Ontwerpers Dolce en Gabbana veroorzaken rel door uitspraken over homorechten

16/03/15 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Hoewel de Italiaanse designers Domenico Dolce en Stefano Gabbana zelf homo zijn, geloven ze (als we hun uitspraken mogen geloven) niet in bepaalde rechten voor homo's en hun recht om kinderen te hebben.

Ontwerpers Dolce en Gabbana veroorzaken rel door uitspraken over homorechten

© reuters

'De enige familie is de traditionele familie', klonk het tijdens een interview met het Italiaanse magazine Panorama. 'Geen chemische, synthetische kinderen, want het leven moet natuurlijk komen. Er zijn dingen die niet veranderd zouden moeten worden.

'Er was al geweten dat Domenico Dolce een praktiserende katholiek is en bijgevolg dus niet gelooft in het homohuwelijk. In een interview in 2006 liet Stefano Gabbano op zijn beurt ook al eens optekenen dat hij een tegenstander was van homokoppels die kinderen opvoeden.

De uitspraak dat kinderen een 'daad van liefde' zijn en dus geen gevolg mogen zijn van IVF, draagmoederschap of donoren, kan op heel veel boze reacties rekenen. Onder meer Elton John en Ricky Martin, beiden ouders van kinderen die op deze manier op de wereld werden gezet, reageerden al.

Elton John gaat zelfs nog een stapje verder en riep op tot een boycot. 'Hoe durf je mijn kinderen synthetisch te noemen', klinkt het geschokt. Stefano Gabbana reageerde heel wat minder stijlvol op deze uitspraken. Hij schold Elton John ondertussen via de sociale media al uit voor fascist en zegt dat er zoiets bestaat als 'vrijheid van meningsuiting'. (AB)

Lees meer over:

Onze partners