Angelina Jolie opent meisjesschool in Afghanistan

03/04/13 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Bron: Knack Weekend

Angelina Jolie heeft een meisjesschool geopend met de opbrengsten van haar juwelenlijn 'The Style of Jolie'.

Angelina Jolie opent meisjesschool in Afghanistan

© Reuters

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft een meisjesschool geopend in Afghanistan met de opbrengsten van haar juwelenlijn 'The Style of Jolie'. De filantroop, die ambassadrice is van de VN Vluchtelingenorganisatie UHNC, wil het onderwijs voor meisjes in Afghanistan stimuleren. Dat meld E! News.

Angelina richtte de basisschool op net buiten de Afghaanse hoofdstad Kaboel waar zo'n 200 à 300 meisjes de kans hebben op onderwijs. Angelina Jolie, die een groot hart heeft voor de hulpeloze meisjes in het land, zal de winst van haar juwelenlijn integraal investeren in haar nieuwe liefdadigheidsinstelling 'The Education Partnership for Children of Conflict'.

Artistieke voldoening

"Naast de artistieke voldoening die het ontwerpen van de juwelen geeft, zijn we ook geïnspireerd door de wetenschap dat ons werk kinderen in nood helpt", aldus Angelina aan de entertainmentsite, E! News. De mooie plannen van de 37-jarige actrice eindigen hier niet, zo wil ze de komende jaren nog meer onderwijsinstellingen openen in Afghanistan.

De dure juwelenlijn werd al enkele jaren geleden gemaakt maar is pas vanaf april 2013 te koop. (JJ)

Lees meer over:

Onze partners