Jong en creatief: interview met beeldend kunstenaar Michiel PelerentsRadar

Jong en creatief: interview met beeldend kunstenaar Michiel Pelerents

Weekend.be licht iedere maand een jonge creatieveling uit de maalstroom van de actualiteit in ruil voor een blik in hun hoofd. Michiel Pelerents (30) is beeldend kunstenaar uit Antwerpen en één van de creatievelingen die ter ere van 25 jaar Kom Op Tegen Kanker aan de slag ging met het thema 'azalea'.


Kom op tegen Kanker viert 25-jarig bestaan met kunsttentoonstellingRadar

Kom op tegen Kanker viert 25-jarig bestaan met kunsttentoonstelling

Kom op tegen Kanker, de champagne van de Vlaamse liga tegen kanker, bestaat 25 jaar en dat moet gevierd. De organisatie vroeg een heleboel kunstenaars om hun creatieve ding te doen rond het thema 'azalea', de bloem die al jaren symbol staat voor Kom op tegen Kanker.


Video: kogelvis maakt prachtig kunstwerkRadar

Video: kogelvis maakt prachtig kunstwerk

Zeven dagen lang werkte hij er 24 uur per dag aan: een prachtig kunstwerk op de bodem van de oceaan om indruk te maken op de vrouwelijke vissen. Weinig mannen zullen hem dit nadoen.


Dit zijn de vrolijkste smartphonehoesjes van het jaarRadar

Dit zijn de vrolijkste smartphonehoesjes van het jaar

Illustratrice Eva Mouton slaagt er telkens in om een glimlach op je gezicht te toveren. Met haar 5 originele, én typerende, covers verzilvert ze ongetwijfeld dit najaar een plekje op heel wat kerstkadolijstjes.

Vlaamse Yoga-centers in de liftRadar

Vlaamse Yoga-centers in de lift

Het aantal yoga-centers in Vlaanderen neemt toe. Ze zijn vooral populair bij mensen van middelbare leeftijd, om de dagelijkse stress op het werk te counteren.
Paris Photo: het walhalla voor fotofreaksRadar

Paris Photo: het walhalla voor fotofreaks

Ook gek van foto's? Of ben je gewoon fotograaf? Dan reserveer je snel een weekendje Parijs voor Paris Photo, de belangrijkst fotobeurs ter wereld: van 13 tot 16 november.
Chocolade als voeding voor het breinRadar

Chocolade als voeding voor het brein

De gemiddelde Belg verorbert jaarlijks meer dan 8 kilogram chocolade. Een guilty pleasure waar we ons misschien toch wel echt schuldig aan mogen maken: recent onderzoek geeft aan dat chocolade goed is voor de hersenen.Mannen hebben vaker spijt na online shoppen dan vrouwenRadar

Mannen hebben vaker spijt na online shoppen dan vrouwen

Niet alleen vrouwen laten zich online vangen aan impulsaankopen, ook bij mannen is het vaak sterker dan zichzelf. Zij hebben bovendien veel meer spijt van hun aankopen én ze bestellen dikwijls terwijl ze onder invloed zijn van drank of drugs.Selfies vergroten risico op hoofdluisRadar

Selfies vergroten risico op hoofdluis

De oorzaak van de verspreiding van luizen is te wijten aan de toename van selfies. Dat zeggen de gezondheidsautoriteiten in de Russische regio Koersk.


Weekendtip: het slotweekend van de Biënnale Interieur 2014Radar

Weekendtip: het slotweekend van de Biënnale Interieur 2014

Wie de voorbije dagen nog niet in Kortrijk raakte voor de interieurbeurs kan ook dit weekend nog zijn kans wagen. Laat je onderdompelen in de nieuwste design- en interieurtrends, ontdek er nieuwe namen én laat je gewoon verrassen.
Véronique Leysen lanceert tweede boek én opent tweede koffiebarRadar

Véronique Leysen lanceert tweede boek én opent tweede koffiebar

Het gaat snel voor de voormalige tv-presentatrice en actrice. Nadat ze deze zomer een koffiebar opende waar ze haar liefde voor koffie en knitwear met iedereen deelt, opende ze zopas een tweede Maurice Coffee Bar in Antwerpen. En dat is niet alles, want er is een nieuw breiboek én een nieuwe wintercollectie.


Goedgemutst: brei mutsjes tegen armoedeRadar

Goedgemutst: brei mutsjes tegen armoede

Je hebt ze hoogstwaarschijnlijk al eens gespot, de innocent smoothieflesjes met schattige wollen mutsjes. Voor elke verkochte 'goedgemutste' smoothie gaat er 20 cent naar Welzijnszorg, die projecten voor Belgen in armoede organiseert. Vanaf vandaag wordt de breicampagne opnieuw op gang getrokken.
Linda Asselbergs op de première van The Loft: waar is Matthias?Radar

Linda Asselbergs op de première van The Loft: waar is Matthias?

Matthias Schoenaerts was er niét, tot groot verdriet van veel vrouwen en in het bijzonder presentatrice Katja Retsin, die van de weeromstuit iedereen op de rode loper Matthias noemde. Maar voor de rest was iedereen present voor de wereldpremière van Erik Van Looys The Loft, meteen ook de opening van Film Fest Gent 2014.
Ontdek onze favoriete blogposts via PinterestRadar

Ontdek onze favoriete blogposts via Pinterest

De finalisten van de Weekend Blog Awards zijn inmiddels bekend en de beslissende stemronde is volop aan de gang. Om u op weg te helpen bij een goede keuze, creëerden we een Pinterestbord waarop we onze favoriete blogposts van de finalisten in de verf worden gezet.


Ontdek de wonderen van de Vikingcultuur tijdens twee expo'sRadar

Ontdek de wonderen van de Vikingcultuur tijdens twee expo's

'Daar komen de Vikingen!' Goed 1000 jaar geleden riepen de mensen dat wel eens tegen elkaar, want in die tijd werd Europa nog geteisterd door de baldadige Noormannen. Twee schitterende tentoonstellingen, in Tongeren en Maastricht, wekken de Vikingen opnieuw tot leven.


Blog van Noorse kindbruid (12) gaat viraalRadar

Blog van Noorse kindbruid (12) gaat viraal

Thea is twaalf jaar oud en trouwt op 11 oktober met de37-jarige Geir. In een persoonlijke blog telt ze af naar haar huwelijk. Het verhaal van de 'eerste Noorse kindbruid' maakt heel wat emoties los bij haar lezers.

'Saunabezoek nog steeds in stijgende lijn'Radar

'Saunabezoek nog steeds in stijgende lijn'

Sauna's worden nog steeds regelmatig bezocht. Dat blijkt uit officiële cijfers van Sauna Vereniging België, die op 8 oktober de zesde 'Nationale Dag van de Sauna' organiseert.Oxfam veilt tweedehandsspullen van bekende BelgenRadar

Oxfam veilt tweedehandsspullen van bekende Belgen

Ter ere van haar vijftigste verjaardag lanceerde Oxfam een oproep naar de Belgische bevolking om van onze wereld een betere plaats te maken. Bekende koppen zoals Ozark Henry, Elio Di Rupo en Tine Embrechts namen de oproep ter harte en doen mee aan een online veiling ten voordele van Oxfam.

Video: de geschiedenis van de tatoeage

Wie denkt dat het hebben van een tatoeage een recent modeverschijnsel is, heeft het mis. Dit leuke en tegelijk leerzame filmpje toont de 8000 jaar lange geschiedenis van deze manier van lichaamsversiering.Expo: pakkende interieurfoto's van Polidori in KeulenRadar

Expo: pakkende interieurfoto's van Polidori in Keulen

Niemand maakt meer betoverende foto's van interieurs en stadslandschappen dan de Amerikaan Robert Polidori die we onlangs in Keulen hebben ontmoet voor zijn nieuwste one manshow. Bewonder zijn werk tot 8 december in Galerie Kartsen Greve in Keulen.
20 jaar Friends: dit zijn de leukste én foutste trendsRadar

20 jaar Friends: dit zijn de leukste én foutste trends

Quotes als 'We were on a break' of 'Joey doesn't share food' zijn wereldberoemd geworden dankzij de hitserie Friends uit de nineties. Vandaag is het exact twintig jaar geleden dat de eerste aflevering op televisie te zien was. Wij verzamelden enkele leuke én foute trends die de serie kende.Weekendtip: rijd de kortste tijdrit ter wereldRadar

Weekendtip: rijd de kortste tijdrit ter wereld

Hou je wel van een sportieve inspanning, maar hoeft die helemaal niet zo lang te duren? Dan is de Kortste Tijdrit ter Wereld (222 meter) tijdens de Autoloze Zondag in Brussel wel iets voor jou. Bovendien maakt de snelste vrouw kans op een nagelnieuwe koersfiets van Eddy Merckx Cycles.
Derde editie Weekend Blog Awards: Nomineer jouw favoriete blogRadar

Derde editie Weekend Blog Awards: Nomineer jouw favoriete blog

Heb je zelf een blog of ken je een Belgische blogger die onder de categorie Fashion, Deco & Design, Beauty, Food, Travel & City, Personal, Entertainment of Newcomers valt? Surf dan als de bliksem naar www.blogawards.be en nomineer je favoriete blog.
Weekendtip: laat je dit weekend gratis restylen in AntwerpenRadar

Weekendtip: laat je dit weekend gratis restylen in Antwerpen

Goed nieuws voor shopaholics, want vanaf dit weekend heeft Antwerpen elke eerste zondag van de maand een koopjeszondag. Om dit heuglijke feit te vieren wordt een heuse outfit-o-maat neergeplant in de Kammenstraat waar je je gratis kan laten professioneel restylen.


Koop het huwelijkscontract van NapoleonRadar

Koop het huwelijkscontract van Napoleon

Al wat met de illustere veldheer en keizer Napoleon te maken heeft wordt vanaf nu 'hot'. 2015, tweehonderd jaar na de Slag van Waterloo, wordt hét Napoleonjaar. We zetten deze herdenkingsperiode in met een superveiling in Parijs waar het authentieke huwelijkscontract wordt geveild van Napoleon en Joséphine de Beauharnais.
Volg nu ook Barbie op InstagramRadar

Volg nu ook Barbie op Instagram

Wij dachten dat we het even fout gezien hadden, maar neen, ons ultieme stijlicoon uit onze kindertijd is helemaal up-to-date. Barbie zit sinds enkele dagen op Instagram, waar ze lustig foto's van haar outfits post.
Weekendtip: koffie sippen en cheesecake eten bij Maurice Coffee BarRadar

Weekendtip: koffie sippen en cheesecake eten bij Maurice Coffee Bar

Koffiebars schieten als paddenstoelen uit de grond, maar dit exemplaar in een New Yorks jasje is zeker een bezoekje waard. Voormalig tv-presentatrice Véronique Leysen verloor haar hart aan knitwear, New York en zwarte koffie en deelt dat nu met haar klanten in Berchem.


Getipt: lekker tegendraads doen met Joy Anna ThielemansRadar

Getipt: lekker tegendraads doen met Joy Anna Thielemans

In deze rubriek op weekend.be vragen we iedere week een boeiend persoon om een heuse 'insider tip' te delen met onze lezers. Geen glamoureuze tip van Joy Anna Thielemans dit keer, want de actrice en schrijfster, deze week werd haar boek 'Gewoon Joy' gelanceerd, ontdekte dat het allemaal niet zo hip hoeft te zijn om je te amuseren.


Weekendtip: de allereerste editie van Antwerp Vintage MarketRadar

Weekendtip: de allereerste editie van Antwerp Vintage Market

In Brussel bestaat de Vintage Market ondertussen al vier jaar en deze hoogdag voor vintagelovers krijgt nu ook uitbreiding. Op zondag 24 augustus kan je op het strand van Bocadero snuisteren tussen oude schatten, gecombineerd met een heerlijk aperitiefje.Weekendtip: speel piano in het Gentse stadscentrumRadar

Weekendtip: speel piano in het Gentse stadscentrum

Het muzikale project 123-piano is aan zijn tweede editie toe. Op donderdag 14 augustus werd het afgetrapt en dit weekend kan je op 8 plaatsen in Gent terecht om te luisteren of zelf te tokkelen op de wonderlijk mooi geïllustreerde piano's.


Acht bezigheden voor een druilerige 15 augustusRadar

Acht bezigheden voor een druilerige 15 augustus

Terwijl Antwerpenaren vrijdag hun mama's in de bloemetjes zetten, hebben de parkingbewoners niets om handen. Een vrije dag naar de bliksem. Zo belooft het pijpenstelen te regenen maar geen museum, geen bioscoop en zelfs geen kinderdagverblijf staat tot uw dienst. Maar geen nood. Deze oorkonde presenteert 8 activiteiten om de saaiste zondvloed van het jaar te trotseren.