Victoria’s Secret model neemt ontslag vanwege geloof

Haar naam doet misschien nog een belletje rinkelen. Victoria’s Secret Angel Kylie Bisutti hing in 2011 haar vleugels aan de wilgen om zich te focussen op haar huwelijk en haar geloof. Nu, meer dan een jaar later, doet Bisutti haar volledige verhaal aan de New York Post.

Het was altijd al Kylie’s droom geweest om model te staan voor lingeriemerk Victoria’s Secret, maar toen ze die droom eindelijk had waargemaakt werd ze overspoeld met gevoelens van spijt.

“Het was tijdens een fotoshoot dat het me plots overviel. Ik lag op een bed en de fotograaf vroeg me mijn topje wat verder naar boven op te rollen. Ik voelde me echt een stuk vlees; ik showde geen kleding, ik verkocht seks”, aldus Bisutti aan New York Post. De jonge vrouw vertelt hoe ze vervolgens in elkaar is gezakt en begon te huilen omdat ze haar man en haar geloof onrecht aandeed. Ze besloot te stoppen met datgene waarvan ze als jong meisje altijd al van droomde.

“Ik groeide op in Las Vegas, tussen foto’s van halfnaakte vrouwen en modellen. Vrouwen die schoonheid belichaamden waren voor mij de machtigste vrouwen ter wereld en al wat ik wou was een Victoria’s Secret Angel worden. Ik bekeek de shows in mijn slaapkamer en deed het loopje van Adriana Lima na voor ik ging slapen.”

Toplessfoto op 16eHaar hele kindertijd en jeugd was Kylie geobsedeerd met model worden en gelukkig had ze haar uiterlijk mee. Verschillende mensen spraken haar aan en zeiden haar dat ze model moest worden en ze kreeg verschillende aanbiedingen.

Op haar 15e leerde ze dankzij een klasgenootje het Christendom kennen, maar haar versgewonnen geloof weerhield haar er niet van om naar New York te verhuizen en een modellencarrière na te jagen. “Hoewel mijn liefde voor God groot was en ik de Bijbel probeerde na te leven was ik ook zo vastberaden om het te maken als model. Mijn manager zei me dat elk model een toplessfoto in hun portfolio hadden zitten, en dus ging ik op mijn zestiende ook maar uit de kleren.”

De ontmoeting die haar leven veranderde

De rest van Kylie’s verhaal verloopt een beetje zoals dat van ieder meisje in de industrie; extreme dieten, vermoeidheid en onzekerheid. Ze vertelt wel hoe ontzet ze was over het feestgedrag van haar huisgenootjes; zij nam altijd de eerste trein om naar de kerk te kunnen gaan.

Op haar 18e veranderde Kylie’s leven. Ze ging op vakantie met haar ouders naar Mexico, waar ze Mike, haar huidige echtgenoot, leerde kennen. Hij is eveneens streng gelovig. Kylie was tot over haar oren verliefd en besefte dat ze veel gelukkiger was bij Mike dan in haar modellenappartement in New York. Nog diezelfde vakantie liet ze haar spullen overvliegen naar Mike’s huis in Montana. Het koppel trouwde een jaar later.

Het leven van Kylie leek volledig uitgestippeld, tot haar schoonmoeder thuiskwam met een flyer van Victoria’s Secret: ze zochten nieuwe Angels. “Toen Mike zei dat ik ervoor moest gaan kwamen alle oude competitiegevoelens weer boven”, aldus Bisutti, die het prompt tot de finale van de wedstrijd schopte. “De rondingen die me te dik maakten voor de catwalk waren perfect voor Victoria’s Secret, en hoewel ik nog maar 19 was, net getrouwd en streng gelovig showde ik mijn lichaam in kleine bikinietjes. Met succes! Ik won de wedstrijd en ik voelde me de gelukkigste vrouw ter wereld, al duurde dat gevoel niet lang.”

Gedwongen te flirten met vreemde mannenBisutti werd gedwongen openlijk te flirten met mannen, ook al was ze een getrouwde vrouw, en moest fotoshoots doen in doorschijnende badkleding die later op pornowebsites opdoken. Het lijkt alsof Bisutti niet goed na heeft gedacht over wat het realiseren van haar droom precies zou inhouden, want ze klaagt steen en been in de New York Post over verschillende lingerie- en bikinishoots die ze van het label moest doen.

Na twee jaar maakte Kylie eindelijk de klik en stopte ze met haar carrière als lingeriemodel. Ze woont nog steeds met haar echtgenoot in Montana, zet zich in voor de lokale kerkgemeenschap en werkt aan een “christelijke kledinglijn”. Binnenkort ligt haar boek “I’m No Angel: From Victoria’s Secret Model To Role Model” in de winkels. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content