Expo: Aan tafel!

18/10/11 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:11

Bron: Knack Weekend

Deze tentoonstelling met als subtitel 'van de akker tot het bord' is gewijd aan voeding in al haar aspecten.

Expo: Aan tafel!

De tentoonstelling 'Aan tafel!' (nog tot 3 juni 2012 in Tour& Taxis, Brussel) focust op verschillende thema's. In een eerste deel wordt ingegaan op het telen en produceren van voedsel, en wat de gevolgen (kunnen) zijn van deze productie. In het tweede deel staat het bereiden van voedsel centraal. Hier zie je welke stappen voedingsgewassen ondergaan vooraleer ze op ons bord liggen. Pas geoogste tarwe is nu eenmaal nog geen eetbaar brood.

Een derde onderdeel belicht het energetische aspect van voeding: hoe eten wordt omgezet in energie. Maar tegelijk is er ook aandacht voor eetgewoontes over de hele wereld en doorheen de tijd. In het laatste deel wordt vooruitgekeken: wat gaan we doen als we in 2050 negen miljard (!) mensen moeten voeden? Hoe gaan we dit aanpakken?

Daarnaast worden 33 Belgische topchefs op de kaart gezet en is er een kooktheater voor ateliers en demonstraties.

Onze partners