Garnaalkroketten op hun lekkerst

02/07/18 om 17:31 - Bijgewerkt om 17:34

Iedereen weet wel hoe je garnaalkroketten moet bereiden, maar weinigen slagen erin om dat op voortreffelijke wijze te doen. Sommigen verprutsen het kleinood al bij voorbaat door er kaas doorheen te jagen, anderen frituren het te lang, knoeien met het beslag of gebruiken te weinig garnalen. We schuimden de Belgische kust af, op zoek naar de specialisten.

Volkse sfeer

Stene bij Oostende is niet meteen het centrum van de wereld, ook al ligt James Ensor er begraven. Wie bestand is tegen lawaai, een kingsize beeldscherm en een gezellige drukte kan er naar Bistroom De Baron, die naam en faam verwierf met 110 biersoorten, 40 soorten gin en zeven soorten kroketten. De garnaalkroketten kunnen per twee, drie of vier stuks worden besteld. Ik kies voor de kleinste portie. Die wordt geserveerd op een bord met een genereuze hoeveelheid sla met mais en garnaaltjes - maar zonder peterselie. Daarnaast is er grof brood en boter.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners