Mysterieuze foto van Lady Di onder de hamer

08/01/13 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:53

Bron: Knack Weekend

Een nooit gepubliceerde persfoto van lady Di zal van 17 tot 24 januari op internet geveild worden. Dat meldt de Daily Mail. Vijftien jaar na haar tragische dood blijft de prinses van Wales razend populair.

Mysterieuze foto van Lady Di onder de hamer

© http://www.rrauction.com/

De zwart-wit foto, die dateert van voor het huwelijk van Diana, toont de jonge vrouw liggend op de schoot van een jongeman die een boek leest. Achter hen staat een fles whisky op een vensterbank.
De Britse pers heeft de jeugdvriend van de prinses geïdentificeerd als Adam Russell, de achterkleinzoon van oud-premier Stanley Baldwin.

De foto werd op 26 februari 1981 verkocht aan de Daily Mirror, twee dagen voor het huwelijk van Diana Spencer met prins Charles. De Britse tabloïd heeft de foto echter nooit gepubliceerd. Deze draagt trouwens het opschrift "Not to be published".

Eric Caren, die de foto zeven jaar geleden kocht, verklaart dat het opschrift "Not to be published" de waarde van de foto zal doen verhogen. De prijs van een dergelijke foto zou normaal gezien ongeveer duizend dollar bedragen. Hij legt uit dat "deze foto twee dagen voor de aankondiging van het huwelijk getrokken werd op een moment dat de pers volledig gek was van Diana. Maar The Daily Mirror ging dit beeld van Diana in een comfortabele houding in gezelschap van een andere man dan Prins Charles niet publiceren".


CB

Lees meer over:

Onze partners