Monsanto openbaart studies glyfosaat: 'Schijntransparantie'Radar

Monsanto openbaart studies glyfosaat: 'Schijntransparantie'

"Schijntransparantie." Dat zegt Europees parlementslid Bart Staes (Groen) over de leeskamer die bedrijven als Monsanto hebben geïnstalleerd in Brussel. De Glyphosate Task Force wil critici inzage geven in tientallen studies die zouden doen besluiten dat glyfosaat niet kankerverwekkend is, maar toch hangt er een sfeer van geheimdoenerij.


Met deze Belgische app roep je voedselverspilling een halt toeCulinair

Met deze Belgische app roep je voedselverspilling een halt toe

Rekub wil met hun gloednieuwe app een platform aanbieden tussen handelaars met voedseloverschotten en de consument met engagement. Voedselverspilling tegengaan én besparen, wie kan daar nu tegen zijn?

Onderzoek: één op twee Belgen wil op zondag winkelenRadar

Onderzoek: één op twee Belgen wil op zondag winkelen

Meer dan de helft van de consumenten wil op zondag kunnen winkelen en zou ook 's avonds langer willen shoppen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.300 Belgen. Vooral jongeren pleiten voor ruimere openingsuren.24 reacties


In de ban van ons tweede brein: de buikRadar

In de ban van ons tweede brein: de buik

De werking van onze hersenen spreekt tot de verbeelding, die van de spijsverteringsorganen iets minder. Nochtans is wat zich daar afspeelt, minstens even boeiend. Zo blijken het maag-darmstelsel en het brein twee handen op één buik.


Fotograaf Jef Boes stelt tentoon in Mechelse Hotel ElisabethRadar

Fotograaf Jef Boes stelt tentoon in Mechelse Hotel Elisabeth

Ter gelegenheid van de Open Hoteldag zwaaien veertien hotels in Mechelen hun deuren open voor het publiek. Onder de noemer 'kunst in het hotel' stellen enkele kunstenaars tentoon. Ook fotograaf Jef Boes is van de partij.

Repair Cafés zitten in de liftRadar

Repair Cafés zitten in de lift

Repair Cafés hebben de wind in de zeilen in België. Op één jaar tijd is hun aantal verdubbeld, van een honderdtal eind 2015 naar 225 nu.1 reacties
Kom naar het duurzaamheidsdebat van Weekend.be op OFFF by NightRadar

Kom naar het duurzaamheidsdebat van Weekend.be op OFFF by Night

Noteer donderdag 22 september alvast in uw agenda. Op die dag leiden we op het OFFF by Night festival in Antwerpen een panelgesprek over duurzaamheid met de Antwerpse boerenmarkt MARTA, modeontwerpster Ilke Cop, kruidenexpert Cook & Herb en medeoprichter van de app For Good. We stellen onze panelleden met trots aan je voor.
Zo kies je de snelste rij aan de kassa van de supermarktRadar

Zo kies je de snelste rij aan de kassa van de supermarkt

Boodschappen doen zou een heel stuk vlotter gaan als de wachtrijen om te betalen minder lang zouden zijn. En uitgerekend dat jij àltijd voor de traagste kiest. Dankzij deze tips zweef je voortaan in een recordtempo van de uien naar de uitgang.3 reacties

Je gewicht beïnvloedt je jobkansen - vooral als je een vrouw bentBeauty

Je gewicht beïnvloedt je jobkansen - vooral als je een vrouw bent

Dat discriminatie op uiterlijke kenmerken nog steeds welig tiert op de arbeidsmarkt is geen verrassing. Een nieuwe studie bewijst dat vrouwen met een normaal gewicht - neigend naar overgewicht - sneller aan de kant geschoven worden dan mannen met daadwerkelijk overgewicht, zo schrijft Science of Us.3 reacties
Van rookie naar ster: zo ziet het bestaan van een jong model eruitMode

Van rookie naar ster: zo ziet het bestaan van een jong model eruit

Nu de modeweken weer op volle toeren draaien, zijn de modellen ook weer druk in de weer met hollen van casting call naar show en van show naar casting call. In deze video volgen we Alanna Arrington, een meisje uit een Iowa dat een supermodel wil worden.


Video: 'Dit is waarom ik een naakte activiste ben'Radar

Video: 'Dit is waarom ik een naakte activiste ben'

Activiste Gypsy Taub is geen onbekende. Ze gaat regelmatig uit de kleren (in de rechtbank, op de trappen van het stadhuis, ... ) om sociaal onrecht aan te kaarten, en legt uit waarom haar naakte lichaam zo'n krachtig wapen is. 2 reacties


Steun en aanvaarding door familie van levensbelang voor holebi-jongerenRadar

Steun en aanvaarding door familie van levensbelang voor holebi-jongeren

Jongeren die homoseksueel, lesbisch of transgender zijn, lopen een hoger risico om met zelfmoordgedachten rond te lopen dan hun leeftijdsgenoten. Onderzoek toont aan dat steun en aanvaarding van de familie dit risico sterk doet afnemen.Emily Ratajkowski: 'Waarom mag Mick Jagger doen wat Madonna niet mag?'Radar

Emily Ratajkowski: 'Waarom mag Mick Jagger doen wat Madonna niet mag?'

De actrice Emily Ratajkowski, die vooral bekend werd door haar deelname in de ophefmakende Blurred Lines-videoclip van Robin Thicke, doet in een artikel in Glamour haarfijn uit de doeken waarom vrouwen geen verantwoording zouden moeten afleggen voor hun seksualiteit.
Barbie is vanaf nu ook betaalde social influencerRadar

Barbie is vanaf nu ook betaalde social influencer

'I'm a Barbie girl, in a Barbie world. Life in plastic, it's fantastic!' Aqua zong het al in 1997, maar anno 2016 zijn deze lyrics meer dan waar. Barbie is sinds kort social influencer, wat wil zeggen dat ze stijlinspiratie geeft en haar moederbedrijf betaald wordt voor gesponsorde posts.


Anke Wauters: 'We leven in een afbraakcultuur die snel overgaat tot oordelen'Radar

Anke Wauters: 'We leven in een afbraakcultuur die snel overgaat tot oordelen'

Anke Wauters, de schrijfster van de ophefmakende blogpost en het nieuw, gelijknamig boek Dik. Lelijk. Wijf. was gisteren te gast in De Afspraak. Daarin praatten zij en de andere gasten over haar ervaringen, over haar boek en over hoe hard de sociale media kunnen zijn. "Het is plezant om iemand uit te kunnen schelden zonder een reactie te verwachten."2 reactiesDe wetenschap over hoe je meer uit je weekend kan halenRadar

De wetenschap over hoe je meer uit je weekend kan halen

Je hebt vandaag het gevoel dat je niet echt hebt kunnen genieten van je weekend? Dat zou wel eens kunnen, want volgens de onderzoeker Mihaly Csikszentmihalyi gebruiken we het grootste deel van onze vrije tijd niet ten volle. Gelukkig zegt hij ook hoe je dat wél kan beginnen doen.


Vrouwelijke toppolitici nog steeds eerder uitzondering dan regelRadar

Vrouwelijke toppolitici nog steeds eerder uitzondering dan regel

De recente afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft het aantal vrouwelijke staatshoofden en regeringsleiders op 16 gebracht in 200 landen. Vrouwelijke leiders zoals Hillary Clinton of Angela Merkel zijn nog steeds eerder uitzonderlijk.Daar zijn de kerstballenRadar

Daar zijn de kerstballen

Genoeg van de zon en de zomer? Hunker jij naar winterse kerstsfeer? Dan kan je vanaf nu je hartje ophalen in Antwerpen waar - volgens de uitbaters - de grootste kerstwinkel ter wereld zijn deuren opende.


Een dodelijke kusRadar

Een dodelijke kus

In Mexico stierf afgelopen week de 17-jarige Julio Marcias Gonzales kreeg een zuigzoen van zijn vriendin. Hoe is dat mogelijk?


Pretty in pinkRadar

Pretty in pink

Dat haakwerk ouderwets is, daar is de Poolse kunstenaar Agata Oleksiak het helemaal niet mee eens. Recent bedekte ze een 100 jaar oud huis in Kerava (Finland) volledig met roze haakwerk.Genderkloof kost Afrika miljardenRadar

Genderkloof kost Afrika miljarden

Achterstelling van vrouwen in Afrika ten zuiden van de Sahara kost de regio gemiddeld 95 miljard dollar per jaar, ofwel 6 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat heeft het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) becijferd.
Video: Myla Dalbesio leest gedicht over diverse schoonheid voorRadar

Video: Myla Dalbesio leest gedicht over diverse schoonheid voor

Schoonheid, het is een rekbaar en controversieel begrip. Dat weet model Myla Dalbesio maar al te goed. Via social media probeert ze al jaren de boodschap van body positivity te verspreiden. Die goot ze nu ook in een gedicht.


Anke Wauters : 'Ik leg de lat zo hoog dat ik er zelf niet meer over geraak'Radar

Anke Wauters : 'Ik leg de lat zo hoog dat ik er zelf niet meer over geraak'

Knack Focus-journaliste Anke Wauters is niet vies van de vinger op de zere wonde te leggen. Weekend.be sprak haar over haar literaire debuut 'Dik.Lelijk.Wijf.', over zelfbeeld en body shaming. "Waarschijnlijk ben ik niet de juiste persoon om dit boek te schrijven, maar ik heb het wel gedaan."


Videoproject #labelsareforboxes klaagt vooroordelen aanRadar

Videoproject #labelsareforboxes klaagt vooroordelen aan

Dagelijks worden we in hokjes geduwd, krijgen we een keurslijf aangeregen of een label opgekleefd. De Belgische blogger Joppe De Campeneere vecht deze vooroordelen en stereotyperingen aan in een emotionele video.

Video: het leven van een honden- en poezeneigenaar vergelekenRadar

Video: het leven van een honden- en poezeneigenaar vergeleken

Baasjes van een hond leiden een heel ander soort leven dan mensen met een poes in huis. Deze video laat de verschillen zien en maakt de keuze voor een hond of poes als huisdier misschien makkelijker.Deze Belgen leven the American dream: Maureen Heymans aan de top bij Google in Silicon ValleyRadar

Deze Belgen leven the American dream: Maureen Heymans aan de top bij Google in Silicon Valley

De Belgische Maureen Heymans lijkt wel toverdrank bij het ontbijt te nemen. Ze staat aan de leiding van een tachtigkoppig team bij Google als Distinguished Engineer (het equivalent van Senior Director), voedt twee jonge kinderen op en is daarnaast ook nog eens fervent met sport bezig. Stof genoeg voor een boeiend gesprek, leek ons!


Musicalparodie 'My Unfairly Paid Lady' klaagt loonkloof aanRadar

Musicalparodie 'My Unfairly Paid Lady' klaagt loonkloof aan

'Why can't a woman be paid like a man?' is de vraag waar de nieuwe satirische muziek video van Make It Work om draait. Het is een catchy song, met een boodschap die hopelijk ook zal aanslaan.


Studie: 'vrouwen bereiden zich te weinig voor op zwangerschap'Radar

Studie: 'vrouwen bereiden zich te weinig voor op zwangerschap'

Ruim 44 procent van de Belgische vrouwen neemt te weinig voorzorgsmaatregelen tijdens de planningsfase om de gezondheid van hun baby te beïnvloeden. Dat zegt een studie bij 1.000 Belgische vrouwen tussen 18 en 40 jaar door onderzoeksbureau iVox, in opdracht van farmabedrijf Merck.India geeft vrouwen 26 weken ouderschapsverlofRadar

India geeft vrouwen 26 weken ouderschapsverlof

Het Indiase parlement heeft een historische wet goedgekeurd die moeders recht geeft op 26 weken betaald verlof, in plaats van de huidige 12 weken. Maar van een echte revolutie is geen sprake: slechts een klein deel van de vrouwen zal ervan kunnen profiteren, en aan de vaders is niet gedacht.
Deelnemers "Viet Pride" doen het op de fietsRadar

Deelnemers "Viet Pride" doen het op de fiets

De Vietnamese hoofdstad Hanoi was vandaag het toneel van de jaarlijkse Gay Pride. Het land, waar niet lang geleden het holebi-thema taboe was, maakt een verandering door, zegt de Amerikaanse ambassadeur in Vietnam, Ted Osius. "De maatschappij wordt eraan gewend dat ook hier steeds meer mensen holebi zijn, en dat mensen wereldwijd opkomen voor rechtvaardigheid en gelijkheid."Deze Belgen leven the American dream: Raf en Sophie en hun California LoveRadar

Deze Belgen leven the American dream: Raf en Sophie en hun California Love

Knack Weekend ging op zoek naar landgenoten die naar de VS getrokken zijn. Stuk voor stuk hebben ze een droom, een project dat hen beroert. Vandaag: Sophie Engelen en Raf Maes, die als make-upartieste en als medeoprichter van Komono ook overzee een succes willen maken.
'Wat is keuzevrijheid nog waard, als iemand anders de opties bepaalt tussen dewelke je kan kiezen?'Radar

'Wat is keuzevrijheid nog waard, als iemand anders de opties bepaalt tussen dewelke je kan kiezen?'

Vrije Tribune - Jihad Van Puymbroeck, lid bij de Vlaamse Jeugdraad en Evelien Geerts, lid van het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) stoorden zich er de voorbije dagen aan dat de stem van vrouwen amper gehoord werd in een debat dat over hen gaat. "Onder het mom van onderdrukking wil N-VA de keuzevrijheid en godsdienstvrijheid van de vrouw wegnemen. En dat gebeurt boven het hoofd van de burkinidragende vrouw."91 reacties

In beeld: mijn grootmoeders laatste dagenRadar

In beeld: mijn grootmoeders laatste dagen

"Een paar maanden geleden kwam ik te weten van mijn moeder dat mijn Nonna, 85 jaar oud, aan een ongeneeslijke vorm van leverkanker leed." Vrolijk word je er niet van, maar deze intieme fotoreportage van Marisa Vesco's kleindochter over de laatste dagen van haar oma is zo ontroerend mooi dat we je hem niet konden onthouden.


Waarom dragen vrouwelijke beachvolleybalspelers een bikini?Fitness

Waarom dragen vrouwelijke beachvolleybalspelers een bikini?

Waar de originele Griekse atleten naakt sportten tijdens de Olympische Spelen, treden de huidige deelnemers aan in een legio aan sportoutfits. Zo zijn de vrouwelijke beachvolleybalspelers vaak te zien in een bikini. Vanwaar deze keuze?5 reacties


Onderzoek: hoe mensen beslissen dat ze geen kinderen willenRadar

Onderzoek: hoe mensen beslissen dat ze geen kinderen willen

Steeds meer vrouwen en mannen beslissen geen kinderen te nemen, los van hoe gelukkig als koppel en hoe vruchtbaar ze zijn. Een nieuwe studie zocht uit hoe zij daartoe komen en komt met een interessante boodschap.4 reacties


Wetenschappers werken aan pil met al het goede van rode wijnRadar

Wetenschappers werken aan pil met al het goede van rode wijn

Wijnliefhebbers zweren bij de geneugten en pluspunten van een glaasje rode wijn. Maar helaas steekt de alcohol een stokje voor de gezondheidsvoordelen van het dieprode goud. Wetenschappers testten recent een pil met resveratrol op mensen.


Wereldwijde studies: 'Transgenderidentiteit is geen psychische stoornis'Radar

Wereldwijde studies: 'Transgenderidentiteit is geen psychische stoornis'

Dat transgender geen mentale ziekte is, daar moest men in Mexico City eerst een studie voor laten uitvoeren. De resultaten daarvan manen de Wereldgezondheidsorganisatie aan om 'transgender' niet meer als 'psychische aandoening' op te lijsten in hun International Classification of Diseases. (ICD)5 reacties
In beeld: 'Een paar dingen die ik niet wist over baby's tot ik er zelf één produceerde'Radar

In beeld: 'Een paar dingen die ik niet wist over baby's tot ik er zelf één produceerde'

Le Coeur A Marée Basse werd uitgeroepen tot winnares van de Weekend Blog en Digital Awards in de categorie 'Persoonlijk'. De getekende en geschreven webstek vol twijfels en overpeinzingen over het moederschap is een toevluchtsoord en baken voor heel wat jonge en aanstaande moeders. Speciaal voor weekend.be bracht Noëmie, de vrouw achter deze digitale parel, het moederschap nog eens visueel in beeld.


Le Coeur A Marée Basse: 'Moeder worden vind ik een oefening in uitzoeken hoe je in het leven staat'Radar

Le Coeur A Marée Basse: 'Moeder worden vind ik een oefening in uitzoeken hoe je in het leven staat'

Haar tekenpen doet veel jonge en aanstaande moeders zich begrepen voelen, maar eigenlijk startte Noëmie, de vrouw achter Le Coeur A Marée Basse, haar blog voor zichzelf. En een beetje voor haar dochter; "In de hoop dat ze het later leest en begrijpt dat het dan wel moeilijk was soms, maar dat dat op geen manier betekent dat ik ze niet doodgraag zie."


In beeld: deze romantische fotoreeks is niet wat ze lijktRadar

In beeld: deze romantische fotoreeks is niet wat ze lijkt

De zoektocht naar de juiste job kan soms even enerverend en frustrerend zijn als de zoektocht naar een juiste partner. Toen Benita Abraham de zin "I Said Yes" op Facebook postte deed ze dat dus niet omdat ze in het huwelijksbootje ging stappen, wél omdat ze een contract had ondertekend. En wie zijn wij om haar te zeggen dat zo'n prestatie gèèn romantische fotoshoot verdient?Video: waarom naakt slapen beter is voor de gezondheidRadar

Video: waarom naakt slapen beter is voor de gezondheid

Sommigen zweren erbij, anderen vragen iedere Kerst een nieuwe pyjama. Toch lijkt het erop dat zij die in hun Adamskostuum slapen gelijk hebben: beter voor je slaappatroon, beter voor je huid en beter voor je seksleven.Video: waarom laten we 'lelijke' groenten en fruit links liggen?Culinair

Video: waarom laten we 'lelijke' groenten en fruit links liggen?

Een dubbele wortel, een aardappel met bulten, een appelsien die niet perfect rond is, een 80% groene peper: allemaal perfect voedzaam en lekker, en toch worden ze amper verkocht. Jammer voor het milieu, wereldhonger en onze portemonnee.


Video:  deze drie vrouwen maken korte metten met de clichés van ouder wordenRadar

Video: deze drie vrouwen maken korte metten met de clichés van ouder worden

Mensen komen niet met een houdbaarheidsdatum, maar zo behandelt de maatschappij hen soms wel. Vooral vrouwen krijgen het zwaar te verduren. Mannen worden zogezegd knapper wanneer ze ouder worden en vrouwen verliezen hun schoonheid. Niks van aan natuurlijk, dat bewijzen deze drie dames.3 reacties


Video: bruidsmeisje te huurRadar

Video: bruidsmeisje te huur

De kost verdienen als professioneel bruidsmeisje? Jen Glantz doet het. "Ik word betaald om te dansen met die dronken nonkel, om de jurk op te heffen als de bruid moet plassen en ik ben er voor haar om de vuile klusjes op te knappen waar haar vrienden niet van willen weten."De meest seksistische momenten van de Olympische Spelen (tot nu toe)Radar

De meest seksistische momenten van de Olympische Spelen (tot nu toe)

De Olympische Spelen, het moment waar talloze vrouwelijke atleten naartoe werken om te bewijzen dat ze toch nog steeds niet kunnen tippen aan hun mannelijke collega's. Dat lijkt het toch als je sommige commentaren hoort of leest. Een overzicht van enkele ontstellende momenten van de voorbije dagen.2 reacties


Video: waarom waren Olympische atleten in de Griekse Oudheid naakt?Radar

Video: waarom waren Olympische atleten in de Griekse Oudheid naakt?

Vandaag de dag is er vooral ophef rond de kleding van de vrouwelijke atleten tijdens de Olympische Spelen, maar vroeger kwam dat niet ter sprake. Niet alleen omdat vrouwen niet mochten deelnemen aan de Spelen, maar ook omdat de deelnemers poedelnaakt waren.Video: deze 2 vrouwen waren kaal voor een dagBeauty

Video: deze 2 vrouwen waren kaal voor een dag

Vrouwelijkheid, zit dat in een weelderige haardos? Of staat die er compleet los van? Twee vrouwen zoeken proefondervindelijk naar het antwoord en gaan een dag kaal door het leven.

Video: 40 jaar seksisme aan adres van Hillary Clinton in minder dan 3 minutenRadar

Video: 40 jaar seksisme aan adres van Hillary Clinton in minder dan 3 minuten

Welke vragen stel je als reporter aan een politicus? Vragen over diens beleid of toch liever over de interesse in het bakken van koekjes? Dat de democratische presidentskandidate Hillary Clinton erg veel van die laatste soort vragen heeft moeten verduren, zie je in dit compilatiefilmpje.