5 recepten met plattekaas

5 recepten met plattekaas

In de keuken is plattekaas een dankbaar product, dat zijn weg vindt naar uiteenlopende gerechten. Deze vijf recepten bewijzen zijn veelzijdigheid.

Brita: de tijdloze waterfilterkan

Brita: de tijdloze waterfilterkan

Misschien heb je er zelf één, of zie je hem vaak staan bij vrienden. De waterfilterkan van Brita. Ze gaan al een tijdje mee, maar worden steeds weer vernieuwd. Zo blijven ze efficiënt en tijdloos. Ter ere van het 50 jarige bestaan van Brita, is er een tentoonstelling geopend met alle modellen van toen tot nu.

"Als ik kleur op het bord zeg, denk ik meteen aan groenten"

"Als ik kleur op het bord zeg, denk ik meteen aan groenten"

Seppe Nobels, de man achter Graanmarkt 13 in Antwerpen, creëerde voor Nest zes recepten rond krachtige kleuren. Je vindt ze in het maartnummer. Dit is wat hij vertelde over kleuren en en wat ze betekenen in zijn keuken.

Aan tafel bij Veerle

Aan tafel bij Veerle

In de Nest-rubriek 'De tafel van Veerle' blijkt al hoezeer Veerle Dobbelaere bezig is tafelen en gezelligheid. Maar naast actrice is ze ook een ervaren gastvrouw. Met haar nieuwe project 'de gasten van Veerle' nodigt ze je uit om al je zintuigen te prikkelen. Op het menu? Voedsel voor lichaam én geest.

Gezocht: passionele taartenbakkers (M/V)

Gezocht: passionele taartenbakkers (M/V)

Het nog jonge Belgische taartenmerk Tarte à moi gaat dit voorjaar op zoek naar nieuwe recepten. Daarvoor hebben ze jouw hulp nodig. Heb je een goed bakrecept dat je wil delen met de rest van België? Schrijf je dan snel in voor de wedstrijd.

Winterkost Spécial getest door basisschool De Bel.

Winterkost Spécial getest door basisschool De Bel.

De kinderen van basisschool De Bel in Muizen vormden het proefpanel voor het nieuwe kookboek, Winterkost Spécial, van de KVLV. Maar eerst gingen ze zelf het veld op om de groenten te oogsten

Chocoladefeest

Chocoladefeest

Voor de vierde keer op rij mag Brussel het Chocoladesalon ontvangen. Van 10 tot 12 februari staat Tour & Taxis helemaal in het teken van de cacao en de chocolade in al zijn gedaantes.

Rode poon is vis van het jaar 2017

Rode poon is vis van het jaar 2017

Voor de 29ste keer heeft VLAM samen met de visserijsector een vis van het jaar geselecteerd: in 2017 worden alle spotlights gericht op de rode poon.

De fijne smaak van broccoli

De fijne smaak van broccoli

Vanuit Italië en Spanje veroverde de broccoli de Vlaamse keukens. Geen wonder: hij is mooi, lekker en voedzaam. En past bovendien zowel bij vis als bij vlees. Ten bewijze daarvan vijf recepten met een verrassende twist.

Gerijpte koffie

Gerijpte koffie

Koffiebonen jarenlang laten rijpen. Met dit ongewone proces creëerde Nespresso 'Selection Vintage 2011', een limited edition voor wie houdt van een bijzonder bakje troost.

Winters witloof

Winters witloof

Traditioneel geteeld grondwitloof is een echte wintergroente. Het wordt trager geforceerd ...

Onder stoom

Onder stoom

Koken met stoom is niet alleen een gezonde en smakelijke techniek om voedingswaren ...

Voor fans van fondue

Voor fans van fondue

Met het eindejaar in zicht grijpen we vaak terug naar de klassiekers. Maak tijd voor uren tafelplezier en diep het fonduestel weer op uit de kast, voor de vertrouwde kaas- of vleesfondue, of voor wat excentriekere varianten waarvan we de recepten verklappen.

5 x feestelijke taarten

5 x feestelijke taarten

Geen tijd om zelf te bakken? Geen nood: met deze feestelijke taarten sluit je het diner af in stijl.

Dagelijkse Kerst aan de Kust

Dagelijkse Kerst aan de Kust

Voor het kerstmenu verhuist Jeroen Meus deze week met zijn keuken naar Oostende. Je kan er de populaire chef aan het werk zien.

Krokante nougat met noten en rozenbottel

Krokante nougat met noten en rozenbottel

In het decembernummer vind je drie zoete receptjes voor eetbare cadeautjes. Dit is een extraatje: het recept voor 'krokante nougat met noten en rozenbottel'.

Citroen: smaakmaker bij uitstek

Citroen: smaakmaker bij uitstek

Citroen deed pas in de vijftiende eeuw zijn intrede in de westerse keuken, maar is er niet meer weg te branden.

Feestelijke buffetten

Feestelijke buffetten

De nieuwe Special Koken van Nest ligt nu in de winkel en geeft je tonnen inspiratie voor het feestbuffet!

Paté à volonté

Paté à volonté

Een ouderwetse paté maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Het vraagt alleen wat tijd. En het fijne is dat je onvoorstelbaar veel mogelijkheden hebt. Het plezier begint met de keuze van de ingrediënten: welke soorten vlees, specerijen, kruiden of drank ga je gebruiken om je paté een diepe smaak te geven? 5 recepten om je op weg te helpen.

Smakelijke champignons

Smakelijke champignons

De witte champignon is 's werelds meest gekweekte en meest gegeten paddenstoel. Ze zijn heerlijk in stoofpotten en soepen, of in combinatie met gevogelte. Wij serveren vijf smaakvolle recepten met champignons in de hoofdrol.

Extra pannenkoekrecept

Extra pannenkoekrecept

In het novembernummer van Nest vind je enkele heerlijke recepten voor hartige en zoete pannenkoeken. Dit is een extraatje: het recept voor galettes met gepocheerde peer en geitenkaas.

Goudgebakken pie

Goudgebakken pie

Pie is een hartig of zoet gerecht met smaakvolle vulling verpakt in een heerlijk krokant deeg. Uitgesproken herfstvoedsel en comfort food pur sang. Wij serveren je zes recepten om van te smullen.

5 x pizza voor en door kinderen

5 x pizza voor en door kinderen

Pizza is duidelijk een favoriet van onze keukenpietjes. Simon en Rosa serveerden ons hun recepten. Comfort food voor groot en klein.

Kleurrijke affiches

Kleurrijke affiches

Reclame-objecten kunnen heel banaal zijn, maar ontzettend mooi. Soms zijn het echte kunstwerkjes. Zoals de jenever- en likeuraffiches die in het Hasseltse jenevermuseum worden getoond.

Lekker van ter plekke

Lekker van ter plekke

Zeven nieuwe streekproducten brengen het aantal erkenningen op meer dan 200.

5 x mais in de hoofdrol

5 x mais in de hoofdrol

Mais, de enige inheemse graansoort in Amerika, zit verwerkt in talloze producten. Maar in de keuken blijft het vaak een buitenbeentje. Met deze vijf recepten ga je wellicht overstag.

Lady Chef of the Year

Lady Chef of the Year

Julie Baekelandt mag zich een jaar lang de Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2016 noemen. Al drie jaar staat ze achter het fornuis van haar eigen restaurant, C-Jules in Zottegem, waar ze op een originele manier streekproducten in de kijker zet. Welsh lam, bijvoorbeeld, of Gressingham eend. Twee recepten om zelf uit te proberen.

Zelf drogen zonder moeite

Zelf drogen zonder moeite

Thuis fruit, groenten en zeker vlees drogen: we doen het bijna nooit meer. Toch is het niet moeilijk en je wordt beloond met extra geconcentreerde aroma's en verrassende textuur.

5 x tomaat in de hoofdrol

5 x tomaat in de hoofdrol

Tomaten zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Tegenwoordig bestaan ze in allerlei kleuren en formaten. Heerlijk om mee aan de slag te gaan.

Kopen bij de boer

Kopen bij de boer

Een groeiend aantal mensen koopt groenten en fruit rechtstreeks bij de boer. Op de vernieuwde website rechtvanbijdeboer.be zijjn alle verkooppunten in Vlaanderen en Brussel samengebracht.

Pizzafeestje voor een uniek museum

Pizzafeestje voor een uniek museum

De Antwerpse gemeente Sint-Katelijne-Waver is een draaischijf voor de verkoop van groenten in ons land. Een groentemuseum ligt misschien niet voor de hand, maar als het idee ergens kon aanslaan, dan wel hier. Dat dachten de oprichters van 't Grom net tien jaar geleden, en ze hadden gelijk.

4 x feestelijke vissoep

4 x feestelijke vissoep

Vanaf augustus is er weer volop aanvoer van vis. Tijd dus voor een zilte vissoep met een feestelijk tintje.

3 x zalig zoete taarten

3 x zalig zoete taarten

In elk nummer van Nest toont een keukenpietje zijn of haar favoriete gerecht. Deze zomer delen we een aantal van deze recepten op onze site. In deze aflevering: bresiliennetaart, kaastaart en flantaart. Drie zalig zoete desserts om samen met de kids te maken én te smaken.

3 x vegan

3 x vegan

Het boekje 'Vegan Delight' van Saskia Roeda bevat 50 veganrecepten zonder tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker. Inspirerend, zelfs voor wie geen overtuigd veganist is.

3 x hartig gebak

3 x hartig gebak

In elk nummer van Nest toont een keukenpietje zijn of haar favoriete gerecht. Deze zomer delen we een aantal van deze recepten op onze site. In deze aflevering: quiche met kerstomaatjes, taart met zalm en cake met spekjes en pruimen. Zelf gemaakt smaakt het eens zo lekker!

3 feestelijke zomerrecepten

3 feestelijke zomerrecepten

Niets smaakt zo lekker als home made. Zeker in de zomer wanneer groenten en fruit volop voorradig zijn. Met deze 3 recepten geef je elk feestje een onvergetelijk accent.

Een koud kunstje

Een koud kunstje

Op een stokje, in een beker of in een hoorntje: sorbet is altijd fris en smaakt dubbel zo lekker als het zomert. Zelfgemaakte sorbet is niet alleen overheerlijk, je kan ook alle mogelijke combinaties maken - zoals in deze recepten.

Lekker, gevarieerd en zonder alcohol

Lekker, gevarieerd en zonder alcohol

Wie op een feestje liever geen wijn of bier drinkt, is meestal veroordeeld tot een glas smaakloos water of klef fruitsap. Maar er zijn alternatieven: smoothies, energiedrankjes, thee, punch én mocktails. In 'De Mocktailbar' verzamelde Fern Green meer dan 90 recepten.

Koken uit een doos

Koken uit een doos

Het aanbod van bedrijven die kookpakketten aan huis leveren blijft groeien. In zo'n pakket zitten alle ingrediënten om 2 tot 5 maaltijden klaar te maken. Keuze genoeg, zo blijkt uit dit overzicht.

Geef mij maar de portie van Fikkie

Geef mij maar de portie van Fikkie

De Boerenbond en Landelijke Gilden pakten deze week uit met een campagne rond de voedselprijzen. "We betalen minder voor onze eigen maaltijd dan voor de hondenbrokken van Bobby", luidde het. Die campagne trok de aandacht op een groot probleem: de prijs die onze boeren krijgen voor hun producten. En dat is véél meer dan een verhaal over vrije concurrentie.

Mediterrane smaakmaker: rozemarijn

Mediterrane smaakmaker: rozemarijn

Weinig kruiden roepen zo de sfeer van vakantie in het zuiden op als rozemarijn. Deze struik groeit er aan de kust en wordt gewaardeerd voor zowel zijn culinaire als geneeskrachtige eigenschappen. Vijf recepten met rozemarijn als smaakmaker.

7 verrassende zomerbroodjes

7 verrassende zomerbroodjes

Wie uit wandelen gaat, neemt geen uitgebreide knapzak mee. Maar een broodjeslunch hoeft niet saai te zijn. Zeven verrassende combinaties met kaas in de hoofdrol.

Rook als smaakmaker

Rook als smaakmaker

Gerookte producten zijn terug van weggeweest, zowel in de keuken van de chefs als in onze eigen bereidingen. Ziehier een paar tips om zelf aan de slag te gaan en dagelijkse ingrediënten een heel nieuw parfum te geven.

Veilig barbecueën

Veilig barbecueën

Ieder jaar rond deze tijd wordt in menig huishouden de barbecue van onder het stof gehaald. Met deze 12 tips lukt het vast om veilig, proper en als een echte pro te barbecueën.

3 zalige, romige opkikkers

3 zalige, romige opkikkers

Milkshakes alleen voor kinderen? Deze recepten bewijzen het tegendeel.

Dipsaus à la minute

Dipsaus à la minute

Organiseer jij maandag ook een televisieavond met de voetbalvrienden? Met deze dipsaus zit de sfeer er meteen goed in!

Samen voor agro-ecologie

Samen voor agro-ecologie

Tijdens Krachtboer mocht sterrenchef Kobe Desramault 'Voedsel Anders' aan pers en publiek voorstellen. Deze nieuwe beweging groepeert vijftien organisaties en pleit voor agro-ecologie: een alternatief voedselproductiesysteem dat àlle aspecten van het voedselsysteem verduurzaamt. Wij vroegen ons af wat dat inhoudt.

Creatief met kaas: reblochon

Creatief met kaas: reblochon

Reblochon de Savoie is een van die kazen die je wel kent van naam. Hij past uitstekend op een kaasplank, maar minder bekend is dat je met deze kaas verrassende gerechten kan klaarmaken. Wij serveren je 3 suggesties.

Zomerzoete frambozen

Zomerzoete frambozen

Delicaat, maar o zo lekker! Frambozen combineren mooi met vis, gevogelte en wild. Zonder de desserts te vergeten, natuurlijk.

WereldMelkDag

WereldMelkDag

Sinds 2001 staat men op 1 juni wereldwijd stil bij de onmisbare rol van melk in de ontwikkeling van een mensenleven. Dit jaar lanceert VLAM de campagne 'Wat is jouw #Melkmoment?'

BBQ: meer dan alleen maar worst

BBQ: meer dan alleen maar worst

Dat Belgen graag barbecueën is wel duidelijk. Vanaf de zon tevoorschijn komt, worden kolen en spatels bovengehaald. Wat we het liefst op de barbecue zien liggen? Worst! Nest geeft je enkele alternatieven.

Lekker snacken met zachtfruit

Lekker snacken met zachtfruit

Zachtfruit is de verzamelnaam voor aardbeien, frambozen en allerhande bessen en kersen. Met dit zomerfruit van bij ons, hoeft snacken helemaal niet ongezond te zijn en toch heerlijk zoet of zuur. VLAM lanceert schattige video's waarin peuters voor het eerst dit zoets proeven.

Voetbal met kaas

Voetbal met kaas

Sommige duels vallen nu eenmaal beter in de smaak dan andere. De wedstrijd nu zaterdag tussen Zwitserland en België is er zo eentje. In een duel op de kaasplank hebben de Zwitserse kazen niets te vrezen, maar op het voetbalveld tegen de Rode Duivels...? Het wordt ongetwijfeld een match om van te smullen. Met deze recepten wordt kaas uit het vuistje net even anders.

Tong, van boord tot bord

Tong, van boord tot bord

Een vis legt een hele weg af voor hij op een bord beland. Nest ging mee in het spoor van de tong.

Koken met streekproducten: kriekbier

Koken met streekproducten: kriekbier

Hoewel het ook in West-Vlaanderen wordt gemaakt, is er geen typischer Vlaams-Brabants streekproduct dan kriekbier. De basis van die frisse drank is lambiekbier, en die naam zou van de gemeente Lembeek komen.

Bioweek wordt Biocampagne van 3 jaar

Bioweek wordt Biocampagne van 3 jaar

De Bioweek is niet meer. In plaats daarvan pakt BioForum Vlaanderen uit met een campagne waarbij twee tot drie keer per jaar één product in de kijker wordt gezet. Wim Lybaert, moestuinier in hart en nieren, zet er zijn schouders onder.

Gloednieuw: Nest Koken

Gloednieuw: Nest Koken

De voorjaarseditie van Nest Koken is uit: fris, heerlijk verrassend en inspirerend van 's morgens tot 's avonds!

Een lunch(box) anders dan anders

Een lunch(box) anders dan anders

Vaak maken we van de lunch niet veel werk. Een snelle boterham, een haastig in elkaar geflanste salade... Maar het kan ook anders. Dat bewijst het boek 'Love your Lunch' van Sean Wainer. Drie recepten als smaakmaker.

Vlieg mee met Nesquik

Vlieg mee met Nesquik

Willen jou kinderen hun dromen vereeuwigen? Nesquik stelt alle kinderen voor om hun dromen te vangen en bewaren, een decennium lang.

Gekke groenten

Gekke groenten

Een misvormde tomaat op je bord? Delhaize breidt haar actie 'Lelijke groenten' dit jaar uit. Vanaf 29 april vind je in meer dan 100 Delhaizewinkels gekke groenten voor een spotprijs.

Bring It On: een stressvrij feest voor iedereen

Bring It On: een stressvrij feest voor iedereen

Cateraars Dirk Gilis en Filip Fransen zijn zeker van hun stuk: ze willen mensen aanmoedigen meer etentjes te organiseren zonder uren in de keuken te moeten vertoeven.

4 handige lijstjes met alle seizoensgroenten en -fruit op een rijtje

4 handige lijstjes met alle seizoensgroenten en -fruit op een rijtje

Bewust eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De keuze voor seizoensgroenten is al een grote stap in de goede richting. Wij maakten 4 handige lijstjes zodat je zonder problemen je weg vindt in het grote aanbod seizoensgroenten en -fruit.

Kokosnoot, voor een exotisch tintje

Kokosnoot, voor een exotisch tintje

Kokosmelk, kokosolie, geraspte kokos: de vrucht van de kokospalm kent allerlei toepassingen in de keuken.

Witloof(je) verovert de kinderkeuken

Witloof(je) verovert de kinderkeuken

Kinderen en groenten, het blijft een moeilijke strijd. Loofje, het personage van de nieuwe campagne van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en Witloof van bij Ons, heeft daar iets op gevonden.

Lentegroene sla

Lentegroene sla

Maar weinig groenten roepen zo sterk het beeld op van voorjaar als sla. Vandaag bestaan er tientallen soorten waarmee je een waaier aan mogelijkheden hebt in de keuken. Vijf recepten als smaakmaker.

Keukengeheimen voor beginners en gevorderden

Keukengeheimen voor beginners en gevorderden

Waarvoor dient nu eigenlijk zo'n lepel met een gat erin? Wanneer moet je een sudderplaatje gebruiken? Het kookboekje van Dille & Kamille legt het je haarfijn uit.

Lunch uit een bokaal

Lunch uit een bokaal

Op zoek naar een stijlvol, gezond en lekker alternatief voor je dagelijkse brooddoos vol sandwiches met hesp? De lunches van Jarheads, geleverd in een glazen bokaal, zijn misschien wel iets voor jou en je collega's.

Azijn, lekker zuur

Azijn, lekker zuur

Het maken van azijn wordt al in de bijbel vermeld. En tot op vandaag is het zurige goedje een belangrijke smaakmaker in de keuken.

5 x salad in a jar

5 x salad in a jar

Ze zijn hip en trendy: de salads in a jar. Overgewaaid vanuit Amerika, veroveren ze nu ook ons land. Vijf recepten voor een heerlijke salade in een xl-jampot.

5 x ananas

5 x ananas

De ananas werd in Europa bekend dankzij Columbus. Rijk aan vitamines en mineralen is het ook een dankbaar ingrediënt voor veel recepten.

Ode aan Belgische chocolade

Ode aan Belgische chocolade

Het watertanden kan beginnen! In februari strijkt het Chocoladesalon weer drie dagen neer in Brussels Expo, en het belooft een smakelijke editie te worden.

Koken met streekproducten: Postelse abdijkaas

Koken met streekproducten: Postelse abdijkaas

In 1947 zetten de norbertijner monniken van Postel koeien op de weiden romdom de abdij, om kaas te maken van de melk. Dat doen ze vandaag nog altijd.

Mediterraans leven in België

Mediterraans leven in België

Een gezonde mediterrane levensstijl combineren met Belgische, lokale producten? Volgens AB InBev is het perfect mogelijk en kan er zelfs een biertje bij.

2016 is het jaar van de peulvrucht

2016 is het jaar van de peulvrucht

Peulvruchten: ze zijn nog relatief onbekend en onbemind. Maar daar wil de VN in 2016 verandering in brengen.

Bewust gezond

Bewust gezond

Het einde van het jaar nadert en het lijstje 'goede voornemens' groeit. Bewuster en gezonder leven is wellicht een van de items op die bucket list. Vijf boeken om inspiratie uit te putten.

Zoet zonder suiker

Zoet zonder suiker

Veel feestelijke desserts zijn caloriebommen, en dat besef bederft soms de pret. Toch zijn deze vijf nagerechten perfect te maken zonder één gram suiker. Het geheim? een plantje uit Zuid-Amerika.

Room in de hoofdrol

Room in de hoofdrol

Het is een vast ingrediënt in onze keukens en vindt zowel toepassing in zoute als in zoete gerechten: vijf recepten met room.

Feestelijk koken

Feestelijk koken

100 heerlijke recepten, verrassend en feestelijk: de nieuwe Special Koken van Nest ligt vrijdag in de winkel.

Heerlijke broodrecepten

Heerlijke broodrecepten

Vijf broodrecepten, ideaal om een sombere winterdag mee op te vrolijken. Want weinig geuren roepen zo een instant gevoel van gezelligheid thuis op als die van versgebakken brood.

Vegetarisch de wereld rond

Vegetarisch de wereld rond

In de vegetarische wereldkeuken vind je kleurrijke gerechten boordevol smaken en contrasten.

Koken met streekproducten: Gentse mosterd

Koken met streekproducten: Gentse mosterd

De Stropkes-mosterd van Ferdinand Tierenteyn is een Gents streekproduct dat tot ver over de taalgrens en zelfs over de landsgrenzen wordt verkocht.

Ons Kookboek, van jou

Ons Kookboek, van jou

Voor het derde jaar op rij kan je een gepersonaliseerde versie van Ons Kookboek in huis halen. Of schenken.

Koken met streekproducten: Loonse stroop

Koken met streekproducten: Loonse stroop

Zuiver fruit en niks anders, daarvan wordt Limburgse stroop gemaakt. Er is wel een zorgvuldige selectie van grondstoffen voor nodig, en een kookproces dat meer dan vijftien uur kan duren.

Koken met streekproducten: West-Vlaams rood rund

Koken met streekproducten: West-Vlaams rood rund

De oorsprong van het dier gaat minstens vijf eeuwen terug. Het vlees, erkend als streekproduct, is vermaard om zijn smaak. Maar het West-Vlaams rood ras was tot voor kort bijna uitgestorven.

Veggieweek

Veggieweek

In de aanloop naar de Wereld Veggie Dag op donderdag 1 oktober organiseert EVA voor het eerst een Veggieweek.

Steak

Steak

De trend van de laatste vijf jaar om rundvlees langer te laten rijpen vooraleer het op de markt wordt gebracht, is fantastisch! Er is nog nooit zoveel vlees van topkwaliteit verkrijgbaar geweest bij de slager.

Nest Special Koken: warm aanbevolen

Nest Special Koken: warm aanbevolen

De oven speelt een hoofdrol in deze nieuwe kookspecial in samenwerking met hotelschool Ter Duinen

Gek? Lelijk? Lekker!

Gek? Lelijk? Lekker!

Sommige groenten geraken niet in de winkel: ze zijn te groot, te klein, te dik, te kort, hebben allerlei rare vormen... Delhaize neemt die 'gekke' groente op in het assortiment.

Het betere barbecueën

Het betere barbecueën

Met de zonnige dagen is ook het barbecueseizoen aangebroken. Dit boek wil je wegwijs maken in het betere barbecueën.

Variaties op ui

Variaties op ui

Niet alleen bij ons is de 'ui' een belangrijk ingrediënt in de keuken. De hele wereld kent recepten met ui. Een ontmoeting met een oude bekende.

Erfgoedtafelen

Erfgoedtafelen

Het Provinciaal Erfgoedcentrum van Oost-Vlaanderen pakt uit met een nieuw initiatief en koppelt een smaakvolle lunch aan erfgoedbeleving.

BBQ-bijbel:lijvig en smakelijk

BBQ-bijbel:lijvig en smakelijk

Een kwarteeuw. Zolang bestaat restaurant Elckerlijk. 25 jaren waarin Peter De Clercq het barbecueën in Vlaanderen naar een hoger niveau tilde. Met de 'BBQ. Outdoor Cooking Bijbel' blikt hij terug en serveert tegelijkertijd 101 toprecepten.

10 tips voor een geslaagde barbecue

10 tips voor een geslaagde barbecue

Zelfs als de zon niet echt wil meewerken, barbecueën zorgt altijd voor vakantiesfeer. Tijd dus om het ding van onder het stof te halen.

Oesters: zilt en zondig

Oesters: zilt en zondig

Van 12 juni tot 22 november loopt in het Navigo in Oostduinkerke 'Oesterpassie', een zinderende tentoonstelling over zilte oesters en zeven zonden.

Peper in alle kleuren

Peper in alle kleuren

Peper kan je moeilijk als hoofdingrediënt gebruiken in een gerecht, maar als smaakmaker is hij onovertroffen.