2000 CurieuzeNeuzen brengen onderzoeksmateriaal binnenRadar

2000 CurieuzeNeuzen brengen onderzoeksmateriaal binnen

Zo'n 2.000 deelnemers leveren in dit weekend hun meetset weer in. Het grootschalige citizen-scienceproject, een initiatief van de Ringland Academie, is probleemloos verlopen. Met de opvallende meetborden in de hele stad heeft het project veel interesse losgeweekt.


Van doos tot kajak in 6 minutenRadar

Van doos tot kajak in 6 minuten

Je komt toe met een doos en 6 minuten later vaar je de rivier af in een echte kajak. Onmogelijk? Toch niet. De Californische designer Anton Willis maakte het mogelijk met de Oru Kayak


Watertanden bij... namaakgerechtenRadar

Watertanden bij... namaakgerechten

In Japan is het heel gebruikelijk dat restaurants geen menu uithangen, maar een heuse vitrinekast plaatsen met namaakversies van de gerechten die ze aanbieden. Zo kan je eerst window shoppen, vooraleer je besluit waar je binnen zal gaan.

Stinken is gezondRadar

Stinken is gezond

Schoenen met vierkante tippen, zoveel mogelijk zweten en een beperkt wasritueel. Niet meteen de meest sexy tips die dermatoloog Thomas Maselis op vraag van Bayer bij elkaar sprokkelde naar aanleiding van de internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne (28 mei).3 reacties


Een rugzak uit 11 pet-flessenRadar

Een rugzak uit 11 pet-flessen

De Zweedse producent Fjällräven pakt uit met een speciale editie van de populaire rugzak Kånken. De Re-Kånken is gemaakt van 95% gerecycled polyester en bevat per rugzak het equivalent van 11 PET-flessen.

Weg met de tampontaks!Radar

Weg met de tampontaks!

Het 6% btw-tarief dat geldt voor basisproducten is niet van toepassing op producten voor intieme hygiëne. Totaal onlogisch! Daarom roept TestAankoop op om de petitie van het collectief "Belgisch en Regelvrij" te ondertekenen, om de btw op intieme-verzorgingsproducten tot 6 % te doen dalen.


Let's go to Rio!Radar

Let's go to Rio!

Nog twee maanden tot de start van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het aftellen is begonnen voor de atleten van het Belgische team. "Hoe hoger de inzet, hoe beter ik presteer."


'Strijd tegen genitale verminking in België nog niet gestreden'Radar

'Strijd tegen genitale verminking in België nog niet gestreden'

"De strijd tegen vrouwelijke genitale verminking in België is nog niet gestreden." Dat stelt GAMS België (Groep voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking), een vzw die al twintig jaar voor de totale afschaffing van genitale verminking ijvert.1 reacties


Inspiratie: trouwen in thema

Inspiratie: trouwen in themaRadar

Jij wil een thema op je trouwfeest? Deze vijf koppels gingen je voor en gingen behoorlijk ...


Steun Brussel met de #SeeYouInBrussels-postkaartenRadar

Steun Brussel met de #SeeYouInBrussels-postkaarten

Belgen en Brusselbezoekers kunnen gratis een SeeYouInBrussels-postkaart sturen naar iedereen ter wereld. Dit vooral om de stad te steunen en mensen de mogelijkheid te geven hun liefde en steun voor Brussel wereldwijd kenbaar te maken.


Moslimvrouwen vaker slachtoffer van haatmisdrijven en discriminatieRadar

Moslimvrouwen vaker slachtoffer van haatmisdrijven en discriminatie

Moslimvrouwen zijn nog vaker het slachtoffer van haatmisdrijven dan moslimmannen en bij sollicitaties worden ze driedubbel gediscrimineerd, namelijk op basis van geslacht, etniciteit en religie. Vooral vrouwen die een hoofddoek dragen hebben het moeilijk. Dat blijkt uit een rapport over de impact van islamofobie op moslimvrouwen in acht landen waaronder ook België.2 reacties


Indiase jongens krijgen sneller hartoperatie dan meisjesRadar

Indiase jongens krijgen sneller hartoperatie dan meisjes

Ouders in het noorden van India lijken een gezond hart belangrijker te vinden bij jongens dan bij meisjes. Statistieken van de regionale hartkliniek tonen een duidelijk verschil, ook al is de operatie gratis.
Greenpeace, vissers en afnemers beschermen samen de NoordpoolCulinair

Greenpeace, vissers en afnemers beschermen samen de Noordpool

Milieuorganisatie Greenpeace en enkele van de grootste vissersvloten en afnemers ter wereld zijn overeengekomen hun zoektocht naar kabeljauw niet uit te breiden tot in het Noordpoolgebied. Bij de ondertekenaars zijn ook bekende merken als McDonald's en Iglo.


Deze start-up helpt mode- en designlabels lokaal te producerenRadar

Deze start-up helpt mode- en designlabels lokaal te produceren

Matthew Burnett, CEO en mede-oprichter van de Amerikaanse start up Maker's Row zorgt ervoor dat (kleine) Amerikaanse labels in de Verenigde Staten kunnen blijven voor hun productie. Zijn bedrijf verbindt een slordige honderdduizend merken met meer dan tienduizend Amerikaanse producenten.


Gentlemen 2.0: Jongens op deze school hebben altijd tampons op zakRadar

Gentlemen 2.0: Jongens op deze school hebben altijd tampons op zak

Toen de jongens op de James Hillhouse School in Connecticut in Amerika leerden dat 86 procent van de vrouwen buitenhuis ongesteld worden en dan vaak geen tampons of maandverband bij hebben, besloten ze actie te ondernemen.1 reactiesActeur Adrian Grenier gaat strijd aan met plastic in oceanenRadar

Acteur Adrian Grenier gaat strijd aan met plastic in oceanen

Als fervente fan van duiken, viel het Entourage-acteur Adrian Grenier op dat de oceanen bezaaid zijn met plastic. Daarom ging hij in zee met de organisatie Lonely Whale Foundation om mensen bewust te maken van de plastic soup die we creëren.


Steeds meer ongetrouwde koppels met kinderenRadar

Steeds meer ongetrouwde koppels met kinderen

Wereldwijd krijgen steeds meer mensen kinderen zonder dat ze getrouwd zijn, ook in landen waar religie en familieleven sterk met elkaar verweven zijn. Dat zegt Statista.

Angelina Jolie wordt gastprofessor aan Londense universiteitRadar

Angelina Jolie wordt gastprofessor aan Londense universiteit

De Amerikaanse actrice reisde in de hoedanigheid van VN ambassadrice de wereld rond en wil haar kennis over de problemen waar vrouwen overal ter wereld mee te maken krijgen, met studenten delen.Waarom mannen niet mogen huilen (en dat helemaal fout is)Radar

Waarom mannen niet mogen huilen (en dat helemaal fout is)

De Londense documentairemaakster Mollie Mills trok met haar camera op stap om het verhaal van emoties bij mannen vast te leggen. 'Je moet als man gelukkig, boos of sterk zijn. Er is geen mogelijkheid voor iets daartussen.'


In deze landen zetelen het meeste vrouwen in raden van bestuurRadar

In deze landen zetelen het meeste vrouwen in raden van bestuur

Vrouwen aan het roer, het lijkt een realiteit waar heel wat bedrijven het nog steeds moeilijk mee hebben. Om deze barrière voor vrouwen te verlagen roepen sommige landen vrouwenquota in leven. Deze infographic laat zien hoeveel impact die kunnen hebben:1 reactiesHoe het 'lege batterij'-syndroom ons in de greep heeftRadar

Hoe het 'lege batterij'-syndroom ons in de greep heeft

Maar liefst 9 op 10 mensen voelen een zekere paniek opkomen wanneer het energieniveau van hun smartphone onder de 20% zakt. Een Amerikaans onderzoek bij meer dan 2000 mensen in opdracht van electronicabedrijf LG toonde aan dat heel wat mensen aan het 'lege batterij'-syndroom lijden.


Undercover in de seksshop: 'Het is eigenlijk net als groenten verkopen'Radar

Undercover in de seksshop: 'Het is eigenlijk net als groenten verkopen'

Krijgt een sekswinkel nog regelmatig volk over de vloer, of verkruimelt zijn bestaansreden stilaan door de tirannie van het internet? Onze stagiair Stijn De Wandeleer kroop een dagje achter de met glijmiddel en vibrators bezaaide toonbank en zocht het voor u uit.
Man trekt kleren vriendin aan: "Een vrouw met mijn maten is géén XL vrouw"Radar

Man trekt kleren vriendin aan: "Een vrouw met mijn maten is géén XL vrouw"

De ogen van Benjamin Ashton Cooper vielen haast uit zijn kassen toen hij zijn vriendin hielp met het opruimen van haar kleerkast: op het etiket van erg veel van haar kleren prijkte maat XL. Onterecht, seksistisch en stigmatiserend, vond hij. Om dat aan te tonen postte hij een treffende foto op Facebook.
Wat gebeurt er met kleding die je laat recycleren door H&M?Mode

Wat gebeurt er met kleding die je laat recycleren door H&M?

Beschadigde en gescheurde kleren hoeven niet per se in de vuilnisbak. Zo'n 95 procent kan worden hergebruikt. Daar vaart onze planeet wel bij. Maak kennis met het project Close the Loop van H&M.


Buurt in beeld: NoHoRadar

Buurt in beeld: NoHo

De Belgische Annelies De Rouck arriveerde acht jaar geleden "voor even" in Manhattan. Intussen richtte ze Seilenna op, een label voor badmode, en opent ze deze maand haar eerste winkel op Long Island. Ze laat ons binnenkijken in haar New York.Afval in de vuilbak? Slimme vuilbak beloont Antwerpenaren met liedjeRadar

Afval in de vuilbak? Slimme vuilbak beloont Antwerpenaren met liedje

Antwerpen heeft drie nieuwe initiatieven klaar om het gebruik van openbare vuilnisbakken te stimuleren. Het meest opvallend zijn de "Trash Tunes", waarbij over een vuilnisbak een soort veelkleurige jukebox wordt geplaatst die een popdeuntje begint te spelen wanneer iemand iets in de vuilnisbak deponeert.


Wat gebeurt er echt wanneer je kauwgom inslikt?Radar

Wat gebeurt er echt wanneer je kauwgom inslikt?

Pas op, je zal helemaal dichtslibben! De kauwgom zal jarenlang in je lijf blijven zitten! Iedereen herinnert zich wel deze - of andere - uitspraken uit de kindertijd. Maar wat gebeurt er nu echt met een kauwgom als je die inslikt?Waarom je zeker de lokale honing moet proeven in EthiopiëRadar

Waarom je zeker de lokale honing moet proeven in Ethiopië

Imkeren en zijderupsen kweken zijn al langer economisch belangrijke activiteiten in Ethiopië, maar worden nu voor het eerst ten volle gebruikt als zakelijke opportuniteit voor jongeren op het platteland.
Iraanse modellen op de vlucht voor klopjacht na foto's zonder hoofddoekRadar

Iraanse modellen op de vlucht voor klopjacht na foto's zonder hoofddoek

Wanneer je als vrouw in Iran geen hoofddoek draagt in het openbaar, dan pleeg je een misdaad. Als dit wordt vastgelegd op Instagram - al is het je job als model - dan ben je zeker de pineut. Een hele groep modellen, fotografen en hun agentschappen worden nu geviseerd in Iran.12 reacties


Lena Dunham bundelt dagboeken in nieuw boek voor het goede doelRadar

Lena Dunham bundelt dagboeken in nieuw boek voor het goede doel

Schrijfster, actrice en regisseur Lena Dunham laat fans piepen in haar jonge leven. Compleet onverwacht maakte ze op dinsdag bekend dat er een nieuw boek te koop is, een bloemlezing uit haar tienerdagboeken.


Kosovo houdt voor het eerst Gay PrideRadar

Kosovo houdt voor het eerst Gay Pride

In het centrum van Pristina, de hoofdstad van het Balkanland Kosovo, heeft dinsdag de eerste Gay Pride in de geschiedenis van het land plaatsgevonden. Enkele honderden mensen liepen mee in de optocht, onder wie ook president Hashim Thaçi.Zo reageren mensen op partnergeweld op straat (Video)Radar

Zo reageren mensen op partnergeweld op straat (Video)

Stel je voor dat je op straat een vechtend koppel tegenkomt. Wat doe jij? Grijp je in of zijn het jouw zaken niet? In dit filmpje leer je alvast wat sommige landgenoten deden.

Vlaamse Kinderwensweek van start gegaanRadar

Vlaamse Kinderwensweek van start gegaan

Met een symbolische actie in het Stiltegebied Gerhagen (Tessenderlo) is zondag het startschot gegeven van de Vlaamse Kinderwensweek. Met allerlei activiteiten wil het Expertisecentrum Kinderwens Vlaanderen de stilte doorbreken rond ongewilde kinderloosheid.Belgische PrideParade lokt zestigduizend feestvierders naar BrusselRadar

Belgische PrideParade lokt zestigduizend feestvierders naar Brussel

De PrideParade heeft 60.000 mensen op de been gebracht in Brussel. Dat melden de organisatie en de politie. Het PrideFestival, dat op 29 april van start ging, werd zaterdag 14 mei traditioneel afgesloten met de grote parade.1 reacties


Sex and the City: zorgt verstedelijking voor meer baby's?Radar

Sex and the City: zorgt verstedelijking voor meer baby's?

Verstedelijking wordt wel in verband gebracht met lagere geboortecijfers, maar uit een recente studie van Allianz blijkt dat het geboortecijfer in 41 belangrijke steden in Europa en de VS feitelijk hoger ligt dan het nationale gemiddelde in dat land.Internationale dag van de Fair Trade: valt onze koffie te redden?Radar

Internationale dag van de Fair Trade: valt onze koffie te redden?

We moeten dringend bewuster gaan omspringen met de consumptie van koffie als we het voortbestaan ervan willen verzekeren. Naar aanleiding van de Internationale dag van de Fair Trade op 14 mei, onderstreept Fairtrade België het belang van eerlijke koffieproductie.1 reacties


'Sletten' palmen straten van conservatief Jeruzalem inRadar

'Sletten' palmen straten van conservatief Jeruzalem in

Bijna 300 vrouwen hebben vandaag schaarsgekleed de straten van Jeruzalem doorkruist. Met die zogenaamde 'slut walk' willen ze een duidelijke vuist maken tegen het idee dat vrouwen zelf seksueel geweld uitlokken met hun kleren.

Amerikaanse imkers verliezen helft van hun bijenRadar

Amerikaanse imkers verliezen helft van hun bijen

Onderzoek in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Landbouw toont aan dat 44 procent van de bijen het afgelopen jaar is gesneuveld. Dat dit patroon zich voor de tweede keer herhaalt vinden experts "ronduit alarmerend".1 reactiesEen op vier zwangerschappen eindigt in abortusRadar

Een op vier zwangerschappen eindigt in abortus

Een kwart van de zwangerschappen eindigt in een abortus. In Zuid-Amerika is dat zelfs een op drie, blijkt uit een gisteren verschenen rapport in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. Dat spreekt over 56 miljoen abortussen per jaar.


Zelfs in luchtvervuiling blijft fietsen gezonderFitness

Zelfs in luchtvervuiling blijft fietsen gezonder

Fietsen en wandelen zijn beter voor de gezondheid dan autorijden, zelfs in steden met heel wat luchtvervuiling. Dat is de opmerkelijke conclusie van onderzoek aan de Britse universiteiten van Cambridge en East Anglia.1 reactiesRamen wint aan populariteitRadar

Ramen wint aan populariteit

Ramenbars worden in ons land steeds populairder. Ramen, een traditionele Japanse maaltijdsoep, is niet alleen goedkoop en gezond, maar staat ook snel op tafel. Pieter van Dovere zocht uit wat de simpele maaltijd zo aantrekkelijk maakt.


Theo Francken: 'Ik hou niet van mensen die mij commanderen'Radar

Theo Francken: 'Ik hou niet van mensen die mij commanderen'

Stel : je krijgt een interessante job aangeboden. Een staatssecretariaat in de regering, bijvoorbeeld. Ja graag, dank u wel, denk je dan. Maar na een paar maanden breekt er een asielcrisis uit die jij de baas moet raken. Zwemmen of verzuipen, heet dat dan.2 reacties


In beeld: Kwetsbaar in bad in de portretreeks 'Bath'Radar

In beeld: Kwetsbaar in bad in de portretreeks 'Bath'

Dames in een bad waar je als een voyeur een glimp van opvangt. De Brusselse fotografe Barbara Iweins maakte een reeks badprotretten die ze nu een maandlang exposeert in het Atelier Relief.


Wat als je moeder jouw tatoeage kiest? (video)Radar

Wat als je moeder jouw tatoeage kiest? (video)

De vertrouwensoefening waarbij iemand je moet opvangen wanneer je valt, verdwijnt in het niets bij de test die BuzzFeed deed bij twee moeder-dochterkoppels. De website liet elk van hen een tattoo uitkiezen voor de andere.

Cyndi Lauper parodieert hit met feministische twist: 'Girls Just Want Equal Funds'Radar

Cyndi Lauper parodieert hit met feministische twist: 'Girls Just Want Equal Funds'

Iedereen kent het nummer 'Girls Just Want To Have Fun' van Cyndi Lauper. En hoezeer meisjes en vrouwen ook plezier willen beleven, zolang ze niet hetzelfde betaald worden als mannen, blijft de pret uit. Daarom parodieerde de zangeres haar eigen hit met een feministische boodschap over de loonkloof.Trump heeft steeds minder succes bij vrouwenRadar

Trump heeft steeds minder succes bij vrouwen

Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse vrouwen genoeg hebben van de seksistische uitspattingen van presidentskandidaat Donald Trump. Uit verschillende polls blijken ze steeds meer naar het anti-Trumpkamp te neigen. Dat schrijft The Washington Post.1 reacties


One Day Without Shoes: trek je schoenen uit voor het goede doelMode

One Day Without Shoes: trek je schoenen uit voor het goede doel

Er zijn te veel kinderen die geen toegang hebben tot (degelijke) schoenen. Daarom lanceert schoenenlabel Toms op 10 mei opnieuw haar One Day Without Shoes-actie. Zo willen ze tot wel 100.000 schoenen inzamelen voor kinderen die er geen hebben.


Creatief met Lego: Japanse artiest tovert blokjes om tot gerechtenRadar

Creatief met Lego: Japanse artiest tovert blokjes om tot gerechten

Onze creatieve uitspattingen op het vlak van Lego beperkten zich tot een primitief éénslaapkamerappartement of een rudimentair piratenschip. De Japanse Tary ontpopt zich tot een ware blokjeskunstenaar en tovert het speelgoed om tot originele gerechten.
Trek de kaart van de vrouwen: ludieke actie zet Donald Trump een hakRadar

Trek de kaart van de vrouwen: ludieke actie zet Donald Trump een hak

Donald Trump staat niet bekend om zijn vrouwvriendelijke uitspraken. Hij verweet Hillary Clinton 'the woman card' te trekken - 'was ze een man, dan haalde ze nog geen 5%' - en dat bracht een Amerikaanse broer en zus op een idee.


Wat ik mijn moeder nooit heb kunnen vertellen: 'Sorry dat ik bang was voor je pruik' (Video)Radar

Wat ik mijn moeder nooit heb kunnen vertellen: 'Sorry dat ik bang was voor je pruik' (Video)

Op moederdag zetten we mama's in de bloemetjes, maar ondanks alle goede bedoelingen zien we toch heel wat mensen over het hoofd. Vrouwen die heel graag moeder waren geweest, maar er niet in slaagden hun kinderwens te vervullen. Mama's die zonder hun kindje door het leven moeten. Kinderen die hun moeder (vroeg) verloren zijn. Deze video van Buzzfeed is gemaakt door en voor deze laatste groep mensen.


Dit speelgoed leert kinderen met een visuele handicap lezenRadar

Dit speelgoed leert kinderen met een visuele handicap lezen

Braille Bricks zijn uit de kluiten gewassen bouwblokken die wel wat weg hebben van Lego, maar waarvan de noppen aan de bovenkant woorden in braille vormen. Kinderen met een visuele handicap kunnen zo letterlijk zinnen en verhalen bouwen en ondertussen het brailleschrift onder de knie krijgen.


Hoe (hoger) onderwijs de loonkloof niet helpt te dichtenRadar

Hoe (hoger) onderwijs de loonkloof niet helpt te dichten

De onderwijskloof tussen mannen en vrouwen wordt steeds kleiner, maar een globale studie in het kader van gendergelijkheid toont aan dat deze positieve ontwikkelingen geen invloed hebben op het aantal vrouwen in topposities of de overheid.


Binnenkort 3D-geprinte snacks via snoepautomaten?Radar

Binnenkort 3D-geprinte snacks via snoepautomaten?

Snackautomaten zijn een handige manier om onderweg een snelle hap mee te grabbelen, maar er is zoveel meer mogelijk met de technologie, schrijft Mashable.


De tirannie van de lachRadar

De tirannie van de lach

Cathérine Ongenae - Beter een Resting Bitch Face Syndroom dan aan de pillen om toch maar te kunnen lachen, zegt Knack-medewerkster Cathérine Ongenae. 'Ontroer me, begeester me, maar vraag me alsjeblieft niet om te lachen op commando.'


Min Lilla Syster: hoe een gezin lijdt onder een eetstoornisRadar

Min Lilla Syster: hoe een gezin lijdt onder een eetstoornis

De Zweedse film Min Lilla Syster (My Little Sister) van regisseur Sanna Lenken vertelt op realistische wijze het verhaal van Stella, die ontdekt dat haar oudere zus Katja lijdt aan een eetstoornis. Wat doe je in zo een situatie?1 reactiesIndiase vrouwen het voornaamste slachtoffer van watertekortRadar

Indiase vrouwen het voornaamste slachtoffer van watertekort

Zo'n 330 miljoen Indiërs, een kwart van de Indiase bevolking, lijden momenteel onder de gevolgen van ernstige droogte. Vrouwen, die enorme afstanden moeten wandelen om water te bemachtigen, zijn de eersten die hiervan de gevolgen ondervinden.


Waarom onze huiskatten zich soms vreemd gedragen (video)Radar

Waarom onze huiskatten zich soms vreemd gedragen (video)

Ze ronken tevreden, maar trekken iets later hun nagels over je veel te dure vintage kast. Er zit wel degelijk een wild dier verscholen in je geliefkoosde huiskat. Dit ludieke filmpje biedt een antwoord op de vraag die menig kattenliefhebber zich al stelde: waarom gedraagt onze wollige viervoeter zich soms zo vreemd?


Moederdag: de wishlist van de mama in speMode

Moederdag: de wishlist van de mama in spe

Moderedactrice Ellen De Wolf verwacht in juni haar eerste kindje. Op haar verlanglijstje: stijlvolle spullen voor haar én haar baby.


Geschenktip voor moederdag: een personaliseerd parfumflacon van HermèsRadar

Geschenktip voor moederdag: een personaliseerd parfumflacon van Hermès

Wie nog geen tijd heeft gehad - of gewoon volledig vergeten is - om een geschenk voor moederdag te kopen, kan op 6 en 7 mei terecht bij Hermès in Brussel. Een ervaren ambachtsman graveert er twee dagen lang gepersonaliseerde boodschappen in glazen flacons.