Erwten

07/06/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 29/06/18 om 10:03
Uit Nest van 08/06/18

De toepassingen van doperwten in de keuken zijn haast niet te tellen: in salades, in pasta's of in soep, bij gevogelte, gebraad of vis. Nest serveert vijf recepten, anders dan anders.

Doperwten kweek je voor de erwtjes, peulerwten voor de zachte peul en de zoete sugar snap (of suikererwt) voor een combinatie van erwt en peul. Eigenlijk is de plant dezelfde Pisum sativum, maar de verschillende rassen zijn meestal toegespitst op één doel: dikke erwten leveren voor in de soep, kleinere voor op het bord, zachte peulen produceren met amper of zelfs geen draad, of de vlezigheid van peulen en de zoetheid van erwten combineren in één pakketje. Je kunt een peulerwt laten uitgroeien en de erwtjes oogsten,...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners