Lekker vet, vet Lekker

18/04/18 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:18

Vet is onmisbaar in de keuken en toch schuwen we het gebruik ervan. Ten onrechte, vindt Bas Robben. In zijn nieuwe boek 'Vet' ontleedt hij wat vet doet in gerechten en trakteert hij op recepten om duimen en vingers van af te likken.

Een haat-liefdeverhouding. Zo zou je onze huidige relatie met vet kunnen omschrijven. Vet is immers zeer calorierijk (9 kcal per gram!) en al snel in overvloed aanwezig in ons eten. Maar het heeft ook eigenschappen die ons lichaam, en daarmee onze gezondheid, ten goede komen. En bovendien: het ene vet is het andere niet. Voor Bas Robben, culinair journalist en ontwerper van recepten voor Marley Spoon, allemaal redenen om er een boek over te schrijven, mét recepten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners