Nest in een nieuw jasje

Nest in een nieuw jasje

Vandaag in de winkel: een nieuwe Nest, in een gloednieuwe jas!

Frêle winterschoonheid

Frêle winterschoonheid

Het lijkt alsof tuin en natuur nog in volle winterslaap zijn, maar hier en daar ontluiken frêle bloemen: de eerste tekenen dat er een nieuwe lente aankomt. Sneeuwklokjes, helleborus en hamamelis staan in de kijker.

  •  
Veerle viert Valentijn

Veerle viert Valentijn

Actrice Veerle Dobbelaere houdt van gasten ontvangen en gezellig samen eten. Vanaf volgende maand toont ze hoe je met een minimum aan middelen en een beetje creativiteit een mooie tafel dekt. Als voorsmaakje: de Valentijnstafel van Veerle.

Chocoladefeest

Chocoladefeest

Voor de vierde keer op rij mag Brussel het Chocoladesalon ontvangen. Van 10 tot 12 februari staat Tour & Taxis helemaal in het teken van de cacao en de chocolade in al zijn gedaantes.

De fijne smaak van broccoli

De fijne smaak van broccoli

Vanuit Italië en Spanje veroverde de broccoli de Vlaamse keukens. Geen wonder: hij is mooi, lekker en voedzaam. En past bovendien zowel bij vis als bij vlees. Ten bewijze daarvan vijf recepten met een verrassende twist.

Rode poon is vis van het jaar 2017

Rode poon is vis van het jaar 2017

Voor de 29ste keer heeft VLAM samen met de visserijsector een vis van het jaar geselecteerd: in 2017 worden alle spotlights gericht op de rode poon.

Gerijpte koffie

Gerijpte koffie

Koffiebonen jarenlang laten rijpen. Met dit ongewone proces creëerde Nespresso 'Selection Vintage 2011', een limited edition voor wie houdt van een bijzonder bakje troost.

1, 2, 3... mussen?

1, 2, 3... mussen?

Het jaarlijkse Vogeltelweekend van Natuurpunt vindt dit jaar plaats op 28 en 29 januari. Maar is je tuin daar klaar voor?

Dromen van zon en warmte

Dromen van zon en warmte

De feestdagen zijn doorgespoeld en koning Winter regeeert met ijskoude hand. Eén tip voor wie geen boodschap heeft aan sneeuw en ijs, en nu al droomt van een zonnig warme (zomer)vakanties: schrijf nu de data van de grote vakantiesalons in je agenda!

Winters witloof

Winters witloof

Traditioneel geteeld grondwitloof is een echte wintergroente. Het wordt trager geforceerd en de smaak is fijner en evenwichtiger dan witloof uit hydrocultuur. Vijf recepten op het uit te testen.

Badkamergeheimen

Badkamergeheimen

Samen in bad? Altijd doorspoelen? Preuts op het toilet? Een online-enquête legt Belgische badkamergeheimen bloot.

Onder stoom

Onder stoom

Koken met stoom is niet alleen een gezonde en smakelijke techniek om voedingswaren ...

Tussen innovatie en imitatie

Tussen innovatie en imitatie

Geld of roem vergaren met het creatieve werk van iemand anders... het is moreel verwerpelijk ...

Voor fans van fondue

Voor fans van fondue

Met het eindejaar in zicht grijpen we vaak terug naar de klassiekers. Maak tijd voor uren tafelplezier en diep het fonduestel weer op uit de kast, voor de vertrouwde kaas- of vleesfondue, of voor wat excentriekere varianten waarvan we de recepten verklappen.

Recentste nieuwsoverzicht Nest

Wonen

Meer wonen »

Koken

Meer koken »


Tuin

Meer tuin »

Groen

Meer groen »


Doen

Meer doen »

Lifestyle

Meer lifestyle »