Terugplasmuur maakt pispaal van wildplassersRadar

Terugplasmuur maakt pispaal van wildplassers

Een treinstation in Keulen is de wildplasserij en het gratis publiek geplas beu en heeft een wapen tegen de openbare plassers in stelling gebracht: de terugplasmuur.6 reacties

8 redenen waarvoor vrouwen zich niet hoeven te verontschuldigenRadar

8 redenen waarvoor vrouwen zich niet hoeven te verontschuldigen

Sorry dat ik je pas terugbel. Sorry, maar ik zou graag een dagje vrijaf nemen. Excuseer, maar volgens mij betekent dit iets anders. Uit studies is gebleken dat vrouwen zich heel wat meer verontschuldigen dan mannen. In de meeste gevallen is het zelfs niet nodig.


Faisal, Musketon, Nele Reymen en Titi + The German Kid hebben nog iets voor uRadar

Faisal, Musketon, Nele Reymen en Titi + The German Kid hebben nog iets voor u

Ik heb nog iets voor u. En je gaat het nog leuk vinden ook. Dat is de kerstbelofte van de tijdelijke webshop 'Ik heb nog iets voor u'. Vier creatieve zielen tonen het beste van zichzelf in unieke en gepersonaliseerde pakjes waarvan een deel naar Music For Life gaat. All I want for Christmas is alles uit deze lijst.

'Hangry' is wetenschappelijk verklaarbaar fenomeenRadar

'Hangry' is wetenschappelijk verklaarbaar fenomeen

Hangry, de Engelse portmanteau van hungry en anger die zich ook in onze woordenschat heeft genesteld, is niet enkel een leuk fenomeen om op postkaarten en sweaters te drukken: hangry is ook wetenschappelijk te verklaren.


De relativiteitstheorie van Einstein volgens David Tennant (video)Radar

De relativiteitstheorie van Einstein volgens David Tennant (video)

De relativiteitstheorie van Albert Einstein, die onze blik op tijd en ruimte volledig veranderde, mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. We weten allemaal ongeveer hoe de bekende formule gaat maar tenzij je een superscherpe wetenschapper bent, is het moeilijk om alles te volgen. In een animatie van Eoin Duffy , Jamie Lochhead en Anais Rassat wordt de theorie nu heel helder uitgelegd in het heerlijk Schotse accent van niemand minder dan voormalig Doctor Who-Time Lord David Tennant.

"95% van online intimidatie is gericht aan vrouwen"Radar

"95% van online intimidatie is gericht aan vrouwen"

De gevaarlijkste plek om vrouw te zijn? Het internet. Een nieuw rapport van de Verenigde Naties roept onder meer internetproviders en sociale netwerken op om een nultolerantie in te voeren voor online geweld.

Stel je eigen winkelstraat vol webshops samen met Les étalagesRadar

Stel je eigen winkelstraat vol webshops samen met Les étalages

Een eigen winkelstraat bouwen, het deed ons denken aan Monopoly. Al zullen we het speelgoedgeld achterwege moeten laten. Dankzij het platform Les étalages stel je nu jouw eigen versie van de Brusselse Dansaertstraat, de Antwerpse Nationalestraat of de Gentse Brabantdam samen en heb je al je favoriete webshops meteen bij de hand.Blogger maakt brood met vaginale afscheidingRadar

Blogger maakt brood met vaginale afscheiding

De kunst gaat om brood, moet de Britse Zoe Stavri gedacht hebben toen ze besloot haar eigen vaginale afscheiding in een broodrecept te draaien. 'Het begon allemaal met een pervers gevoel voor humor.'
Waarom is de rode loper rood?Radar

Waarom is de rode loper rood?

Gisteren vonden de American Music Awards plaats, een prijsuitreiking die bulkt van de celebs en waar logischerwijs ook een rode loper uitgerold lag. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? En waarom is die loper rood, en niet blauw, groen of -we schrijven maar wat- roze met gouden spikkels? Een geschiedenislesje.


10 manieren om te ontspannen in minder dan 5 minutenRadar

10 manieren om te ontspannen in minder dan 5 minuten

Terreurdreiging, bommelding, verdachte pakjes: de stresserende termen vliegen dezer dagen in het rond. Het is dus soms lastig om het hoofd koel te houden. Wij verzamelden tien tips om weer even zen te worden, mocht je het even niet meer weten.
Een première voor MannendagRadar

Een première voor Mannendag

Vrije Tribune - Op internationale mannendag pleiten Bert Bauwelinck en Jeroen Janssens voor een vleugje humor in het genderdebat, zonder dat het gesprek tot cafépraat herleid moet worden.


'Vrouwen zullen pas binnen 118 jaar hetzelfde verdienen als mannen'Radar

'Vrouwen zullen pas binnen 118 jaar hetzelfde verdienen als mannen'

Het zal 118 jaar duren voor de loonkloof tussen mannen en vrouwen gedicht is. Dat meldt het World Economic Forum (WEF) in hun meest recente Global Gender Gap rapport. België eindigt op plaats 19 in de wereldranglijst, met 75% economische genderongelijkheid.2 reactiesBevallen in de boeien: zo is het om zwanger te zijn in de gevangenisRadar

Bevallen in de boeien: zo is het om zwanger te zijn in de gevangenis

De Verenigde Staten zijn goed voor 33% van alle vrouwelijke gevangenen wereldwijd. Daarvan is 1 op 25 zwanger en in de meeste staten worden deze vrouwen worden voor, tijdens en na de bevalling geboeid. Ook in België gebeurt dit: 'De eindverantwoordelijkheid ligt tijdens de bevalling bij de arts.'


Deze emoji is het woord van 2015Radar

Deze emoji is het woord van 2015

De Britse woordenboekuitgever Oxford Dictionaries heeft het woord van het jaar gekozen. Al kan je de emoji technisch gezien geen woord noemen. 'Emoji zijn een genuanceerde vorm van expressie die de taalbarrières overschrijden.'

Technologie en plaktatoeages: zoveel meer dan een tijdelijk accessoireRadar

Technologie en plaktatoeages: zoveel meer dan een tijdelijk accessoire

Kleeftatoeages zijn weer helemaal in. Maar plaktattoos kunnen ook meer zijn dan louter tijdelijk esthetische blikvangers. Verschillende industrieën richten dan ook hun pijlen op de mogelijkheden. Vooral in de medische wereld denken ze aan pleisters in plaats van prikjes en pilletjes.


Wat als er meer multiculturele Disneyprinsessen waren?Radar

Wat als er meer multiculturele Disneyprinsessen waren?

Van hipsters tot 'hoe hun haren er in het echte leven zouden uitzien': de Disneyprinsessen kregen al enkele make-overs. De creatieveling achter de Tumblr Let There Be Doodles zorgde voor een portie diversiteit in het aanbod.


De Belg is te dik: de problemen beginnen in de tienerjarenRadar

De Belg is te dik: de problemen beginnen in de tienerjaren

We worden vandaag met de neus op de feiten gedrukt. Bijna de helft van de Belgen tussen 3 en 65 jaar is te dik. 1 Belg op 6 is zelfs obees te noemen. Daarnaast blijkt dat de tienerjaren moordend zijn voor goede eetgewoontes.1 reacties


15 hebbedingen om jouw saaie kantoor op te fleurenWonen

15 hebbedingen om jouw saaie kantoor op te fleuren

Het is niet gemakkelijk om elke dag weer op hetzelfde saaie bureau te kijken. Om jouw kantoorjob op te fleuren, kan je deze leuke hebbedingen aankopen. Van working class zero goesting naar working class hier-zo met die spulletjes!


Binnenkort een derde genderoptie bij inschrijvingen KU Leuven?Radar

Binnenkort een derde genderoptie bij inschrijvingen KU Leuven?

De KU Leuven wil volgens studentenblad Veto bij de inschrijving van studenten als genderaanduiding naast man en vrouw nog een derde mogelijkheid voorzien voor mannen die zich vrouw voelen, of omgekeerd, en voor wie zich meer algemeen noch man noch vrouw voelt.
Emissiefondsen in de mode-industrie: gaat dit project het klimaat redden?Radar

Emissiefondsen in de mode-industrie: gaat dit project het klimaat redden?

Eind deze maand verzamelen de wereldleiders in Parijs om, laat ons hopen, duidelijke afspraken te maken tijdens de klimaattop om de klimaatverandering in te dijken. De mode-industrie, de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, moet ook dringend de handen uit de mouwen steken.


Toekomstatelier brengt kinderen uit Brusselse aandachtswijken dichter bij de maatschappijRadar

Toekomstatelier brengt kinderen uit Brusselse aandachtswijken dichter bij de maatschappij

Tijdens het weekend één extra dag naar school van je tiende tot je dertiende ? Het klinkt misschien saai, maar een paar honderd kinderen uit Sint-Joost, Anderlecht en binnenkort ook Molenbeek is het daar niet mee eens. Zij gaan elk weekend, drie jaar lang, vol goesting naar de zaterdagschool 'TADA' om daar te leren over onze maatschappij en arbeidsmarkt, via een wekelijkse inkijk in tal van beroepen'1 reacties
In beeld: Weekend Blog & Digital Awards 2015Radar

In beeld: Weekend Blog & Digital Awards 2015

De bubbels zijn gedronken, de prijzen uitgedeeld: herbeleef de vierde editie van de Weekend Blog & Digital Awards, die op 12 november 2015 uitegereikt werden in de Event Lounge te Brussel.
Vlaamse huisvrouw is met uitsterven bedreigdRadar

Vlaamse huisvrouw is met uitsterven bedreigd

Vlaanderen telt nog amper 233.000 huisvrouwen. Dat is een daling met veertig procent op vijftien jaar tijd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de FOD Economie waarover de kranten van Mediahuis donderdag berichten. In 1990 bleven nog meer dan 700.000 Vlaamse vrouwen thuis om het huishouden te runnen.


11 vragen die jij misschien niet durft te stellen aan jouw gynaecoloogRadar

11 vragen die jij misschien niet durft te stellen aan jouw gynaecoloog

Veel vrouwen gaan niet graag of helemaal niet naar de gynaecoloog omdat ze zich schamen of ongemakkelijk voelen. Als je ouder bent dan 18 of seksueel actief, is het echter aangeraden om de arts te raadplegen. Bij deze onze public cervix announcement: mond open, benen wijd, ga naar uw dokter. Wij stelden alvast enkele vragen die u misschien niet durfde op tafel te gooien.
Caitlyn Jenner is 'Vrouw van het Jaar'Radar

Caitlyn Jenner is 'Vrouw van het Jaar'

Modemagazine Glamour eerde transgenderactiviste Caitlyn Jenner met de prijs 'Woman of the Year'. De voormalig Olympische atlete is zeer dankbaar voor de award: 'Nog in geen miljoen jaar dacht ik dat ik ooit hier zou staan.'


Eindejaarsspot John Lewis vestigt aandacht op eenzame ouderenRadar

Eindejaarsspot John Lewis vestigt aandacht op eenzame ouderen

Voor velen is de kerstperiode de gezelligste tijd van het jaar, anderen zitten er dan weer verveeld mee. Één ding is zeker: er is geen ontkomen aan. En dat is niet voor iedereen goed nieuws, aangezien velen Kerstavond alleen doorbrengen. Een probleem dat Britse winkelketen John Lewis wil aansnijden in hun nieuwe kerstspotje 'Man on the Moon'.In beeld: 12 cartoons die spotten met SuffragettesRadar

In beeld: 12 cartoons die spotten met Suffragettes

De Suffragettes die streden voor het vrouwenkiesrecht werden vaak afgeschilderd als hysterische vrouwen die belachelijke eisen stelden. Deze posters tonen het beeld dat sommige mensen hadden van de feministes aan het eind van de negentiende en begin van de twintigste eeuw.


Dit droomnotitieboekje met magnetische bladen kan werkelijkheid wordenRadar

Dit droomnotitieboekje met magnetische bladen kan werkelijkheid worden

Het notitieboekjes is een fantastische uitvinding. De digitale variant is handig, maar kan niet tippen aan de papieren versie. Het enige nadeel van een old school notitieboekje is dat de bladen vastgeniet of -gelijmd zitten. Daar hebben enkele knappe koppen nu iets op gevonden.


'K3 zoekt K3': Waarom Studio 100 de boot miste naar diversiteitRadar

'K3 zoekt K3': Waarom Studio 100 de boot miste naar diversiteit

'K3 zoekt K3' was ongetwijfeld het meest besproken televisieprogramma dit najaar: vanavond beslist een strenge jury welke drie meisjes hun droom zullen mogen waarmaken als kersverse K3-zangeres. Maar spelen ze bij Studio 100 niet teveel op veilig bij hun keuze?21 reacties


Murielle Scherre van la fille d'O debuteert als fotografeRadar

Murielle Scherre van la fille d'O debuteert als fotografe

Murielle Victorine Scherre kennen we als het gezicht en de ontwerpster achter het eigenzinnige lingerielabel la fille d'O. Met een analoge camera in de hand, legt ze ook spontane en gedurfde beelden vast op de gevoelige plaat. Ontdek een voorsmaakje van haar foto's hier.Ik wil (g)een kind: hoe denken jonge mensen over de toekomst?Radar

Ik wil (g)een kind: hoe denken jonge mensen over de toekomst?

In een interactief beeldverhaal laat Canvas vier jonge mensen aan het woord over hun beweegredenen om al dan niet aan kinderen te beginnen. 'Als je een kind nodig hebt om gelukkig te zijn, dan moet je eerder een bezoekje brengen aan de psycholoog dan aan de gynaecoloog.'12 reactiesDag van de Webshop: onze favoriete online adresjesRadar

Dag van de Webshop: onze favoriete online adresjes

Van 5 tot 7 november vieren we de webshop. Inmiddels zijn webshops zo ingeburgerd dat we onze kredietkaarten af en toe achter slot en grendel moeten stoppen om rode cijfertjes te vermijden. Deze online shops veroverden ons hart en plunderden onze portemonnee.

Luxe in het kwadraat: ontdek  'Classic Event' in KortrijkRadar

Luxe in het kwadraat: ontdek 'Classic Event' in Kortrijk

Deze luxelifestylebeurs is de opvolger van ClassicA, maar we kunnen hem eigenlijk beschouwen als een volledig nieuw event. Classic Event ziet er een stuk exclusiever en duurder uit, het culinaire luik krijgt bovendien ook extra aandacht.


Seksisme op de werkvloer: wanneer ambitieuze vrouwen de wereld veroverenRadar

Seksisme op de werkvloer: wanneer ambitieuze vrouwen de wereld veroveren

Straatintimidatie wordt meer en meer aangepakt in de media. Toch is het nog maar het begin in de strijd tegen seksisme. Discriminatie op de werkvloer laat zich bijvoorbeeld een stuk minder gemakkelijk onderzoeken. Naar aanleiding van de open brief die Jennifer Lawrence schreef aan Hollywood vroeg weekend.be twee ondernemende vrouwen uit over hun ervaringen met seksisme: Yasmine Schillebeeckx en Linda de Win.


Schaarbeek lanceert campagne tegen intimidatie op straatRadar

Schaarbeek lanceert campagne tegen intimidatie op straat

Het Schaarbeekse Huis van de Vrouw zette een campagne op poten tegen straatintimidatie. Dit doen ze met affiches met de slogan 'Straatintimidatie? Nee, dat is niet normaal.' Hiermee willen ze de mannen aanspreken die vrouwen lastigvallen op straat. 2 reactiesIn de schoenen van een ander

Elke Lahousse - Kan empathie de wereld redden? Elke Lahousse stelde zich de vraag toen ze het Empathy Museum bezocht in Londen.

Humans of New York: de hartverwarmendste plek op het internetRadar

Humans of New York: de hartverwarmendste plek op het internet

"Ik ben gewoon een man met een camera en veel passie", aldus Brandon Stanton, bezieler van 'Humans of New York'. Maar wanneer Barack Obama je fotoproject "inspirerend" noemt en Ban Ki-moon met je wil samenwerken, mogen we wel stellen dat Stanton meer doet dan 'gewoon fotograferen'.Video: vrouw van 97 haalt eindelijk haar diplomaRadar

Video: vrouw van 97 haalt eindelijk haar diploma

Margaret Thome Bekema kreeg op 97-jarige leeftijd een diploma van de middelbare school. In 1932 moest ze de schoolbanken verlaten en het huishouden overnemen. Anno 2015 worden wereldwijd nog steeds meer dan 60 miljoen meisjes een opleiding ontzegd.Amazon opent eerste fysieke boekenwinkelBoeken-Strips

Amazon opent eerste fysieke boekenwinkel

De Amerikaanse online verkoopwebsite Amazon opent deze week haar eerste fysieke boekenwinkel in Seattle en breidt daarmee haar boekenimperium verder uit.
Instagram celeb vertelt waarheid over internetfaam: 'Het is allemaal fake'People

Instagram celeb vertelt waarheid over internetfaam: 'Het is allemaal fake'

De 18-jarige Essena O'Neill verzamelde een half miljoen volgers op Instagram en nog eens honderdduizenden op andere sociale mediakanalen. Haar veganistische tips, outfit posts en fitspo foto's bezorgden haar faam, maar ook stress en een internetverslaving. Ze klapt uit de biecht over de wereld achter sociale mediasterren.


Wil uw kat u stiekem vermoorden?Radar

Wil uw kat u stiekem vermoorden?

Van poeslief naar niet om zonder handschoenen aan te pakken in enkele seconden. Een kat in huis hebben is soms op eigen risico. Een Schotse studie toont aan dat de tamme huiskat en de leeuw even onvoorspelbaar kunnen zijn.Waarom vrouwen steeds minder kinderen krijgenRadar

Waarom vrouwen steeds minder kinderen krijgen

Ondanks inspanningen lijken overheden er niet in te slagen om de vergrijzing een halt toe te roepen. China maakte weliswaar recent bekend dat het zijn één-kind-politiek stopzet, maar in de meeste ontwikkelde landen hebben vrouwen minder dan twee kinderen. De werksituatie, het milieu en de persoonlijke vrijheden zijn enkele van de redenen waarom vrouwen minder kinderen baren.


Worden zwarte katten gediscrimineerd?Radar

Worden zwarte katten gediscrimineerd?

Black Cat Syndrome is een fenomeen in de dierenasielwereld. Zwarte katten zouden minder geadopteerd worden dan hun anderskleurige soortgenoten, mede dankzij het aura van ongeluk dat ze om zich heen hebben hangen.2 reacties


Van seksisme tot hormonen in onze nagellak: hier zijn wij écht bang vanRadar

Van seksisme tot hormonen in onze nagellak: hier zijn wij écht bang van

Geesten, zombies, heksen,... een avondje griezelen is lachen, gieren, brullen op Halloween, maar doet je ook stilstaan bij de dingen die je wél de stuipen op het lijf jagen. Weekend.be dook in het archief en blies de spinnenwebben van de meest angstaanjagende artikels van het voorbije jaar.1 reacties


Ontdek deze 6 nieuwe adresjesRadar

Ontdek deze 6 nieuwe adresjes

Elke week openen er in België heel wat nieuwe winkels, webshops en andere plekjes die ons bezoekje waard zijn. Om het overzicht te behouden voorzien we jullie op geregelde tijdstippen van een lijstje met de nieuwste adresjes.


Studie: waar worden mannen en vrouwen (niet) graag aangeraakt?Radar

Studie: waar worden mannen en vrouwen (niet) graag aangeraakt?

Begroet jij vrienden, familieleden of mensen die je amper kent met fysieke aanrakingen? In sommige landen hebben inwoners geen problemen met een kus of knuffel terwijl anderen met moeite een handdruk verdragen. Ontdek waar ze fysiek contact schuwen of verwelkomen. Ook het verschil tussen mannen en vrouwen wordt besproken.3 reacties