Koningin Mathilde bezoekt expo van Borremans

27/05/14 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Koningin Mathilde heeft dinsdagmorgen de tentoonstelling van Michaël Borremans in de Brusselse Bozar bezocht. "As Sweet as it Gets" is een overzichtstentoonstelling met een honderdtal werken uit de voorbije twintig jaar. De koningin kreeg een rondleiding van de kunstenaar zelf.

Door een kleine vertraging die Borremans tijdens zijn treinreis opliep, moest de koningin even wachten op haar gids. De vorstin toonde zich bijzonder geïnteresseerd en nam ruim de tijd voor haar bezoek. In het koninklijk paleis pronkt trouwens een collectie lakeien van de hand van de Oost-Vlaamse kunstenaar.

Na het bezoek signeerde Borremans nog een catalogus voor de koningin. Voorlopig staat de teller van de retrospectieve, die nog tot 3 augustus loopt, al op 90.000 bezoekers. Na 3 augustus verhuist de retrospectieve van Borremans naar het Tel Aviv Museum of Art en het Dallas Museum of Art. Voor Bozar is het voorjaar alvast geslaagd.

De tentoonstellingen van de Spaanse meester Zurbaran en van Michaël Borremans wisten tot nu toe al 230.000 bezoekers op de been te brengen, meer dan het dubbele dan in dezelfde periode in de voorbije jaren. (Belga)

Onze partners