Eitjes na Pasen

29/03/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 11:55
Uit Nest van 30/03/18

Een ei gepocheerd in een fluwelig laagje room. Elegant, fijn en zó klaar. Je kunt zo'n 'oeuf cocotte' ook nog upgraden met allerlei lekkers: kruiden, groenterestjes, spekjes, kaas...

OEuf cocotte is een klassiek Frans gerecht waarbij eieren in de oven au bain-marie garen in een ramequin of hittebestendig kommetje. Voor de allereenvoudigste versie breek je een eitje in een beboterd potje. Maar geheel volgens de regels van de traditie kun je de cocottes ook upgraden met een lepel room, zodat ze extra smeuïg worden. Op dat basisrecept kun je eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld de room op smaak brengen met wat je zelf lekker vindt. Een beetje nootmuskaat werkt altijd. Een snuif paprikapoeder, komijn of chilipoeder kan...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners