Win een workshop en bak je eigen ambachtelijk biobrood!

Water, biologische bloem en zout. Dat zijn de ingrediënten van een ambachtelijk, biologisch brood. Zelf vers brood bakken is niet zo moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. Ontdek het zelf bij biobakker Ward. Wij mogen vier lezers samen met hun partner uitnodigen voor een exclusieve workshop 'biobrood bakken' in zijn kraakverse broodatelier in Gent.

Win een workshop en bak je eigen ambachtelijk biobrood!

Ward, 'Bruud', Gent (B) © François De Heel voor BioForum Vlaanderen

Hangt die heerlijke geur van versgebakken brood straks bij jou thuis in de lucht? Vier lezers en hun partner kunnen op zaterdag 26 mei van 14 tot 18 uur beleven hoe leuk en haalbaar het is om zelf brood te bakken. Biobakker Ward verwelkomt de winnaars in zijn broodatelier "Bruud" aan Dok Noord in Gent. Je kan hem daar trouwens aan het werk zien in zijn open atelier. Maar tijdens de workshop is het de bedoeling dat jij zelf de handen uit de mouwen steekt.

Ward leert je graag de knepen van het vak en vertelt je met liefde en passie over zijn biobrood. Hij bakt al meer dan 23 jaar biologisch brood en is altijd trouw gebleven aan zijn principes om écht ambachtelijk te bakken. Zijn graan wordt biologisch én lokaal geteeld zonder chemische pesticiden of kunstmest. Daardoor is het rijker en voller van smaak. Hij voegt geen extra vetten, suikers of andere verbeteraars toe en dat maakt zijn brood ook lichter verteerbaar. Chemische broodverbeteraars zijn in biologisch brood sowieso uit den boze. Ook in de workshop gaan we aan de slag met biologische ingrediënten.

Klaar om te proberen? Beantwoord onderstaande wedstrijdvragen voor 11 maart 2018 - 23u59.

Meer weten over biologisch brood, granen, koekjes...? Ontdek het tijdens de campagneweek van 3 tot en met 11 maart op www.biomijnnatuur.be

Biobrood kan je herkennen aan het Europese biolabel. Onverpakt brood is voorzien van een ouwel met daarop het label. Een ouwel is een klein rond stukje 'eetpapier' gemaakt van rijst- of aardappelzetmeel.

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet u geregistreerd of aangemeld (indien reeds geregistreerd) zijn op deze site.

U kan alleen maar deelnemen als u ook geabonneerd bent.

Onze partners