Soep van rabarber en kersen

11/05/18 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Soep van rabarber en kersen

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

400 g rabarber

100 g suiker

50 ml honing

300 g kersen

sap van 1/2 citroen

50 g amandelschilfers

enkele bolletjes Jamaicapeper

Was de rabarber, snij de uiteinden af, schil de stengels indien gewenst met een dunschiller of verwijder de stugge draden. Snij in stukken van 1 à 2 cm. Breng de rabarber met 20 cl water, suiker en honing aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat een 10-tal minuten koken op laag vuur.

Neem van het vuur, laat afkoelen en trekken gedurende 30 minuten. Zeef. Hou sap en rabarber apart.

Ontpit de kersen, hou enkele kersen opzij, mix de rest fijn in een blender. Voeg het citroensap en het rabarbersap toe. Mix nog 1 minuut tot een gladde soep. Zet een halfuurtje in de koelkast.

Serveer de soep in diepe borden, voeg de stukjes rabarber en enkele kersen toe. Gril de amandelschilfers in een pan zonder vet tot ze lichtjes kleuren. Strooi ze over de soep. Werk af met een weinig grofgemalen peper.

Lees meer over:

Onze partners