Daar is Nest september!

Daar is Nest september!

Drie topinterieurs en een blik op de nieuwe kookapparaten, lekkere recepten voor een bijzondere lunchbox maar ook recepten voor chutneys, het favoriete groenplekje van Staf Coppens en nog veel meer.

Meer weten over het groen dat ons omringt?

Meer weten over het groen dat ons omringt?

Ook dit najaar organiseren verschillende verenigingen en instanties allerlei cursussen over tuin en natuur. Een kleine greep uit het aanbod.

 

De Makersrepubliek

De Makersrepubliek

Na de Makersmatch vorig jaar organiseert Handmade in Brugge nu De Makersrepubliek, een pop-up huis waar je kan proeven van vakmanschap uit Brugge en daarbuiten.


Plant nu sieruien!

Plant nu sieruien!

Of toch nog héél even wachten: de ideale temperatuur om de bollen te planten is onder 10°C!

Zelf drogen zonder moeite

Zelf drogen zonder moeite

Thuis fruit, groenten en zeker vlees drogen: we doen het bijna nooit meer. Toch is het niet moeilijk en je wordt beloond met extra geconcentreerde aroma's en verrassende textuur.


Herfsttuindagen

Herfsttuindagen

Genietend van de laatste zonnestralen, maakt de tuin zich langzaam klaar voor de winter. Tijd om op te kuisen én om gaten in de tuin op te vullen. Op deze beurzen vind je vast inspiratie.

Nieuw gazon in 10 stappen

Nieuw gazon in 10 stappen

De aanleg van een nieuw gazon krijgt zelden de aandacht die het verdient. Het Nest-tienstappenplan legt de basis voor een levenslang perfecte grasmat.


Kopen bij de boer

Kopen bij de boer

Een groeiend aantal mensen koopt groenten en fruit rechtstreeks bij de boer. Op de vernieuwde website rechtvanbijdeboer.be zijjn alle verkooppunten in Vlaanderen en Brussel samengebracht.

Het bloeiwonder van de emmenopterys

Het bloeiwonder van de emmenopterys

Zo zeldzaam is deze boom, dat hij zelfs geen Nederlandse naam heeft. De Chinese emmenopterys bloeit bovendien uiterst zelden in Europa. In ons land gebeurde dat nog maar vijf keer - en nu opnieuw. Nu te zien in het Arboretum van Kalmthout!5 x tomaat in de hoofdrol

5 x tomaat in de hoofdrol

Tomaten zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Tegenwoordig bestaan ze in allerlei kleuren en formaten. Heerlijk om mee aan de slag te gaan.


4 x feestelijke vissoep

4 x feestelijke vissoep

Vanaf augustus is er weer volop aanvoer van vis. Tijd dus voor een zilte vissoep ...

Kleurenboost in huis

Kleurenboost in huis

Er was een tijd dat chrysanten echte herfstbloemen waren. In de winkel vind je ze ...


3 x vegan

3 x vegan

Het boekje 'Vegan Delight' van Saskia Roeda bevat 50 veganrecepten zonder tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker. Inspirerend, zelfs voor wie geen overtuigd veganist is.


Kwetsbaar stoer

Kwetsbaar stoer

'Stoer' heet het tweeluik waarin het Navigo in Oostduinkerke op zoek gaat naar het DNA van de visser. Het eerste luik, de tentoonstelling 'Engelen van de zee', is nu te zien in het museum. Het pas verschenen boek 'Onze Vissers' legt het 'zoute hart' van de visserij bloot.


Tuinverlichting in de spots

Tuinverlichting in de spots

Goede tuinverlichting brengt de tuin 's nachts tot leven en nodigt uit tot extra ...

Recentste nieuwsoverzicht Nest

Wonen

Meer wonen »

Koken

Meer koken »


Tuin

Meer tuin »

Groen

Meer groen »


Doen

Meer doen »

Lifestyle

Meer lifestyle »