Slachtoffer huiselijk geweld zal optreden met Katy Perry tijdens Grammy-uitreiking

06/02/15 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:29

Nadat ze al iedereen naar huis knalde met haar erg kleurrijke vertoning tijdens de Super Bowl, zal Katy Perry nu ook voor een opgemerkt optreden zorgen tijdens de uitreiking van de Grammy Awards op zondag.

Slachtoffer huiselijk geweld zal optreden met Katy Perry tijdens Grammy-uitreiking

© Reuters

In tegenstelling tot de exuberante show tijdens de Super Bowl en haar metgezellen Lenny Kravitz en Missy Elliot, zal Katy Perry het bij de Grammy Awards wat soberder houden. De boodschap die ze zal brengen, zal echter hoogst waarschijnlijk zijn doel niet missen. De popster zal het podium betreden met Brooke Axtell, een slachtoffer van huiselijk geweld en voorvechtster om het taboe hieromtrent te doorbreken.

People Magazine sprak met Axtell over haar wel erg opmerkelijke passage tijdens de Grammys. 'Het is een eer om met Katy samen te werken. Zij heeft zich altijd als een strijdster getoond als het gaat om de kracht van vrouwen. Het zal voor velen een steun betekenen als ze mijn verhaal zullen horen, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn', klinkt het. Het was de producer van de Grammy-show, Ken Erlich, die met deze samenwerking op de proppen kwam. Het is een thema dat hem raakt.

Katy Perry zal haar song 'By the Grace of God' brengen, terwijl Axtell een door haar geschreven tekst zal voorlezen. Brooke Axtell weet als geen ander hoe het is om het slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Vanuit haar eigen ervaringen wil ze anderen inspireren. Ze strijdt vol passie tegen huiselijk geweld, aanranding en mensenhandel. 'Heel wat slachtoffers durven hierover niet te vertellen, omdat er nog een enorm taboe rond het thema hangt. Ik hoop dat als we onze angsten en schaamte in de spotlights brengen, dat we ons terug vrij kunnen voelen.' (AB)

Lees meer over:

Onze partners