Toastjes met gepocheerde rabarber, geitenkaas en mizuna

11/05/18 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Toastjes met gepocheerde rabarber, geitenkaas en mizuna

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

8 sneetjes brood

400 g rabarberstelen

200 g suiker

1 el honing

sap van 1 sinaasappel

1/2 granaatappel

1/2 rode ui

200 g verse geitenkaas

enkele blaadjes mizuna (Japanse bladgroente met zachte mosterdsmaak)

szechuanpeper

fleur de sel

1 el olijfolie

Toast het brood goudbruin. Was de rabarber, snij in stukken van 5 cm.

Verhit de suiker met 300 ml water, honing en sinaasappelsap in een pan met dikke bodem. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de siroop iets dikker is. Voeg de rabarber en de fijngesneden rode ui toe. Pocheer enkele minuten. De stukken rabarber moeten zacht zijn maar hun vorm behouden. Schep ze uit de pan met een schuimspaan.

Snij de granaatappel doormidden, haal de pitjes eruit.

Bestrijk de broodjes met verse geitenkaas. Beleg met rabarber, werk af met fleur de sel, versgemalen szechuanpeper, gesnipperde bieslook , granaatappelpitjes en enkele blaadjes mizuna. Besprenkel met olijfolie en dien op.

Lees meer over:

Onze partners