Word garnaalvisser voor een dag!

Word garnaalvisser voor een dag!

Iedereen vraagt zich wel eens af hoe het zou zijn om een compleet andere job te hebben, toch? Wel, Oostduinkere geeft je de kans om voor een dag wel een heel speciaal werk uit te oefenen: dat van garnaalvisser te paard!

Kies de nieuwe Tarte à Moi

Kies de nieuwe Tarte à Moi

Drie finalisten van de Tarte à Moi-wedstrijd vechten om een vast plekje in de frigo van Delhaize. Proef er tijdelijk de drie creaties en breng je stem uit als je ook in de toekomst nog wil kunnen genieten van je gekozen taart: slechts een van de drie wordt opgenomen in het vaste assortiment van Tarte à Moi!

Kunsten-Stad aan Zee

Kunsten-Stad aan Zee

Ben je op vakantie aan de kust, maar werkt het weer niet mee om er een stranddag van te maken? Neem dan de kusttram naar Oostende en ontdek de nieuwe (en oudere) kunstwerken van kunstenfestival The Crystal Ship!

Kies voluit voor erfgoed

Kies voluit voor erfgoed

Welke verkeerde keuzes maakte Hitler waardoor hij de oorlog verloor? En waarom heeft iedereen wel een voorouder die Louis heette? Op zondag 22 april kom je dit, en nog veel meer, te weten tijdens Erfgoeddag. Schrijf je liever zelf geschiedenis? Ook dat kan!

De wereld van... Jasmien Witvrouwen

De wereld van... Jasmien Witvrouwen

Bakken humor heeft juwelenontwerpster Jasmien Witvrouwen. Haar eerste collecties Happy Pills en Hidden Messages zijn een schot in de roos dankzij haar no-nonsensestijl en rake quotes. Haar woning bulkt van de grappige details en is tiptop gedecoreerd. "Ik ben degoutant perfectionistisch."

Lekker vet, vet Lekker

Lekker vet, vet Lekker

Vet is onmisbaar in de keuken en toch schuwen we het gebruik ervan. Ten onrechte, vindt Bas Robben. In zijn nieuwe boek 'Vet' ontleedt hij wat vet doet in gerechten en trakteert hij op recepten om duimen en vingers van af te likken.

Vier seizoenen? Waarom niet zes?

Vier seizoenen? Waarom niet zes?

In zijn boek 'Zes seizoenen' maakt de Amerikaanse chef Joshua McFadden van één zomer drie seizoenen en hij heeft daar zo zijn redenen voor. De recepten zijn in elk geval om van te watertanden.

Lente = tuinbeurzen-seizoen

Lente = tuinbeurzen-seizoen

Wat is er heerlijker dan na een lange winter je tuin proper maken en de intrede van de lente vieren met enkele nieuwe bloemen en planten? Niets, inderdaad. Op deze beurzen vind je alles voor een gelukkig tuinleven.

Klankenbos Nocturne met Collectief Publiek Geluid & Maika Garnica

Klankenbos Nocturne met Collectief Publiek Geluid & Maika Garnica

Hou jij van de rust van een bos, maar ben je tegelijk ook liefhebber van muziek? Dan biedt het Klankenbos in Domein Dommelhof in Neerpelt de ideale combo. Voor een extra surrealistisch tintje ben je zaterdag 21 april welkom voor een muzikale nachtwandeling.

De lente op haar allermooist in Plantentuin Meise

De lente op haar allermooist in Plantentuin Meise

Het voorjaar in de Plantentuin van Meise betekent kuieren in de idyllische lentesetting van magnolia's en ontluikend groen. Koning Amaryllo neemt ondertussen de kinderen met veel plezier mee op sleeptouw op zoek naar verborgen lentepracht. En vergeet niet, vooraleer je volledig opgeladen huiswaarts keert, even samen op de foto te gaan voor een van de vergulde kaders. Als je dit portret met de wereld deelt, kan je een avontuurlijke prijs winnen.

Brusselse slechtvalken voor iedereen

Brusselse slechtvalken voor iedereen

Tot 27 mei kan je alle geheimen van de Brusselse slechtvalken ontdekken via valkenvooriedereen.be, waar je 24/7 drie nesten kan volgen. Naast de geoptimaliseerde livestreams zijn er ook observatieposten opgetrokken waar je je smartphone kan aansluiten op de telescopen om je impressionante slechtvalkfoto's direct te sharen.

Vogelringsessies in Zwin Natuur Park

Vogelringsessies in Zwin Natuur Park

Altijd al willen weten waarom vogels een ring dragen? En hoe ze daaraan komen? Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 kan je het meemaken in het Zwin Natuur Park. Tijdens de door de provincie West-Vlaanderen georganiseerde vogelringsessies geeft ornitholoog Didier Vangeluwe tekst en uitleg over het ringen en over de vogels in kwestie.

Zo breng jij de lente binnen

Zo breng jij de lente binnen

Wie aan de lente denkt, denkt automatisch ook aan de vrolijke kleuren, de frisse bries, een heerlijke geur... Met deze tips is het volop lente in jouw huis.

De stekker eruit in de stiltehoeve

De stekker eruit in de stiltehoeve

Er zijn vele soorten van stilte. Sommige wegen als lood, andere zijn ongemakkelijk, pijnlijk of gênant. Maar er is ook zalige stilte. De stilte die je zelf opzoekt, die je oplaadt en inspireert, die je doet vertragen. Om dan opnieuw vooruit te kunnen spurten. Een deugddoend adres is de Damse stiltehoeve Metanoia.

Bloesems werken de winter weg

Bloesems werken de winter weg

Geen krachtiger signaal om de winter definitief te verdrijven dan een boom in bloei. Vooral de fruitbloesems doen ons nu volop genieten van alle tinten van wit en roze. En ook al vind je ze misschien wat te uitbundig voor je eigen tuin, de Japanse kers blijft hét symbool van de lenteromantiek.

Dag vlinders!

Dag vlinders!

Soms ligt er sneeuw, soms is het bloedheet: april is vaak grilliger dan de beurs en zo onvoorspelbaar als een trekking van de Nationale Loterij. Vroege vlinders malen er niet om. Die kunnen wel tegen een stootje.

Een atelierwoning = een huis als een zelfportret

Een atelierwoning = een huis als een zelfportret

Voor beeldhouwster Klaar Cornelis bouwde ontwerpcollectief Raamwerk een atelierwoning die eruitziet als een primitieve stapeling met pure materialen, onbedekt en in hun zuivere vorm. Die weerspiegelt perfect haar leven en haar werk.

Een betonnen keuken in concreto

Een betonnen keuken in concreto

Ontwerpcollectief RAAMWERK en Peter Van Gelder ontwierpen een keuken die perfect matcht met de brute, eerlijke materialen in de rest van de woning. Architect Gijs De Cock licht het proces toe.

Snip snip

Snip snip

Lente in het land, een ideaal moment om te tuinieren. Met deze selectie van snoeischaren haal je in een knip de mooiste bloemen uit je tuin.

DRAMATISCHE ROMANTIEK BIJ VIKTOR LEESTMANS

DRAMATISCHE ROMANTIEK BIJ VIKTOR LEESTMANS

Dramatiek en romantiek zijn helemaal terug van weggeweest. Laat je inspireren door de werken en stillevens van oude meesters, zoals Pieter Paul Rubens en Frans Hals. Vergeet strak, clean en pastel. Denk warme en donkere kleuren en een overdaad aan decoratieobjecten. Investeer in kandelaars, bustes en vazen, en combineer ze met opgezette vogels en kunstbloemen. Deze stijl is vooral een kwestie van durven.

Huis jungle of hoe planten een designelement worden

Huis jungle of hoe planten een designelement worden

In het groenere deel van de stad Baltimore, nabij de wijk Hampden en aan de oevers van de Jones Falls-rivier, werd een katoenfabriek uit 1870 omgebouwd tot een luxueus appartementencomplex, nu bekend als Cotton Mill N°1. Filmmaker, producent en niet het minst interieur-en plantenspecialist Hilton Carter vond er zijn droomloft.

Binnenluiken voor beginners

Binnenluiken voor beginners

Veerle liet hout op maat van de ramen zagen en een vriend hielp haar om de panelen met linnen te overspannen. Het doek is met honderden schoenmakersnageltjes vastgespijkerd op het hout en behandeld zoals een klassiek schildersdoek. Het idee komt van de tafel van Ann Demeulemeester voor Bulo, die ook overtrokken is met een doek. "We zijn zelf niet zo'n fan van gordijnen maar hadden graag wel een nestgevoel", zegt Veerle Van Overloop van Fou de Feu. Ze koos voor zelf ontworpen binnenluiken zonder lamellen. "Ik werk graag met vlakken en lamellen zouden te veel aandacht trekken. Nu gaat het vlak over in de omgeving en de witte muren."

Onbekende schatten uit de groententuin

Onbekende schatten uit de groententuin

Alexander Kerbusch en Elena Rudenko vonden elkaar via hun liefde voor tuinbouw en zelfvoorziening. In hun eigen moestuin experimenteren ze volop. En om anderen te inspireren delen ze hun ervaringen, zaden en planten via hun vzw 'Haal meer uit je tuin'.

Inkijk, een Belgisch taboe?

Inkijk, een Belgisch taboe?

Vraag het aan architecten: niemand in België houdt van inkijk. Gevels aan de straatkant worden dichtgebouwd en voor onze ramen hangen we vitrages of stores. In Nederland is dat helemaal anders, daar kun je overal zo binnen kijken. Is onze angst voor inkijk typisch Belgisch, of is er meer aan de hand?

Cabinet Double Mafia

Cabinet Double Mafia

Arianna Musetta komt uit Napels, Marcin Sobolev is van Pools-Wit-Russische afkomst. Samen vormen ze een multidisciplinair duo van plastisch kunstenaars. Door de culturele kruisbestuiving ontstond een creatieve dialoog, gevoed door een waaier aan technieken. Een bezoek in Elsene aan dit talentvolle koppel.

Wit als rode draad

Wit als rode draad

Keramiste Veerle Van Overloop pakte haar huis aan zoals haar andere creatieve projecten: met veel zin voor initiatief. De gordijnen verving ze door zelfgemaakte luiken, haar tuin legde ze aan na het lezen van een stapel tuinboeken. Voor haar interieur koos ze overal voor wit.

Nieuw in de winkel: Nest Special Kust

Nieuw in de winkel: Nest Special Kust

Lekker uitwaaien op het strand? Proeven van garnaalkroketten? Of genieten van een actieve vakantie? Picknicken, peddelsurfen, gocart rijden... Aan de Belgische Kust kan het allemaal!

Haal snel de nieuwe Nest in huis!

Haal snel de nieuwe Nest in huis!

Waarom zou je het aprilnummer van Nest in huis halen? Wij geven je alvast 5 goede redenen langs de krantenkiosk te gaan.

Het Atomium is 60 en dat wordt gevierd!

Het Atomium is 60 en dat wordt gevierd!

Hét monument van Brussel, het Atomium, bestaat 60 jaar en dat moet gevierd worden. Een heel jaar lang zijn er evenementen en drie tijdelijke tentoonstelling roepen de sfeer van expo 58 op.

Alleen reizen? Dit moet je weten

Alleen reizen? Dit moet je weten

Vertrek je binnenkort alleen op reis? Het boek Handboek voor de soloreiziger bereidt je voor tot in de puntjes.

Achter de draaischijf van Clay Club

Achter de draaischijf van Clay Club

Je kan er niet omheen: keramiek is helemaal terug van weggeweest. Je kan er maar beter goed in investeren, want mooie stukken gaan een leven lang mee. Selecteer ze op basis van techniek, glazuur en kleur, en presenteer ze met andere objecten voor een hedendaagse en moderne look.

San-thee

San-thee

De lekkerste thee zet je met losse blaadjes. Deze thee-eieren voegen ook nog eens een vrolijke noot toe aan het ritueel.

Bloesems werken de winter weg

Bloesems werken de winter weg

Geen krachtiger signaal om de winter definitief te verdrijven dan een boom in bloei. Vooral de fruitbloesems doen ons nu volop genieten van alle tinten van wit en roze. En ook al vind je ze misschien wat te uitbundig voor je eigen tuin, Japanse kerselaars blijven hét symbool van de lenteromantiek.

Zoete Pasen

Zoete Pasen

Geen Pasen zonder chocolade. Speciale smaken, leuke vormpjes... het aanbod paaszoetigheden is overweldigend. Wij maakten een selectie om je vingers bij af te likken.

Slaap eens onder een plant

Slaap eens onder een plant

Vrijdag 16 maart is het World Sleep Day en mag je eens goed uitslapen. Deze bedovertrekken met de mooiste plantenprints brengt de natuur tot in je slaapkamer.

EEN DROOM VAN EEN NEST

EEN DROOM VAN EEN NEST

Vrijdag 16 maart is de Internationale Dag van de Slaap. Een commercieel thema? Misschien, maar dat neemt niet weg dat een goede nachtrust onontbeerlijk is om gezond en fit te zijn en te blijven. Alles begint bij een goede slaaphygiëne én een fijne slaapomgeving. Maar wat dat precies is? Nest vroeg drie designers naar hun gedroomde slaapkamer.

Je eigen groenten zien groeien is zalig

Je eigen groenten zien groeien is zalig

Christine van Imschoot is een culinaire duizendpoot. Ze organiseert kookworkshops en foodshoppingtours, heeft een foodblog en schreef twee kookboeken. Ze gebruikt groenten uit haar moestuin, die ze bewerkt vanuit haar buikgevoel.

Retrodag in Kringwinkels

Retrodag in Kringwinkels

De Kringwinkels organiseren op 10 maart een Retrodag. Je kan er collector items op de kop tikken en meedoen met enkele Retro activiteiten.

Gespot: luxe-éclairs bij Chez Claire

Gespot: luxe-éclairs bij Chez Claire

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van de WASBAR in Antwerpen en Gent springen in een nieuw avontuur. Chez Claire brengt de éclair in een modern jasje.

Mmm chocolade!

Mmm chocolade!

Een weekend lang staat Tour & Taxis in het teken van de chocolade. Het Chocoladesalon biedt een vol programma met tal van workshops en ateliers, en natuurlijk ook proeven van al dat lekkers.

5 x groen doen

5 x groen doen

Wil je wat meer te weten komen over moeder natuur of je handen eens uit de mouwen steken? Misschien zijn deze workshops en cursussen wel iets voor jou.

Beter 'zonder'!

Beter 'zonder'!

Hou je tuin gezond. In de meeste gevallen gaat de natuur voor een biologisch evenwicht tussen nuttige en schadelijke insecten. Wil je zelf bijsturen doe het dan liefst met ecologische middelen. Het aanbod is de jongste jaren flink uitgebreid! Een overzicht.

Nest zet creativiteit in de kijker!

Nest zet creativiteit in de kijker!

Maak je mooie interieur- of modeaccessoires? Ben je creatief met papier of met naald en draad? Of zie je het groter en werk je liever met hout en metaal? Dan ben jij geknipt voor ons prikbord waar we elke maand een creatieveling in de kijker zetten.

Traag genieten: het kan nog in het Meetjesland

Traag genieten: het kan nog in het Meetjesland

Een streek, gevangen tussen Gent en Brugge, ongerept maar ook onbekend en onbemind. En dat terwijl ze alles heeft om de trage toerist te bekoren. Eindeloze horizonten, kreken à volonté en een wandelnetwerk dat al dat moois verbindt.

10 tuinen vol leven

10 tuinen vol leven

Vandaag in de kiosk: een nieuwe Nest Special Tuinen!

Recepten uit de moestuin

Recepten uit de moestuin

Op zijn lapje grond kweekt Jef Wynants alles wat de familie graag eet. Dochter Anna maakt er heerlijke gerechten mee. Hun verhaal lees je in het maartnummer van Nest. Hier serveren we twee extra recepten.

Voeten vegen!

Voeten vegen!

Waar vind je ze wanneer je ze nodig hebt? 10 originele deurmatten, die de schoenen goed schoonvegen.

Flanders Horse Xpo

Flanders Horse Xpo

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Gent: met 4 pistes en een longeerring is Flanders Horse Xpo de grootste beurs voor ruiter, menner, fokker en iedereen die van paarden houdt.

6 weetjes over biomelk

6 weetjes over biomelk

Wanneer is melk biologisch? Welke voordelen heeft het? Deze dingen wist je nog niet over biomelk.

Vijf nieuwe erkende streekproducten

Vijf nieuwe erkende streekproducten

Drie keer per jaar worden streekproducten erkend door de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten en de sectorgroep Streekproducten van VLAM. Uit de eerste ronde komen vijf gloednieuwe erkende producten: Filet d'Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen, Houtlandse koffie, gekapte vloerpistolet, West-Vlaamse splitwafels en Poperingse mazarinetaart.

Reuzenaronskelk staat opnieuw in bloei!

Reuzenaronskelk staat opnieuw in bloei!

De plantentuin in Meise heeft heugelijk nieuws: een van de reuzenaronskelken staat opnieuw in bloei. Een uitzonderlijke gebeurtenis dat al 3 jaar op een rij plaatsvindt.

Tuinbeurzen in februari

Tuinbeurzen in februari

Het tuinseizoen trekt zich terug op gang. Beginnen je groene vingers al te jeuken? Vergeet dan zeker niet langs te gaan bij deze februari-evenementen.

Van chocolade tot zeepbellen

Van chocolade tot zeepbellen

De krokusvakantie komt eraan en er staan heel wat kindvriendelijke activiteiten gepland. Tijd om eens te kijken wat je buiten carnaval nog kan doen in België.

Vis van het jaar 2018: zeeduivel

Vis van het jaar 2018: zeeduivel

Een nieuw jaar betekent een nieuwe vis van het jaar. Voor de dertigste keer koos VLAM een atypische vis van het jaar, de zeeduivel. Hij ziet er niet uit maar mag er wel zijn qua smaak.

5 mocktails om Tournée Minerale te overleven

5 mocktails om Tournée Minerale te overleven

Doe je mee aan tournée minerale of heb je gewoon geen zin in alcohol? Probeer dan eens een mocktail, een cocktail zonder alcohol. Het is de ideale vervanger voor de vele fruitsappen en waters, die je anders voorgeschoteld krijgt.

Aardpeer? Wat doe je daarmee?

Aardpeer? Wat doe je daarmee?

Overkomt het je ook? Zit er aardpeer in je groentemand en weet je begot niet wat je daarmee moet aanvangen. En dus blijft het liggen. Niet meer dus: in de nieuwe Nest vind je 5 recepten met aardpeer. Eentje geven we hier al prijs: heerlijk krokante chips met een pittige dipsaus.

Tik Tak 2.0

Tik Tak 2.0

Waar vind je ze als je ze nodig hebt? Deze wekkers houden je overdag keurig bij de tijd en zwieren je gezwind het bed uit.

De natuurlijke wereld van Marina Bautier

De natuurlijke wereld van Marina Bautier

Kijk naar buiten en laat je inspireren door het beste wat de natuur biedt. Door natuurlijke materialen zoals linnen, klei en hout in huis te halen, zorg je voor een serene sfeer. De combinatie van aardetinten met ruwe en gladde texturen is mooi om naar te kijken en ook aangenaam om aan te voelen.

Sanam alaikum!

Sanam alaikum!

De Iraanse Sanam Khatibi wou valkenier worden, werd dierentemster in een wildpark, maar koos voor een leven als kunstenares. Haar atelierwoning in Brussel is een sensuele alibabagrot vol persoonlijke souvenirs en brutale kunst. Nest kreeg een privérondleiding.

Zin in vakantie?

Zin in vakantie?

De grijze luchten beu? Dromen van zomer en van vakantie? Maar nog geen idee waar naartoe? Op deze beurzen en evenementen vind je vast inspiratie.

Dierbaar voor altijd

Dierbaar voor altijd

Een tegel met je lievelingsbloemen, een herinnering aan je trouwboeket of gewoon een kadertje vol sfeer: met gips geef je voorwerpen een touch van onsterfelijkheid. Ook leuk om te maken met kinderen.

Bucket list

Bucket list

Waar vind je ze wanneer je ze nodig hebt? 7 emmers voor binnen of buiten.

1, 2, 3... vogels tellen!

1, 2, 3... vogels tellen!

In de kale winterse bomen zie je ze perfect zitten: de meesjes en de vinken die er neerstrijken bij de mezenbollen, de spreeuwen en de merels die lustig in het gras pikken. Ideaal dus om aan het tellen te gaan: zaterdag 27 en zondag 28 januari vindt het Grote Vogel(tel)weekend plaats.

Gespot: Ikea pop-up gallery

Gespot: Ikea pop-up gallery

Vorig jaar in Milaan aangekondigd en binnenkort, vanaf februari, ook echt in de Ikea-winkels: Delaktig, ontworpen door Tom Dixon. Wie zolang niet kan wachten kan 'm alvast gaan uittesten en bewonderen in de Delaktig Gallery in het centrum van Brussel.

Pluktuin voor één middag

Pluktuin voor één middag

Ook genoeg van die grijze luchten van een troosteloze winter? Kijk je uit naar wat meer zon en warmte? Kleurrijke bloemen en planten zorgen instant voor een flikke oppepper. Om dat deugddoend effect te onderstrepen organiseert Vlam op zaterdag 20 januari een 'Pluktuin' in Antwerpen.

Komaan, trek je warme kleren aan!

Komaan, trek je warme kleren aan!

Te koud. Te nat. Te brrrr. Te urghghmpf. Er zijn veel excuses om niet naar buiten te trekken in hartje winter, maar die verklaren we bij dezen allemaal ongeldig. Na een heerlijke portie buitenlucht wordt het binnen nóg gezelliger. En zoals ze in Scandinavië zeggen: "Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij." Sarah Devos geeft je enkele tips.

Less is more

Less is more

Elke maand signaleren we nieuwe en leuke adresjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Zoals dit: Billierose, in Gent.

Zuurdesem & groenten van op het dak

Zuurdesem & groenten van op het dak

Elke maand signaleren we nieuwe en leuke adresjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Deze past alvast op het lijstje: Standard, in Antwerpen.

Inzameldag noten

Inzameldag noten

Ook wal- of hazelnoten in de tuin? Goede opbrengst gehad? Te veel om uit het handje te eten? Bij de Houtlandse Tuinsappen persen ze met plezier jouw noten tot olie. Op zaterdag 13 januari wordt de oogst verzameld.

Samen op stok: 7 handige kapstokken

Samen op stok: 7 handige kapstokken

Waar vind je ze wanneer je ze nodig hebt? 7 Handige kapstokjes voor aan de muur, in allerlei kleuren.

Een vleugje kleur

Een vleugje kleur

De winter oogt grijs en bruin. Echter niet voor de alerte waarnemer. Die ontwaart hier en daar nieuw leven. Maar de meest opvallende winterbloeier is de toverhazelaar en die krijgt het Arboretum van Kalmthout volop aandacht krijgt.

Fluwelen kerst

Fluwelen kerst

Actrice Veerle Dobbelaere houdt van gasten ontvangen en gezellig samen eten. Voor Nest dekt ze elke maand de tafel. Deze keer gaan we voluit voor een tafel in kerstsfeer!

Magie en licht in het Gravensteen

Magie en licht in het Gravensteen

Magische verlichting, feestelijk gedekte tafels, aperitiefconcerten, een verhalenfestival en een kindertheaterfestival: met deze ingrediënten is het Winterwonderkasteel een van de blikvangers op de Gentse Winterfeesten.

Over wonen en groen

Over wonen en groen

Voor wie graag boeken schenkt: 9 titels over wonen, interieur, foto's en natuur die wij wel in onze boekenkast zouden willen!

15 boeken voor foodies en thuiskoks

15 boeken voor foodies en thuiskoks

Last minute? Dan zit je met deze boeken goed: 15 titels waarmee je foodies en thuiskoks blij maakt.

De winnaar van onze kersboom

De winnaar van onze kersboom

In totaal waagden 2037 lezers hun kans, maar slechts één kon 'm winnen: de versierde kerstboom die we vorige maand mochten weggeven. Vorige woensdag toog Dicky van de Velde, met boom én versiering, naar Sofie Leroy in Roeselare. Dit is het resultaat!

Thuis is waar je hytte staat

Thuis is waar je hytte staat

Dat een reis je leven een nieuwe wending kan geven, blijkt eens te meer uit het verhaal van Anke en Geert. Zij vielen als een blok voor Noorwegen en lieten er hun eigen stijlvolle hytte bouwen. "We skiën vanuit onze achtertuin."

Feestelijke tarte tatin

Feestelijke tarte tatin

Tijdens de feestdagen neemt presentatrice Rani De Coninck de tuid om zich aan haar passie te wijden: uitgebreid lekker en gezond koken voor heel het gezin. De pot schaft wat er op dat moment te oogsten valt, zoals de wortels die in deze feestelijke tarte tatin verwerkt zijn.

Feest van licht

Feest van licht

In deze donkere tijd van het jaar organiseert de Plantentuin in Meise een stralend seizoensfeest: de WinterFloridylle staat helemaal in het teken van licht.

Cadeautjes voor foodies

Cadeautjes voor foodies

Op zoek naar een verrassing voor lekkerbekken en foodies? Een kleine selectie ter inspiratie. Ideaal voor onder de kerstboom of als eindejaarscadeau.

Jong talent onder de boom

Jong talent onder de boom

Op zoek naar een origineel cadeautje? Houd dan initiatieven als Jong Bloed en Kunst onder de Kerstboom in de gaten. Daar vind je objecten en ontwerpen van jong, Belgisch designtalent.

Jong talent onder de boom

Op zoek naar een origineel cadeautje? Houd dan initiatieven als Jong Bloed en Kunst onder de Kerstboom in de gaten. Daar vind je objecten en ontwerpen van jong, Belgisch designtalent.

Kerstsfeer zonder boom

Kerstsfeer zonder boom

Liever geen gedoe met een kerstboom, ballen en slingers? Ook zonder deze klassiekers kan je een gezellige kerstsfeer creëren. Met waxbollen en bolbloemen, bijvoorbeeld.

Tafel voor één

Tafel voor één

Actrice Veerle Dobbelaere houdt van gasten ontvangen en gezellig samen eten. Voor Nest dekt ze de tafel.

Putteke Winter: feest van licht en sfeer

Putteke Winter: feest van licht en sfeer

Het evenement Putteke Winter breidt langzaam maar zeker uit: dit jaar doet ook het Domein De Ster mee. En hoewel het nog niet echt wintert: hier kan je je alvast verwarmen!

Haalbare hapjes

Haalbare hapjes

Inspiratie voor de feestdagen: de nieuwe Special Koken van Nest ligt nu in de winkel en staat helemaal in het teken van 'hapjes'.

5 redenen om de nieuwe Nest te kopen

5 redenen om de nieuwe Nest te kopen

Vanaf vandaag ligt hij in de winkel: de nieuwe Nest. Nog geen abonnement? Dit zijn 5 goede redenen om 'm in huis te halen!