Wat dragen vrouwen tijdens hun sollicitatiegesprek bij Vogue?

26/01/13 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:05

Bron: Knack Weekend

Alleszins niets van het laatste seizoen! Lees de sollicitatieverhalen van 13 Vogue-medewerkers en hou een doekje bij de hand om het empathisch angstzweet op te deppen.

Wat dragen vrouwen tijdens hun sollicitatiegesprek bij Vogue?

© thinkstock

Afgezien van Sophie's Choice kunnen wij ons geen meer stressvolle situatie voorstellen dan een sollicitatiegesprek met Vogue-opperhoofd Anna Wintour. Wat draag je in godesnaam op die dag? The Cut vroeg voegde daad bij de vraag en trok enkele Vogue-medewerkers aan de mouw voor hun sollicitatieverhaal.

Lees het stuk hier en verwacht u aan veel dollartekens, merknamen, copyrights en tranen. Enkelingen droegen hun haar in een hanenkam of stampten op Doc Martens het kantoor binnen, anderen hielden het zedig en spendeerden hun maandloon aan een paar schoenen om tot de constatatie te komen dat Anna vooral hun bovenkant zou zien tijdens het gesprek.

Waar wij op onze honger blijven zitten: een outfit voor dat eerste sollicitatiegesprek bij elkaar schrapen is al geen kleintje, maar als je de job daadwerkelijk binnengehaald hebt zit je iedere dag met dezelfde paniekaanval. Gelukkig kunnen wij onze taak uitvoeren in een trainingspak... (KS)

Onze partners