3 x zalig zoete taarten

05/08/16 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

Bron: Nest

In elk nummer van Nest toont een keukenpietje zijn of haar favoriete gerecht. Deze zomer delen we een aantal van deze recepten op onze site. In deze aflevering: bresiliennetaart, kaastaart en flantaart. Drie zalig zoete desserts om samen met de kids te maken én te smaken.

Bresiliennetaart

Bresiliennetaart © D. Hendrikx

BRESILIENNETAART

Dit heb je nodig:

Een bakvorm van 30 cm diameter

1 vel bladerdeeg

1/5 liter melk

150 g fijne suiker

1 zakje vanillesuiker

60 g bloem

4 eieren (gesplitst)

1 blikje volle room

bresiliennenootjes (kant en klaar)

Zo maak je het:

Verwarm vooraf de oven op 170 °C.

Klop de eierdooiers samen met de helft van de suiker en de vanillesuiker tot ze witter zien.

Meng de gezeefde bloem door dit mengsel.

Voeg er de koude melk bij en meng tot een glad beslag.

Neem een andere mengkom en klop daarin de eiwitten stijf samen met de andere helft van de suiker.

Meng de geklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag.

Rol het bladerdeeg uit over de vorm en prik gaatjes met een vork

Giet het mengsel in de vorm met bladerdeeg

Zet - voorzichtig, want het beslag is lopend - in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

Laat afkoelen.

Klop de room tot slagroom als de taart is afgekoeld.

Verdeel de room over de taart en bestrooi met bresiliennenootjes. Smakelijk!

Frisse kaastaart

Frisse kaastaart © D. Hendrikx

FRISSE KAASTAART

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

150 g speculaaskoekjes, fijngestampt

65 g gesmolten boter

25 gr bruine suiker

Voor de 'vulling':

4 gelatineblaadjes

2 eieren

75 gr fijne suiker

300 gr platte kaas (kan zowel met magere als met gewone)

het sap van 1 verse limoen

150 ml slagroom

Voor de coulis:

half zakje diepvriesframbozen of twee bakjes verse frambozen (afhankelijk van het seizoen)

1,5 kop koud water

50 gr suiker (mag meer zijn naar smaak)

Zo maak je het:

Mix speculaas met de bruine suiker en de gesmolten boter.

Leg in een springvorm (24 cm diameter) een stuk bakpapier. Doe het speculaasmengsel erin en druk goed aan.

Week de gelatine in koud water tot die zacht is. Dit duurt een paar minuten.

Splits intussen de twee eieren. Je hebt zowel eigeel als eiwit nodig.

Voeg de suiker bij de eigelen en klop tot een luchtig geheel.

Knijp de gelatine uit, doe deze in een kookpotje en voeg twee eetlepels water toe. Laat de gelatine al roerend smelten.

Meng de gesmolten gelatine bij de gesuikerde eigelen. Voeg daarna de kaas en het limoensap toe.

Klop de eiwitten stijf.

Klop de slagroom tot hij een dikke yoghurt lijkt.

Spatel de room voorzichtig door de eiwitten.

Meng het eiwit- en roommengsel met het kaasmengsel.

Breng de vulling op de bodem aan.

Laat een nacht opstijven in de koelkast.

Maak de coulis. Gebruik, afhankelijk van het seizoen, verse of diepgevroren frambozen. Mix de frambozen met suiker (naar smaak) en 1,5 kop water in de blender tot een vloeibaar mengsel. Giet als de coulis te dik wordt er een beetje extra water bij.

Versier de kaastaart met de coulis en enkele hele frambozen.

Goed om weten: voor deze taart heb je de oven niet nodig.

Flantaart met slagroom

Flantaart met slagroom © D. Hendrikx

FLANTAART MET SLAGROOM

Dit heb je nodig:

1/2 liter melk

1 kop suiker

3 pakjes vanillesuiker

1 kop zelfrijzende bloem (+ een beetje extra)

4 eieren

een potje slagroom

2 el suiker

Boter

Mixer

Taartvorm

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 °C.

Scheid het eiwit van het eigeel en houd apart. Vraag hulp van je mama of papa als je niet goed weet hoe!

Doe de melk met de suikers en de eierdooiers in een mengkom en roer goed door elkaar.

Voeg de bloem toe. Roer stevig tot een gladde pap ontstaat.

Klop het eiwit stijf met de mixer.

Roer het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het mengsel.

Vet de bakvorm in en bestrooi 'm lichtjes met wat bloem. Zo komt de gebakken taart makkelijker uit de vorm.

Giet het mengsel in de bakvorm en bak het 45 min. in de oven.

Haal de taart uit de oven en laat goed afkoelen.

Voeg suiker bij de slagroom en klop stijf met de mixer.

Bestrijk de taart met de slagroom en versier met snoepjes naar keuze. Marie-Julie koos voor sterretjes en suikerbolletjes.

En nu: proeven!

Lees meer over:

Onze partners