Koken op houtvuur

07/06/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 06/06/18 om 11:58
Uit Nest van 08/06/18

Natalie Schrauwen kookt het liefst buiten op open vuur. Als bezielster van het foodcollectief Les Odettes viert ze haar experimenteerdrang bot op wildplukken en koken met onkruid, en blaast ze oude bewaar- en kooktechnieken nieuw leven in. Zo raakte ze in de ban van koken op houtvuur. In haar Antwerpse stadstuin schoolde ze zichzelf spelenderwijs om tot een volleerd vuurkok.

Kampvuurtjes stoken deed Natalie als kind al, toen ze samen met haar broeren zus hele namiddagen in de natuur op ontdekkingstocht ging. Een natuurmens is ze nog altijd, al gebruikt ze houtvuur vandaagvooral om op te koken. Niet met vlees, zoals dat meestal op de barbecue gaat, wel metgroenten. "Koken boven vlammen is een mannelijke methode", vertelt Natalie terwijl ze hetvuur aanmaakt. "Daar was ik naar op zoek. Je bereidt groenten op een andere manier: door het hout krijgen ze een diepe, volle rooksmaak. Zo krijg je een stoere groentekeuken, wat mensen niet gewoon zijn."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners