Universiteit van Luik heeft ontdekt dat we ons tijdens de wintermaanden minder goed kunnen concentreren.

De liefdesbrief van schrijfster Nele ReymenRadar

De liefdesbrief van schrijfster Nele Reymen

Valentijn is in het land en niemand beter om de liefde te bejubelen dan columniste Nele. Daarom een liefdesbrief van haar voor hem: een van de belangrijkste personen uit haar leven. En dat van u.


Video: verspreiden mensen ook feromonen?Radar

Video: verspreiden mensen ook feromonen?

Ben je al heel de week pogingen aan het wagen om met je eigen unieke geur een Valentijnsdate te scoren? Pauzeer dan even om deze leerrijke video te bekijken. Je zal waarschijnlijk een nieuwe tactiek moeten verzinnen.

De Britse Vogue wordt 100: duik in het archief (video)Radar

De Britse Vogue wordt 100: duik in het archief (video)

Het legendarische Britse modemagazine Vogue blaast dit jaar 100 kaarsjes uit. Deze mijlpaal wordt gevierd met de expo 'Vogue 100: A Century of Style' in de National Portrait Gallery in Londen.


Zo maak je van Valentijn een duurzaam festijn met ecochequesRadar

Zo maak je van Valentijn een duurzaam festijn met ecocheques

Zondag 14 februari laten we de romantische ziel in ons los. Is jouw lief een eco-warrior? Geen probleem, met ecocheques maak je er een duurzaam feest van waar zowel jullie liefde als het milieu van gaan stralen. Bovendien hoef je er geen fortuinen aan uit te geven.
Sterilisatie is vaak geen keuze in IndiaRadar

Sterilisatie is vaak geen keuze in India

Sterilisatie van vrouwen is in India veruit de meest gebruikte methode van geboortebeperking, soms met dodelijke afloop. Activisten constateren dat andere anticonceptie-methoden uit seksistische motieven geweerd worden.


India is de dodelijkste plek voor selfiesRadar

India is de dodelijkste plek voor selfies

Het nemen van selfies op openbare plekken, in restaurants, voor beroemde kunst of imposante bouwwerken kan vaak op de zenuwen werken van de omstaanders. Maar selfies kunnen ook dodelijk zijn, maar liefst 49 mensen stierven sinds 2014 door het nemen van een selfie.
Unieke James Bond souvenirs onder de hamerFilm

Unieke James Bond souvenirs onder de hamer

Wie een slordige 2 miljoen euro te veel heeft maakt kans om de Aston Martin van de recentste James Bond film te kopen bij Christie's. Naar aanleiding van de 24ste Bond veilt het veilinghuis 24 James Bond souvenirs uit de film Spectre: een spektakelveiling ten voordele van Artsen zonder Grenzen.


10 leuke acties die de weggooicultuur tegengaanRadar

10 leuke acties die de weggooicultuur tegengaan

Milieuvervuiling, de opwarming van de aarde en de steeds groter wordende afvalhoop zorgen ervoor dat veel mensen proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Met deze leuke initiatieven wordt dat een fluitje van een cent.


Video: kan een man ook een feminist zijn?Radar

Video: kan een man ook een feminist zijn?

Buzzfeed ging in dit filmpje op zoek naar antwoord op een prangende vraag. Voor het geval je het je nog afvraagt: het antwoord is ja.


Brits modelabel verplicht via contract modellen om te etenRadar

Brits modelabel verplicht via contract modellen om te eten

Het gewicht van modellen blijft voor controverse zorgen. Nadat in Frankrijk een wet werd aangenomen waarbij modellen een medisch attest moeten voorleggen, onderneemt het Britse merk Rose & Willard stappen om te magere modellen een halt toe te roepen.In beeld: het jaar van de aap afgetraptRadar

In beeld: het jaar van de aap afgetrapt

Vandaag is voor de Chinezen een nieuw jaar in het teken van de aap begonnen en dat is gisteren uitgebreid gevierd. Net als elk jaar kwamen daar weer veel lantaarns, wimpels en draken bij kijken. Wie Aalst gewoon is, trekt bij het bekijken van deze fotoreportage gegarandeerd grote ogen.


De negatieve bijwerking van positief denkenRadar

De negatieve bijwerking van positief denken

Ben jij iemand die tijdens een dipje heil zoekt in motivational quotes of een Pinterestboard waarop je je droomhuwelijk plant? Dan heeft de wetenschap slecht nieuws voor jou. Een nieuwe studie heeft immers uitgewezen dat positief denken over de toekomst je negatieve gevoelens enkel maar in stand houdt. Qué?De liefste, leukste en grappigste postkaarten voor ValentijnRadar

De liefste, leukste en grappigste postkaarten voor Valentijn

Valentijn of niet: iedereen krijgt graag post, zeker wanneer die ondertekend wordt door iemand die ze graag zien. Wij verzamelden de 30 leukste liefdeskaarten op het wereldwijde web, het enige dat jij nog moet doen is een postzegel kopen.

Verkrachting blijft ongestraft: 'Heb ik het die keer in Parijs dan ook zelf uitgelokt?'Radar

Verkrachting blijft ongestraft: 'Heb ik het die keer in Parijs dan ook zelf uitgelokt?'

Vrije Tribune - Een man wordt veroordeeld voor een verkrachting, maar krijgt toch de gunst van opschorting: hij wordt niet gestraft omdat hij de signalen van de vrouw verkeerd geïnterpreteerd heeft. Dus als ik verkracht zou worden, dan heb ik het misschien zelf uitgelokt. Zoals die keer in Parijs, dan?66 reacties


Ontmoet Hijabi Barbie, de Barbiepop waar Mattel zich nog niet aan waagdeRadar

Ontmoet Hijabi Barbie, de Barbiepop waar Mattel zich nog niet aan waagde

Het Barbienieuws blijft binnenstromen. Enkele dagen nadat Mattel een nieuwe reeks Barbies lanceerde in verschillende vormen, kleuren en maten, stootten we op Hijabi Barbie. Helaas geen officiële Barbiepop, maar wel een nieuw Instagramprofiel met een groeiend aantal volgers.69-jarige Susan Sarandon te oud om sexy te zijn?Radar

69-jarige Susan Sarandon te oud om sexy te zijn?

Susan Sarandon koos voor een witte blazer met zwarte bh tijdens de SAG Awards en kreeg bakken kritiek. Waarom kan de wereld het niet aan als een vrouw boven de 60 zich sexy kleedt?5 reacties


Te koop: originele liefdesbrieven voor Valentijn door 4 Belgische auteursRadar

Te koop: originele liefdesbrieven voor Valentijn door 4 Belgische auteurs

Vier schrijfsters scherpen hun pen en schrijven een liefdesbrief voor Valentijn. Via hun tijdelijke webshop kan je een brief bestellen voor je geliefde, voor jezelf, voor je kat of voor wie je maar wil. Dit jaar vieren we de liefde met een heuse, literaire liefdesbrief.Notoire anti-feminist roept op tot wereldwijde bijeenkomstRadar

Notoire anti-feminist roept op tot wereldwijde bijeenkomst

De beruchte anti-feminist Daryush Valizadeh (a.k.a. Roosh V), die eerder al opriep om verkrachting legaal te maken, organiseert deze zaterdag wereldwijd bijeenkomsten om zijn beweging kracht bij te zetten.2 reacties


Diane Keaton steelt de show op Vanity Fair Hollywoodcover in eigen outfitPeople

Diane Keaton steelt de show op Vanity Fair Hollywoodcover in eigen outfit

Het Amerikaanse magazine Vanity Fair koos dit jaar voor een exclusief vrouwelijke cast voor hun beroemde Hollyoodissue. Annie Leibovitz portretteerde dertien actrices die tot de top van Hollywood behoren. Ze wilden dit jaar focussen op vrouwelijke diversiteit.


11-jarig meisje leest Australische premier de les over homohuwelijkRadar

11-jarig meisje leest Australische premier de les over homohuwelijk

Het homohuwelijk is in Australië op dit moment een heet hangijzer. De eerste minister Malcolm Turnbull wil een peperduur referendum afkondigen om te polsen naar de mening van het volk, maar dat gaat het petje te boven van de 11-jarige Isabella Mills.2 reacties
Negatief nieuws over suiker maakt zoet nog verleidelijkerRadar

Negatief nieuws over suiker maakt zoet nog verleidelijker

Vertel je iemand die op dieet is hoe slecht een zoete snack wel is niet, dan heb je de zoetigheid alleen maar verleidelijker gemaakt voor hem. Dat ontdekten Amerikaanse wetenschappers.
In beeld: jurken keuren op de rode loper van de SAG AwardsRadar

In beeld: jurken keuren op de rode loper van de SAG Awards

Op zaterdagavond werden de Screen Actors Guild Awards uitgereikt in Los Angeles. In aanloop naar de Oscars op het einde van februari lopen de sterren alvast warm op de vele rode lopers van de awardseizoen.


Hoe Lego met een nieuwe speelbox een stap in de goede richting zetRadar

Hoe Lego met een nieuwe speelbox een stap in de goede richting zet

Nadat Mattel bekendmaakte dat Barbie vanaf nu in allerlei maten en huidskleuren te koop is, brengt ook Lego wat diversiteit aan in het speelgoedgamma. In een nieuwe speelset is een man in een rolstoel terug te vinden.


Uitverkoop Taschen: deze boeken hopen wij te scorenRadar

Uitverkoop Taschen: deze boeken hopen wij te scoren

Van 28 tot en met 31 januari biedt Taschen duizenden boeken aan met kortingen van 50 tot 75%. Of je nu houdt van kunst, design, fashion, lifestyle of architectuur: je vindt ongetwijfeld een boek dat hoog op je lijstje staat. Deze pareltjes sprongen ons alvast in het oog.


Eerste universiteit voor vrouwen Afghanistan in de steigersRadar

Eerste universiteit voor vrouwen Afghanistan in de steigers

Afghanistan plant de bouw van een nieuwe universiteit. Op zich niets spectaculair, ware het niet dat de studenten vrouwen zullen zijn. En dat Afghanistan bekend staat als een van de meest vrouwonvriendelijke landen ter wereld.5 reactiesBarbie bestaat eindelijk in vier verschillende lichaamstypesRadar

Barbie bestaat eindelijk in vier verschillende lichaamstypes

Revolutionair nieuws in poppenland. Barbiepoppen zijn vanaf nu verkrijgbaar in verschillende lichaamstypes, in verscheidene huidskleuren en in opvallende haarkleuren. 'Verbeelding komt in alle vormen en maten,' is hun nieuwe slogan.

Zika dwingt El Salvador strenge abortuswet te herzienRadar

Zika dwingt El Salvador strenge abortuswet te herzien

Het Centraal-Amerikaanse land El Salvador heeft een van de strengste abortuswetgevingen ter wereld. De opkomst van het zikavirus maakt het debat daarover echter belangrijker dan ooit.
Vrouwen het gelukkigst in DenemarkenRadar

Vrouwen het gelukkigst in Denemarken

Volgens een nieuw rapport van U.S. News en de universiteit van Philadelphia is Denemarken het beste land om te in leven voor vrouwen.
Deze gadgets zijn niet voor pussies (of net wel?)Radar

Deze gadgets zijn niet voor pussies (of net wel?)

Een fitness, een dancing en gezondheidscentrum: een vagina is zoveel meer dan alleen een plekje tussen je benen. Tenminste, als je er een van deze gadgets bij neemt.


Hoe het hart van deze jongeman echt brak toen zijn vriend het uitmaakteRadar

Hoe het hart van deze jongeman echt brak toen zijn vriend het uitmaakte

Nele Reymen - Een hart dat breekt, doet dat volgens de FitBit ook echt. Koby Soto belde met zijn vriend, die maakte het uit en Koby's hart maakte tijdens het breken een sprong. In het diepe. Het bewijs is er en columniste Nele probeert de brokken te lijmen. 1 reacties


5 opruimtips voor hardleerse sloddervossenRadar

5 opruimtips voor hardleerse sloddervossen

Soms lijkt het alsof er nooit een einde komt aan de stapel rommel die rondslingert in je woning. Wanneer je de woonkamer een opruimbeurt geeft, komen er uit de meest onverwachte hoeken toch nog items tevoorschijn. Het team van Apartment Therapy verzamelde vijf tips om de strijd tegen de choas te winnen.1 reacties
We zijn allemaal een beetje thigmofiel (jij ook)Radar

We zijn allemaal een beetje thigmofiel (jij ook)

Je ooit al afgevraagd waarom katten zich steevast in te kleine dozen wurmen? Of waarom je je als kind onder de keukentafel verschuilde tijdens een onweer? Of waarom een dekentje letterlijk alles honderd keer beter maakt? Voor al die zaligheden is een verklaring: we zijn allemaal thigmofiel.3 reacties


Zimbabwe verbiedt huwelijk van minderjarige meisjesRadar

Zimbabwe verbiedt huwelijk van minderjarige meisjes

Het hooggerechtshof in Zimbabwe heeft huwelijken van minderjarige meisjes verboden. De rechters in Harare verklaarden woensdag een wet die meisjes met de toestemming van de ouders toelaat vanaf hun 16e levensjaar te trouwen, nietig. Voor mannen was de huwelijksleeftijd al gekoppeld aan hun meerderjarigheid.Temptation Island: waarom we scheefpoepers op tv niet altijd scheef bekijkenRadar

Temptation Island: waarom we scheefpoepers op tv niet altijd scheef bekijken

Televisiekijkend Vlaanderen juicht: vanaf woensdag 3 februari is de 'ultieme relatietest' Temptation Island opnieuw te zien op Vijf. Overspel wordt maatschappelijk als onaanvaardbaar beschouwd, maar hoe komt het dat we het minder veroordelen als het op televisie gebeurt? 'Het doet je jezelf vooral beter voelen dan een ander', duidt relatietherapeute Rika Ponnet. 1 reacties


Documentaire brengt vluchteling en toerist bij elkaarRadar

Documentaire brengt vluchteling en toerist bij elkaar

Elke zomer reizen tal van Europeanen naar het Griekse eiland Lesbos om vakantie te vieren. Datzelfde eiland is echter ook de plek waar heel wat vluchtelingen uit Syrië stranden. Deze prachtige minidocumentaire brengt de twee werelden samen. En dat wringt soms.


Ophef om de Oscars: roep om meer diversiteit neemt toeFilm

Ophef om de Oscars: roep om meer diversiteit neemt toe

Er is wereldwijd felle kritiek geuit op de - volledig blanke - selectie genomineerden voor de Oscars en nu besloten zelfs twee prominenten hun kat te sturen naar de uitreiking. De president van de organisatie achter de felbegeerde filmprijzen belooft echter verbetering.8 reacties


Straf filmpje hekelt sensatie in mediaRadar

Straf filmpje hekelt sensatie in media

Als het in de media gaat over geweld (tegen vrouwen), is sensatie vaak niet ver te zoeken. Dat (en nog wat meer) klaagt performer Kalki Koechlin aan in haar gesproken gedicht The Printing Machine.


De glasbak van Koolhaas: Rotterdam pakt uit met nieuw museumRadar

De glasbak van Koolhaas: Rotterdam pakt uit met nieuw museum

Al gehoord van de Glasbak? Een kleine rondvraag bij de Rotterdammers zal je ongetwijfeld leren dat het de nieuwste creatie van OMA is, het ontwerpbureau van de wereldberoemde Rem Koolhaas. Maar de officiële naam is "Het Timmerhuis" en daarin opent straks het nieuwe Museum Rotterdam.


'Just Me and Allah': Pakistaanse fotografe wil taboe rond holebi's en islam doorbrekenRadar

'Just Me and Allah': Pakistaanse fotografe wil taboe rond holebi's en islam doorbreken

De Pakistaanse Samra Habib had het vroeger moeilijk om haar geloof te matchen met haar geaardheid. 'Ik twijfelde er niet aan dat er nog heel andere moslims met dezelfde vragen worstelden.' Met het fotoproject 'Just Me and Allah' probeert ze tegengewicht te geven aan de heersende vooroordelen.7 reacties


Schoonheidsideaal weegt op transgendersRadar

Schoonheidsideaal weegt op transgenders

Het onrealistische schoonheidsideaal is niet alleen een probleem voor cisgenders (iedereen die gelukkig is met zijn of haar geboortegeslacht), ook transgenders kampen ermee. Dat schrijft Sophie Schers in het Nederlandse dagblad Trouw.Malawi wil tienermoeders terug naar schoolRadar

Malawi wil tienermoeders terug naar school

Tienerzwangerschappen blijven een groot probleem in Malawi, mede onder invloed van heersende tradities. Maar met de hulp van organisaties, geloofsgemeenschappen en ngo's probeert de Malawische regering tienermoeders opnieuw op de schoolbanken te krijgen.
"Zwaarlijvige vrouwen mogen niet aan yoga doen" (Of wel?)Radar

"Zwaarlijvige vrouwen mogen niet aan yoga doen" (Of wel?)

Mollige dames op de yogamat kunnen hun evenwicht niet houden, zijn te zwaar om zichzelf in de lucht te hijsen en zweten zoveel dat ze continu uitglijden. Of dat zijn toch de vooroordelen waar dit krachtige filmpje komaf mee maakt.
Ophef door borstvoeding in Spaans ParlementRadar

Ophef door borstvoeding in Spaans Parlement

In Spanje is gisteren het parlementair jaar ingezet. Geen heel opmerkelijke zaak, ware het niet dat een parlementslid haar vijf maanden oude baby had meegenomen, zodat ze borstvoeding kon geven wanneer dat nodig was.3 reactiesIn Ghana ben je niet alleen met je depressieRadar

In Ghana ben je niet alleen met je depressie

In Ghana is de sociale cohesie zo sterk dat je niet alleen depressief bent. Je bent het in groep. En je overwint het ook als een groep.


Op deze rollercoaster schrik je je (letterlijk) doodRadar

Op deze rollercoaster schrik je je (letterlijk) dood

Het leven is een rollercoaster wordt al eens gezegd. De Litouwse ingenieur Julijonas Urbonas heeft daar een iets andere mening over. Hij ontwierp de 'Euthanasia Coaster' waarin mensen die een einde aan hun leven willen maken, dit op een euforische manier kunnen doen.
Seksistisch spotje overschaduwt coolste gadget ooitRadar

Seksistisch spotje overschaduwt coolste gadget ooit

Het Japanse bedrijf Logbar heeft zo mogelijk het meest geavanceerde gadget sinds lang ontwikkeld, maar het reclamefilmpje ervoor lokt kritiek uit.2 reactiesMeer vrouwen in politiek maken nog geen evenwichtig bestuurRadar

Meer vrouwen in politiek maken nog geen evenwichtig bestuur

Er duiken dan misschien wel steeds meer vrouwen op in de politiek, maar dat wil niet zeggen dat de gelijkheid er al bereikt is. Vrouwen zouden namelijk nog al te vaak terecht komen in zachte commissies, waardoor ze niet over alle thema's kunnen meebeslissen. Dat zegt politicoloog Jonas De Smedt.


Duur maandverband houdt Keniaanse meisjes van de schoolbankenRadar

Duur maandverband houdt Keniaanse meisjes van de schoolbanken

Voor ons lijkt het vanzelfsprekend, het leven gaat - behalve af en toe een kleine inzinking - gewoon door wanneer je als vrouw menstrueert. In Kenia missen zes op de tien meisjes regelmatig schooldagen, omdat de kostprijs voor maandverbanden te hoog oploopt.


Het is weer voorbij, die mooie no pants subway rideRadar

Het is weer voorbij, die mooie no pants subway ride

In 2002 kwamen enkele acteurs van het collectief Improv Everywhere op het idee een metro te nemen zonder broek aan. Veertien jaar later is die ludieke daad uitgegroeid tot een internationaal gebeuren en gisteren trokken weer massaal veel mensen ondergronds hun broek uit. Waarom? We hebben echt geen enkel idee. Maar de beelden zijn alleszins wel geestig.


Beroemde Playboy Mansion staat te koopRadar

Beroemde Playboy Mansion staat te koop

De Playboy Mansion, het optrekje waar Playboy-oprichter Hugh Hefner zijn feestjes organiseert, staat te koop voor 200 miljoen dollar.


Waarom het glazen muiltje van Assepoester echt niet van glas gemaakt kan zijnRadar

Waarom het glazen muiltje van Assepoester echt niet van glas gemaakt kan zijn

In de categorie 'wetenschappelijke studies van wetenschappers met tijd op overschot': een onderzoek naar het al dan niet bestaan van de glazen muiltjes van Assepoester. Enkele fysici van de universiteit van Leicester gingen na of de sprookjesprinses echt om middernacht weg kon rennen van de prins.1 reacties


Een middagdipje? Deze hoodie brengt raadRadar

Een middagdipje? Deze hoodie brengt raad

Iedereen heeft er wel eentje. De hoodie is, naast de onesie, een ultieme chilloutfit. Bad hair days kunnen verstopt worden en behaloze dagen worden hierin doorgebracht. De start-up Hypnos Hoodie zorgt voor nog een extra pluspuntje op de 'schaal van relax': een ingewerkt, opblaasbaar kussentje.


Waarom stress ook goed kan zijnRadar

Waarom stress ook goed kan zijn

Stress overvalt je soms op de meest vervelende momenten. Researchers van de Universiteit van Stanford hebben aangetoond dat niet zozeer stress 'an sich' slecht is, wij gaan er eerder op een foute manier mee om.


Eet gezond, maar met mateRadar

Eet gezond, maar met mate

Staat gezond eten op uw lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar? Let er dan wel op dat je gezonde gewoonte je niet net meer doet eten, waarschuwen voedingsexperts.1 reacties


Deze ultieme tip helpt ons om goede voornemens waar te makenRadar

Deze ultieme tip helpt ons om goede voornemens waar te maken

Ongetwijfeld vlogen de goede voornemens je de voorbije dagen rond de oren. Zelf heb je er misschien ook enkele in de groep gesmeten. Om in 2016 ook echt anders in het leven te staan, kan deze eenvoudige tip soelaas brengen.