Britse royals op bezoek in België: 'Kate Middleton is de perfectie zelve'

05/08/14 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:00

Bron: Knack Weekend

In het kader van de herdenking van '100 jaar WO I' waren Kate Middleton, Prins William en Prins Harry op bezoek in België. Een unieke kans om de Britse royals in het echt te zien. Knack Weekend besloot dan ook om naar Bergen te gaan en te proberen om een glimp op te vangen van deze absolute wereldsterren. En of dat gelukt is.

In het kader van de herdenking van '100 jaar WO I' waren Kate Middleton, Prins William en Prins Harry op bezoek in België. Een unieke kans om de Britse royals in het echt te zien. Knack Weekend besloot dan ook om naar Bergen te gaan en te proberen om een glimp op te vangen van deze absolute wereldsterren. En of dat gelukt is.

Kate Middleton die België bezoekt, dat is toch wel iets moois. Daarom besloten we om naar Mons te gaan om de Hertogin, waar we al zoveel over geschreven hebben, eens van dichterbij te gaan bekijken. 'Celebrity-spotting' in eigen land laat ons zeggen. Het was in het kader van de herdenkingsevenementen rond de 100e verjaardag van de Eerste Wereldoorlog dat deze leden van het Britse koninklijke hof naar België kwamen. Ze waren aanwezig in Luik, om later die dag naar het stadhuis van Bergen te gaan en een speciale herdenkingsplechtigheid voor Britse soldaten bij te wonen in Cointe.

De enige kans voor het publiek om Kate, William en Harry te zien was op de Grote Markt in Bergen. Daar zou het belangrijke gezelschap ontvangen worden door onder meer Elio Di Rupo, kregen ze een korte rondleiding door het stadhuis en verschenen ze op het balkon voor de massa. Het was dan ook onze enige kans om Kate Middleton eens in het echt te kunnen zien, dus besloten we om ook naar Bergen te gaan. Het voelt best speciaal wanneer je weet dat je iemand in het echt gaat zien waar je al zo vaak over het geschreven én die bovendien enorm populair is. Met vlinders in de buik vertrokken we naar de stad.

Zenuwachtigheid

Aangekomen in Bergen was het nog opvallend rustig. Het leek eigenlijk eerst of er die dag niets speciaals op de planning stond. Tot we op de Grote Markt van de gezellige stad aankwamen. Daar heerste een fijne drukte en een licht gevoel van zenuwachtigheid. De pers werd naar de juiste plaats begeleid, in mijn geval was dat zelfs onder politiebegeleiding, het publiek nam stilaan toe op de Grote Markt en de politie werd zichtbaar nerveuzer naarmate de seconden verder tikten. Om precies 18.28 kwamen de wagens van Kate Middleton en Prins William en de wagen van Prins Harry voorgereden. Ik had een prachtplek toegewezen gekregen, vlak aan de ingang van het stadhuis, dus ik kon de Hertogin en haar gezelschap van heel dichtbij zien. Het publiek, die Belgisch/Britse vlagjes in de hand geduwd kregen, gingen enthousiast met de vlagjes wapperen. De gekte die ontstond op het plein bewees nog maar eens hoe populair Kate Middleton en haar gezelschap op dit moment zijn.

'Daar is Kate!'

Met weinig emoties kwamen Kate, William en Harry tevoorschijn uit de wagen. Traditioneel werd Kate welkom geheten door een klein meisje, zichtbaar verlegen, met bloemen. Ik had een perfect zicht op de aankomende Britse royals en wou mijn plekje dan ook aan niemand afgeven. Het gevoel van euforie bij het zien van deze internationale supersterren, want zo zou ik ze wel durven omschrijven, is haast onbeschrijfelijk. Het is een vreemde gewaarwording mensen te zien waar je bijna op dagdagelijkse basis over schrijft. De uitstraling van het trio is uiterst professioneel, maar op hetzelfde moment ook lief én oprecht geïnteresseerd.

Professioneel en lief

En hoe Kate op mij overkwam? Kate Middleton stapt als een gracieuze gazelle uit de wagen en gaat zelfzeker achter haar man aan. Ze begroet de aanwezigen, is zo lief om ook even te poseren voor de pers en babbelt beleefd haar weg naar binnen in het stadhuis. Haar looks zijn onberispelijk en je ziet dat elk detail klopt. Van haar kapsel tot haar crèmekleurige pumps, Kate Middleton weet heel goed waar ze mee bezig is en hoe ze wil overkomen. Ze koos voor haar bezoek aan België voor een crèmekleurige jas van Alexander McQueen, het lievelingslabel van de Hertogin.

Kate heeft een professionele attitude, maar kan een gezonde portie interesse niet verbergen. Ik merkte zelfs dat ze, bij het groeten van het aanwezige publiek op het balkon, toch wat zenuwachtig was. Daarnaast is ze ook een tikkeltje gereserveerd, maar dat is misschien eigen aan het Brits bloed dat door haar aderen stroomt.

'Starstruck'

Na de balkonscène was het tijd voor het gezelschap om opnieuw in hun geblindeerde wagens te verdwijnen. Een bezoekje dat alles bij elkaar amper een halfuur had geduurd, maar iedereen was in de wolken. En hoe dan ook, nadat ik Kate, William en de ietwat nonchalante Harry gezien had, was ik compleet 'starstruck'. De glimlach op mijn gezicht verdween niet op weg naar de wagen en op weg naar huis. En eenmaal thuis bleef ik maar ronduit vertellen. Kate maakt indruk, zoveel is duidelijk.

Laura Van Roey

Lees meer over:

Onze partners