Man haalt achterstand in huishouden in na pensioenRadar

Man haalt achterstand in huishouden in na pensioen

Een gepensioneerde man verdubbelt zijn inspanningen in het huishouden ten opzichte van de tijd waarin hij nog werkte. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en de European University Institute.
In beeld: kunst uit Iraakse vluchtelingenkampenRadar

In beeld: kunst uit Iraakse vluchtelingenkampen

In december trok de Gentse S.M.A.K.-directeur Philippe Van Cauteren naar Iraakse vluchtelingenkampen en liet er de bewoners meer dan vijfhonderd werken maken. De Chinese kunstenaar en politiek activist Ai Waeiwei selecteerde daar 90 tekeningen uit voor een prominente plaats in het boek Traces of Survival.Verkrijgbaar voor € 25 bij Mercatorfonds. De inkomsten gaan integraal naar de vluchtelingen in Irak.


This doesn't mean yes: 'sexy' kleren tegen verkrachtingRadar

This doesn't mean yes: 'sexy' kleren tegen verkrachting

Rape Crisis London, een Engelse organisatie die slachtoffers van verkrachting opvangt, is een campagne gestart om aan te tonen dat vrouwen nooit zelf verantwoordelijk zijn voor hun verkrachting. Dat doet de organisatie omdat nog steeds een of vier mensen vinden dat een vrouw in sexy kleding het 'zelf heeft gezocht'.

In beeld: vrouw reist de wereld rond met imaginaire familieRadar

In beeld: vrouw reist de wereld rond met imaginaire familie

Huisje, tuintje, kindje. Het is niet voor iedereen de ultieme droom. Fotografe Suzanne Heintz kreeg het op haar heupen van haar moeder en consorten die niet snappen dat ze niet getrouwd is. Ze gaf de zeurbrigade lik op stuk met een slimme fotoreeks.


Fit worden én blijven, hoe doe je dat? Nieuwe reeks!Radar

Fit worden én blijven, hoe doe je dat? Nieuwe reeks!

Iedereen wil beter en gezonder in het vel zitten, maar hoe pak je dat aan? En vooral: hoe houd je dat vol? Styliste Ilja De Weerdt gaat de uitdaging aan met een persoonlijke begeleiding bij M4teria en houdt voor Knack Weekend een dagboek bij.Originele ideeën voor elk soort vrijgezellenfeestRadar

Originele ideeën voor elk soort vrijgezellenfeest

Geloof het of niet, maar niet iedereen houdt van opdrachten à la 'drink een shotje uit de navel van een onbekende' of 'laat mensen stukjes van je kledij wegknippen tegen betaling'. Speciaal voor die meerwaardezoekers: enkele originelere activiteiten om de laatste episode als ongeringde ziel te vieren.


In beeld: wat overbevolking met de aarde doetRadar

In beeld: wat overbevolking met de aarde doet

De bewustmakingsgroep Global Population Speak Out heeft een boek uitgebracht waaruit blijkt hoe hard de aarde te lijden heeft onder onze aanwezigheid; Hier vind je alvast een selectie van enkele sterke beelden uit 'Overdevelopment, overpopulation, overshoot', het hele boek kan je hier inkijken en bestellen.


Video: 'Vrouwen zijn als pizza in een wereld vol hamburgers'Radar

Video: 'Vrouwen zijn als pizza in een wereld vol hamburgers'

Comédienne Akilah Hughes gebruikt pizza om een belangrijke kwestie terug in de aandacht te plaatsen: intersectioneel feminisme. "Ik vond dat het tijd was om de manier waarop we over feminisme praten een beetje inclusiever te maken", aldus Hughes.
Van deze 5 feministische Disneyprinsessen kunnen we allemaal lerenRadar

Van deze 5 feministische Disneyprinsessen kunnen we allemaal leren

Actrice en feministe Emma Watson is druk bezig met de opnames van Belle en het Beest, en recent werd bekendgemaakt dat er ook een live remake zal worden gemaakt van de Disney-film Mulan. Hoog tijd om de verhaallijnen van de vrouwelijke personages, die opvallend hun mannetje konden staan, op te frissen.


In beeld: stralende mama's en hun pasgeboren babyRadar

In beeld: stralende mama's en hun pasgeboren baby

Niets zo uniek en intens vreugdevol als de geboorte van je eigen kind. Dat toont ook de portrettenreeks 'Een dag oud' van de Amerikaanse fotografe Jenny Lewis waarin ze focust op de hemelse zaligheid die bij de mama overheerst net na de zware arbeid en bevalling die er onlosmakelijk mee gepaard gaan.Word zelf een zeemeermin deze zomerRadar

Word zelf een zeemeermin deze zomer

Als een sierlijke sirene zwemmen in de zee, voor sommigen onder ons is het een meisjesdroom. De Australische duikster Kazzie Mahina maakt die nostalgische droom nu ook echt mogelijk.
James Van Der Beek steekt de draak met omstreden "anti-homo wet"Home

James Van Der Beek steekt de draak met omstreden "anti-homo wet"

James Van Der Beek, de acteur die bekend werd als titelpersonage uit de tienerserie Dawsons's Creek, sloeg handen in elkaar met Pitch Perfect actrice Anna Camp om in een Funny Or Die filmpje de omstreden 'Religious Freedom Restoration Act' aan te klagen.Onderzoekers ontwikkelen parfum dat pas werkt wanneer je zweetRadar

Onderzoekers ontwikkelen parfum dat pas werkt wanneer je zweet

Noord-Ierse wetenschappers hebben een uniek parfum gebotteld dat pas een geur afgeeft nadat het lichaam zweet produceert, een absolute primeur. Of het parfum effectief een oplossing biedt om zweetproblemen aan te pakken, laten we in het midden.
Museumtip: Oud-Egypte, dé troef van Turijn.Radar

Museumtip: Oud-Egypte, dé troef van Turijn.

Vandaag opent het beroemde Egyptische Museum van Turijn opnieuw zijn deuren na een restauratiecampagne van vijf jaar. Dit is het tweede grootste Egyptische museum ter wereld waar van de collectie zelfs het British Museum en het Louvre overtreft.


De symbolische betekenis van hipstertrendsRadar

De symbolische betekenis van hipstertrends

Waar komen hipstertrends zoals baarden fixies of weckpotten vandaan? Hoe komt het dat deze fenomenen plots veranderen in hypes? En welke sociaalpolitieke behoeften vullen ze in?


Studie: 'non-conformisten zijn sexy'Radar

Studie: 'non-conformisten zijn sexy'

Onderzoek wijst uit dat zowel mannen als vrouwen zich aangetrokken voelen tot mensen die uniek zijn en een open geest hebben. Opvallend is wel dat vrouwen over het algemeen denken dat mannen op zoek zijn naar iemand die niet opvalt.


Coachella bant selfiesticks en narcistenRadar

Coachella bant selfiesticks en narcisten

Het Amerikaanse festival wil selfiesticks verbieden omwille van veiligheidsredenen, de ban op opnames en de irritatiefactor van het apparaat. Ook onder andere Lollapalooza, Lowlands en Pinkpop bannen de selfiestick.IKEA vervolledigt Street Art collectie met Belgisch werkRadar

IKEA vervolledigt Street Art collectie met Belgisch werk

De Zweedse meubelketen Ikea breidt zijn Street Art collectie uit met het werk van een artiest van Belgische bodem. De Gentse street artist Dave de Rop alias Bué The Warrior zal zijn stempel drukken op de vernieuwde collectie, die tot nu enkel bestond uit 12 internationale artiesten.


Deze logo's laten je helemaal tot rust komenRadar

Deze logo's laten je helemaal tot rust komen

Heb je nu al het gevoel dat het weekend voor niets is geweest? Voel je de hete adem van een overvolle inbox in je nek en draaf je jezelf weer aan een rottempo voorbij? Bekijk dan de filmpjes van Seb Lester.


Modellen willen term plus-size verbannen met #droptheplusRadar

Modellen willen term plus-size verbannen met #droptheplus

'Sexy is a state of mind, not a dress size' vindt Australisch model Stefania Ferrario. Ze is het beu gecategoriseerd te worden als plus-size model en startte samen met Ajay Rochester met de hashtag #droptheplus. Haar oproep kreeg al heel wat bijval van modellen, actrices en Twitteraars.Tips voor het voorkomen van verkrachting gaan viraal dankzij Sarah SilvermanRadar

Tips voor het voorkomen van verkrachting gaan viraal dankzij Sarah Silverman

Comédienne Sarah Silverman deelde via Twitter een tongue-in-cheek lijst met antiverkrachtingstips. De checklist werd massaal gedeeld via sociale media. Silverman kreeg heel wat bijval, maar er stroomden ook negatieve reacties binnen van Twitteraars die vinden dat de lijst mannen demoniseert.2 reacties
In beeld: de street art collectie van GoogleKunst

In beeld: de street art collectie van Google

De online street art collectie van Google werd verdubbeld. Fans van graffiti art, guerrilla kunst en muurschilderingen kunnen dankzij Google 10.000 werken verspreid over heel de wereld bewonderen.


Waarom deze vrouw naakt door New York rondlooptRadar

Waarom deze vrouw naakt door New York rondloopt

De Frans-Amerikaanse kunstenares Erica Simone liet zichzelf de voorbije vijf jaar zonder kleren fotograferen op allerlei plaatsen in New York zoals de metro, de taxi of bij de kapper. Het resultaat wil ze bundelen in haar boek "Nue York", met als doel het menselijk lichaam omarmen in zijn puurste vorm: zonder kleren of materiële accessoires.Video: kunstenaar laat tempel in vlammen opgaanKunst

Video: kunstenaar laat tempel in vlammen opgaan

In Londonderry organiseerde de Amerikaanse kunstenaar David Best een alternatief kampvuur. De artiest verbrandt al vijftien jaar kunst tijdens het Burning Man Festival om zo verdriet en herinnering te representeren. Meer dan 15.000 mensen zakten af naar Waterside voor het spektakel.


Lenteshopping: zeg het met bloemenRadar

Lenteshopping: zeg het met bloemen

Aangezien de weersvoorspellingen van Frank Deboosere ons wat in de steek laten, zullen we zelf voor de lente moeten zorgen. Geef je garderobe én je huis een frisse, bloemige lenteboost.


Origineel én gezond: yoga in het museumRadar

Origineel én gezond: yoga in het museum

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren een wel erg speciale manier om in contact te komen met kunst. Zes monumentale werken van Gao Xingjian vormen het decor van vier yogasessies.


Robyn lanceert technologiefestival voor meisjesMuziek

Robyn lanceert technologiefestival voor meisjes

De Zweedse zangeres wil jonge vrouwen die geïnteresseerd zijn in technologie aanmoedigen om hun dromen waar te maken. Daarom organiseert ze op 18 april het festival Tekla in Stockholm.Deze kat is beter gekleed dan uRadar

Deze kat is beter gekleed dan u

Is deze kitten de nieuwste lieveling van het internet? Zijn baasje steekt alvast heel veel tijd in het perfectioneren van zijn foto's en poses.


Vind in hoge nood toiletten in de buurt dankzij AirpnpRadar

Vind in hoge nood toiletten in de buurt dankzij Airpnp

Wie dringend een volle blaas wil legen op verplaatsing, maar geen zin heeft om noodgedwongen een drankje te bestellen om gebruik te kunnen maken van een vuil openbaar cafétoilet, kan zich richten tot de Airnpnp-app. In Belgische steden Leuven, Brussel en vooral Antwerpen kan je deze app raadplegen.
Napoleon verovert Amsterdam (met tentoonstelling)Radar

Napoleon verovert Amsterdam (met tentoonstelling)

Naar aanleiding van herdenking van de Slag bij Waterloo in 1815 opent er op 25 maart een prachtige tentoonstelling over de keizer in het Hermitage te Amsterdam. Via zijn dodenmasker zal Bonaparte er ook persoonlijk 'present' zijn.Hoe smartphones je relaties om zeep helpenRadar

Hoe smartphones je relaties om zeep helpen

Stel je voor dat je die populaire tweet niet hebt gelezen of die glamoureuze Instagramfoto niet hebt gespot? Geen man of vrouw overboord, maar toch hebben wij het gevoel iets te mislopen. Een nieuwe studie wijst op de relationele gevolgen van overdadig smartphonegebruik.1 reacties8 dingen die je nog niet wist over BarbieRadar

8 dingen die je nog niet wist over Barbie

De blonde pop van Mattel zag op 9 maart 1959 het levenslicht en is 56 jaar later nog steeds één van de meest populaire speeltjes. Zo wordt er elke seconde wel ergens een Barbie verkocht. Acht weetjes over de beroemdste pop ter wereld.In beeld: doordeweekse seksuele intimidatie uitvergrootRadar

In beeld: doordeweekse seksuele intimidatie uitvergroot

In de fotoreportage 'Boundaries' toont een jonge fotografe hoe het voelt voor vrouwen om te worden geïntimideerd door mannen. Deze vorm van 'male entitlement' is vaak onzichtbaar voor de buitenwereld, maar daarom niet minder wrang voor de vrouwen die het seksisme moeten ondergaan.


Tips voor een artistiek weekendje Parijs tijdens de lenteRadar

Tips voor een artistiek weekendje Parijs tijdens de lente

Eind maart, begin april voel je in Parijs de lente en valt er zoveel te ontdekken. Wie bovendien zijn kunstcollectie wil uitbreiden spreekt daar af waar je van de ene schitterende kunstbeurs naar de andere stapt. Het aanbod is bovendien heel ruim, van oudheid tot hedendaags en van peperduur tot betaalbaar.
Video: zonder sukkelen je bed opmakenRadar

Video: zonder sukkelen je bed opmaken

Niets zo heerlijk als slapen in frisse lakens. Het enige probleem? Een donsdeken in een dekbedovertrek krijgen lijkt soms een onmogelijke opgave en kan erg frustrerend zijn. Dankzij deze handige truc, vervang je een dekbedovertrek in minder dan een minuut.Vraag het aan Astrid: Fifty Shades of Champions League?

Astrid Vergauwe - Iedere maand beantwoordt Astrid Vergauwe met de nodige West-Vlaamse nuchterheid uw levensvragen en stelt ze schokkende diagnoses. "Ik weet niet of u op de hoogte bent van de laatste studies betreffende geestelijke gezondheid, maar wetenschappers hebben recent een nationale epidemie vastgesteld, namelijk: voetbalgekte."1 reacties


In beeld: bloed, zweet en tranen ingeruild voor glitterRadar

In beeld: bloed, zweet en tranen ingeruild voor glitter

In haar unieke fotoreeks "And Everything Nice" verving de 19-jarige Hannah Altman lichaamsvloeistoffen eigen aan het vrouwelijke lichaam door glitter. De bedoeling van haar project, dat ontzettend vaak werd gereblogged op Tumblr, is om aandacht te vestigen op het feit dat vrouwen, ongeacht imperfecties, ook kunnen stralen.


Gent krijgt eerste 'verpakkingsarme winkel'Radar

Gent krijgt eerste 'verpakkingsarme winkel'

Begin mei openen vijf jonge Gentenaars 'Ohne', een nieuw ecologisch winkelconcept vlakbij de Dampoort. Consumenten worden geacht zelf herbruikbare potten of zakken mee te brengen en te vullen naar hartenlust.


Doelgroepdating: het daten van de toekomst?Radar

Doelgroepdating: het daten van de toekomst?

Het groeiend succes van de beruchte dating-app Tinder heeft er voor gezorgd dat de mobiele dating industrie onuitputtelijk naar alternatieven voor de app op de proppen komt. Hoewel de ene app al origineler is als de anderen, markeren ze allemaal een duidelijke trend: het doelgroepdaten.