Eetbare tuinen

12/06/15 om 12:27 - Bijgewerkt om 12:27

De 23ste editie van Open Tuinen staat helemaal in teken van de 'eetbare tuin' in al zijn vormen en gedaanten.

Eetbare tuinen

De moestuin is hip, meer dan hip eigenlijk. We vinden het weer leuk om in de grond te wroeten en onze eigen tomaten, radijzen of sla te kweken. En dat lukt, zelfs als je geen grote tuin hebt of amper plaats voor een echte moestuin: het balkon, de vensterbank, het terras, het dak... allemaal plekken waar je iets eetbaars kan laten groeien.

Geen wonder dus dat de 'eetbare tuin' het thema is van het Open Tuinen-weekend, van Landelijke Gilden. In liefst 159 van de 233 deelnemende tuinen in Vlaanderen en Nederland ontdek je allerlei eetbare gewassen. Soms bekende groente, maar ook vreemde kruiden en eetbare bloemen. Soms is de moestuin meerdere aren groot, dan weer wordt gewerkt met potten en bakken. De variatie is enorm.

Het Open Tuinen-weekend vindt plaats op 27 en 28 juni 2015, in heel Vlaanderen. Alle praktische informatie vind je in het bekende kleine boekje (verkrijgbaar bij Aveve) of op de website.

Eetbare tuinen

Onze partners