Cameron Russel: "Model worden is geen (goede) carrièrekeuze"

15/12/12 om 16:44 - Bijgewerkt om 16:44

Bron: Knack Weekend

Cameron Russel, een supermodel dat op de catwalk al ontwerpen van Louis Vuitton, Prada en Chanel showde en meermaals Vogues sierde probeert jonge meisjes af te raden van model te zijn tijdens haar Ted Talk.

Het thema van TEDx waar Cameron Russel te gast was, was Be Fearless, en dat deed het model. Ze nam geen blad voor de mond toen ze het had over hoe ze omging met alle vragen van jonge meisjes die haar vragen hoe ze model moeten worden.

"Ik weet niet waaròm ze dat precies willen. Ik bedoel, je kan alles worden. Je kan de president van Amerika worden, of de uitvinder van het nieuwe internet, of een ninja-cardio-hartchirurg-dichter, wat cool zou zijn want je zou de eerste zijn", lacht Russel.

Ze vervolgt "zeggen dat je een model wil worden wanneer je later groot bent is hetzelfde als zeggen dat je Powerball wil winnen. Het is gestoord en geweldig maar het is geen carrièrekeuze."

Russel haalt overigens nog een ander belangrijk aspect aan; hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen dat ze de genetische loterij heeft gewonnen en dus slank, vrouwelijk en blank is. Tijdens deze TedTalk heeft Cameron Russel behoorlijk wat controversiële onderwerpen aangesneden waardoor ze zeker heeft laten zien dat ze Fearless is.

Bekijk haar Talk hieronder: (KS)

Onze partners