Kanye West boycot Louis Vuitton

26/11/13 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Bron: Knack Weekend

Kanye West roept zijn fans op om niks van Louis Vuitton te kopen tot na januari. De rapper wil met deze boycot het merk laten voelen hoe machtig hij is.

Kanye West boycot Louis Vuitton

© Reuters

Kanye West roept zijn fans op om niks van Louis Vuitton te kopen tot na januari. De rapper wil met deze boycot het merk laten voelen hoe machtig hij is. Zo meldt TMZ.

Kanye West vertelde tijdens een radioshow op 92.3 NOW dat de mode-industrie nog niet doorheeft hoeveel macht hij heeft. De aanleiding van deze uitspraak is een persoonlijke kwestie met Yves Carcelle, het hoofd van Louis Vuitton. Toen de rapper onlangs in Parijs was, wilde hij Carcelle spreken. De Fransman zag echter niet in waarom hij de rapper zou moeten ontmoeten en ging niet in op het aanbod. 'Als je me niet wil ontvangen, zal je dat rap genoeg merken,' dreigde Kayne vervolgens.

In datzelfde interview deed Kanye een oproep aan de New Yorkse luisteraars om geen enkel product van het Franse luxemerk te kopen tot na januari.

Dit is niet de eerste keer dat de rapper in de clinch ligt met de modewereld. Kanye West waant zichzelf 'de Steve Jobs van de mode' en uitte al meermaals kritiek op merken die hem niet serieus nemen. Ook vindt hij dat luxemerken veel te duur zijn. In 2009 ontwierp West nochtans enkele sneakers voor Louis Vuitton met een prijskaartje van meer dan 800 dollar per paar.

Over zijn verloofde Kim Kardashian en haar familie had hij wel enkele positieve woorden klaar tijdens het radioprogramma. 'De Kardashians bereiden Amerika voor op interraciale relaties,' aldus de rapper. (LP)

Lees meer over:

Onze partners