Rabarbercake

11/05/18 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:07

Rabarbercake

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 1 cake:

100 g zachte boter

200 g agavesiroop

2 eieren

100 ml halfvolle melk

1/2 vanillestok

180 g zelfrijzende bloem

1 tl maanzaadjes

een snuifje zout

120 g rabarber

Voor erbij:

175 g verse roomkaas

25 g honing

1 tl citroensap

Rabarbercake: verwarm de oven voor tot 180°C. Roer in een mengkom de boter en agavesiroop tot een zacht, smeuïg mengsel. Voeg er de losgeklopte eieren, de melk en de uitgeschraapte vanille bij. Meng bloem, zout en maanzaadjes, spatel door het deeg. Doe het deeg in een beboterde cakevorm. Was de rabarber, snij in stukken en leg in klokvorm op de cake. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor erbij: meng de roomkaas met honing en citroensap, serveer naar wens bij de cake.

Lees meer over:

Onze partners