Lady Gaga overtreft zichzelf in Judas video

09/05/11 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

In haar nieuwste videoclip Judas heeft Lady Gaga weer alles uit de kast gehaald - en dat meteen ook gebruikt voor een tiental religieus geïnspireerde looks.

Voor diegenen die het nummer nog niet achterstevoren kunnen meezingen: in Judas vertelt Lady Gaga ons over haar verscheurende liefde voor de gelijknamige verraderlijke apostel. De bijbelse ondertoon van haar songkeuze bezorgde de extravagante popdiva een zondvloed aan ideeën voor nieuwe looks. Om de halve minuut wordt op de kijker weer een totaal andere Gaga afgevuurd.

Naast een reeks uiteenlopende outfits met hier en daar religieuze verwijzingen, zijn het vooral ook de make-up en accessoires die weten te boeien. Zo werd La Gaga gedecoreerd met een rebelse eyeliner die zich niet laat beperken tot de oogcontouren en zien we een gouden - met diamanten bezette - 'goedendag' en een lippenstiftpistool.

De videoclip werd geregisseerd door de Canadese Laurieann Gibson, die ook onder meer Pokerface, Paparazzi, Telephone, Alejandro en Born This Way voor haar rekening nam.

Vincent Fobelets

Lees meer over:

Onze partners