Vriendin Andy Murray reageert met Parental Advisory-trui

01/02/15 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:40

De Britse schone Kim Sears, vriendin van tennisser Andy Murray, reageert puntig op de ophef in de Britse pers (na haar scheldtirade op de tribune).

Kim Sears

Kim Sears © Reuters

Zeg het met een trui. Dat moet de vriendin van de Britse tenniser Andy Murray gedacht hebben nadat ze door de Britse media op de korrel werd genomen wegens ongepast verbaal gedrag in het openbaar. Kim Sears werd afgelopen week tijdens de halve finale op de Australian Open vanop de tribune betrapt op een scheldtirade aan het adres van Thomas Berdych, opponent van haar vriend.

Volgens Britse liplezers ging ze flink tekeer met de onkuise woorden: 'Fucking have that, you Czech flash fuck'. Na afloop van de wedstrijd reageerde Murray met enige cool en nam het uiteraard op voor zijn vriendin. 'Ik heb er van gehoord', zei hij. 'In het heetst van de strijd zeg je al eens dingen waarvan je achteraf spijt hebt.'

Vandaag/zondag kwam Sears opnieuw in beeld tijdens de finale tussen manlief en de Serviër Novak Djokovic, deze keer met een alleszeggende zwarte trui (en de lippen op elkaar). Het opschrift in witte koeienletters 'parental advisory, explicit content' aan haar criticasters, is de waarschuwing die wordt gebruikt voor schunnig taalgebruik in films of op cd's. Volgens de organisatoren van de Australian Open is de Britse schone de enige echte winnaar van het tennistoernooi, zo lieten ze weten via Twitter. Zeg het dus met een trui. (DB)

Onze partners