Keukengeheimen voor beginners en gevorderden

23/02/16 om 14:58 - Bijgewerkt om 14:58

Waarvoor dient nu eigenlijk zo'n lepel met een gat erin? Wanneer moet je een sudderplaatje gebruiken? Het kookboekje van Dille & Kamille legt het je haarfijn uit.

Keukengeheimen voor beginners en gevorderden

Het is eens iets anders: een kookboek ingedeeld volgens het kookgerief dat je nodig hebt. Super praktisch om aan de hand van illustraties een overzicht te hebben van alle messen, lepels, pannen, kloppers, raspen en zeven die je misschien wel in je schuif hebt liggen, maar waarvan het precieze nut tot nu toe een mysterie was.

Kruidenwijzer en vruchtenkalender

Op het einde van elke hoofdstuk wordt je getrakteerd op enkele basisrecepten waarmee je zelf nog kan experimenteren. Helemaal achteraan zit een matentabel en een groenten- en fruitkalender, zodat je precies weet welke vrucht deze maand geoogst wordt. In de uitklapbare kruidenwijzer vind je een heldere uitleg van alle verse en gedroogde kruiden en hoe ze te gebruiken. Het antwoord op de vraag: 'Is het mogelijk om dille op een geslaagde manier in een gerecht te gebruiken?' is bij deze volmondig 'ja'.

Het boekje (12,95 euro) is verkrijgbaar in de winkels van Dille & Kamille of te bestellen op de website.

Nele Kempeneers

Onze partners