Waarom Emma Watson de perfecte moderne Disneyprinses is

06/02/15 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:07

Niet op haar mondje gevallen én een fameuze portie natuurlijke elegantie, de Britse Emma Watson past perfect in het plaatje van de nieuwe generatie Disneyprinsessen.

Emma Watson haalde de voorbije maanden vooral het nieuws met haar werk als VN-ambassadrice. Ze strijdt met de campagne #HeForShe voor een gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen. Watson wil feminisme een positieve ondertoon geven, als iets waar helemaal niet op wordt neergekeken.

Feministisch 'Frozen'

Hoewel er heel wat tegenstrijdige meningen bestaan over het laatste succesverhaal van Disney, namelijk de animatiefilm 'Frozen', oordeelden velen hier dat de personages Elsa en Anna een nieuwe generatie van Disneyprinsessen vertegenwoordigden. Haar op hun tanden, zin voor actie en geen nood aan een prins op het witte paard om de boel te komen redden. De zussen gingen voor elkaar door het vuur en moesten niet wakker gekust worden of uit een toren bevrijd worden door een mannelijk personage.

Stoere Belle

De voorbije jaren werden heel wat oude Disneysprookjes van een nieuw 'echt' jasje voorzien en binnenkort is ook 'Belle en het Beest' aan de beurt. De rol van Belle zal vertolkt worden door Emma Watson. Het verhaal draait om een vervloekte prins die verliefd moet worden én iemand voor hem moet laten vallen. Maar in tegenstelling tot wat je eerst zou denken, is het Belle-personage een erg ondernemende jonge vrouw die zich opoffert om haar vader te redden en geen schrik heeft om tegendraads te doen.

Emma Watson past dus, niet alleen om haar prinsessenlook, perfect bij het personage van Belle. Zeker als ze de Disneyprinses nog wat overgiet met een portie #HeForShe, dan past dit personage helemaal in het rijtje van de Frozenpersonages Elsa en Anna. In afwachting van de eerste beelden van de film, zochten wij naar enkele moderne prinsessenlooks van Emma Watson. (AB)

Onze partners