Ceviche van kabeljauw en rabarber

11/05/18 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Ceviche van kabeljauw en rabarber

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

3 à 4 stengels rabarber (ca. 250 g)

600 g verse, stevige kabeljauwrug

1 el citroensap

1 tl grof zeezout

6 peperbolletjes

2 kleine rode uitjes

2 rode bieten

1 el olijfolie

enkele takjes verse dille

50 g fijngesneden krulsla

Was de rabarber, gebruik alleen de rode delen, snij deze in stukjes en maak er sap van met een centrifuge (200 à 250 ml).

Snij de kabeljauwrug in mootjes (2 cm dik), leg in een diepe kom. Overgiet met rabarber- en citroensap. Voeg zout en peper toe. Laat 16 minuten marineren, draai de mootjes om na 8 minuten.

Schil de rode bieten, snij met een mandoline in fijne schijfjes. (Blancheer ze heel kort en laat schrikken in ijswater als u de bietjes liever niet rauw hebt; laat goed uitlekken).

Snij de uitjes in fijne schijfjes.

Laat de kabeljauw goed uitlekken. Schik op de borden. Verdeel de rode biet en de uitjes over de mootjes. Druppel er wat olijfolie en rabarbermarinade over. Snij de dille fijn, versnipper over de ceviche. Serveer meteen met de salade.

Lees meer over:

Onze partners